Bowers & Wilkins Formation

· · · · · | Audio · Nieuws

Bowers & Wilkins presenteert Formation; een grensverleggend hifi-systeem. Een muzieksysteem met veel mogelijkheden en een zeer fraaie vormgeving gecombineerd met natuurlijk de bekende Bowers & Wilkins geluidskwaliteit. Formation is een draadloos systeem van producten om in verschillende kamers in uw woning een perfect geluid te creëren.

Bowers & Wilkins Formation Duo

Formation Duo

Formation Duo is een compact twee-weg systeem draadloos ysteem met verbluffende prestaties. Het is een totaal nieuw luidsprekerontwerp dat de meest geavanceerde luidspreker technologieën van Bowers & Wilkins combineert met een Matrix-verstevigde behuizing uit de exclusieve 800-serie. De luidspreker doet het meest denken aan een compactere versie van de B&W 805D3. De zeer stijlvolle vormgeving zorgt voor een perfecte integratie in uw interieur. Vergis u niet in de prestaties van deze kleine luidspreker. Door toepassing van uitgekiende DSP technieken ( Digital Soundfield Processing), presteert deze kleine Duo op hoog niveau! De laagweergave is zeer indrukwekkend, de basweergave gaat heel diep door. Door de toepassing van de tweeter on top, is het sprankelende hoog heel vrij zoals we kennen uit de 700 en 800 series.

De Wedge is welhaast een sculptuur

Formation Wedge

De Formation Wedge vinden wij echt een beauty. Bowers & Wilkens heeft het lef gehad om echt iets specials te maken van deze luidspreker. De Formation Wedge herbergt een echt drie-weg systeem en is dus een stereo luidspreker in een enkele behuizing. In deze behuizing is ook een 6 inch subwoofer gemonteerd en het moet gezegd worden; het laag uit deze Wedge is oh zo fijn! Geen gebonk en gedreun, gewoon een strakke en gedetailleerde weergave met de typische sferische signatuur van Bowers & Wilkins. De Wedge combineert bakken met klank en een zekere lichtvoetigheid. Ideaal voor een plaats in b.v. woonkamer, keuken of slaapkamer. Overal waar u behoefte heeft aan een goed stuk muziek. Formation maakt gebruik van een zogenaamd “Mesh netwerk”. Waarbij een aanvullend Formation product het netwerk alleen maar betrouwbaarder maakt.

De Formation Bar is een subtiele en elegante verschijning


Formation Bar

De Formation Bar kan toegepast worden bij televisies vanaf 55-inch en zal voor een drastische verbetering zorgen van de geluidsweergave. Daar dragen de strategisch geplaatste drivers (9 stuks!) daar absoluut aan bij. Ook hier kunnen we weer genieten van het fijnmazige hoog en de gedetailleerde basweergave. Heel iets anders dan wat we doorgaans tegenkomen bij andere merken. Combineert u tevens de Formation Bass hierbij, dan heeft u een aardige full-range weergave. Deze subwoofer maakt gebruik van dezelfde technieken als van de befaamde 800-serie subwoofers. De bass-drivers zijn geplaatst tegenover elkaar geplaatst (reaction cancellation) en zorgt voor een drastisch gereduceerde vervorming. De Bass zorgt voor een aangename aanvulling van het “bottom end” en legt een heerlijk tapijt aan diep laag neer. Via de app kunt u het volume heel gemakkelijk naar behoefte regelen. 250 paarden, sorry, watts zorgen voor genoeg head-room om een stevige kickdrum van een concert heerlijk voelbaar te maken. Ook hier hebben de vormgevers van Bowers & Wilkins hun huiswerk subliem gedaan. De Bass is met alle componenten uit de Formation range te combineren.

Bassen met de Formation Bass


Formation Audio

De Bowers & Wilkins Formation Audio streamer biedt de muziekliefhebber die al een bestaand audiosysteem heeft maar nog niet streamt, de bewezen B&W geluidsprestaties. U ervaart echte hifiprestaties en het moderne gemak van streaming audio. Formation Audio maakt streamen in hoge resolutie mogelijk, via online streamingdiensten en vanuit uw eigen netwerk. Dankzij de perfecte luidspreker synchronisatie biedt Formation zelfs een meeslepende muziekervaring in alle ruimtes van uw huis. Bowers & Wilkins Formation is Roon Ready, bezit Spotify Connect en ondersteunt Airplay 2. Binnenkort zal Tidal ook voorhanden komen via een software update. Bluetooth is natuurlijk ook voorhanden.

Formation Audio

Formation ervaren?

Wij hebben een permanente opstelling gemaakt om alle producten in de Formation audio-lijn optimaal aan u te kunnen demonstreren. Naast Formation kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor de gehele 800 series Diamond en 700 series.

Prijzen:

– Formation Duo: € 1.990,-
– Stands voor Duo: € 799,-
– Formation Wedge: € 999,-
– Formation Bar: € 1.299,-
– Formation Bass: € 1.099,-
– Formation Audio: € 699,-


No Comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.