Angstrom

Angstrom

nl

Angstrom

Angstrom Audiolabs

Angstrom Audiolabs is een firma met meer dan dertig jaar ervaring en is gevestigd in Italië. Angstrom ontwerpt en bouwt vrijwel compromisloos en is alleen geïnteresseerd in de uiteindelijke klankmatige prestaties, zonder daarbij prijs en/of concurrentie in ogenschouw te nemen. Nee, aan trends doet Angstrom niet mee. Bij Angstrom worden alle producten met de hand vervaardigd om zo controle te houden over het eindproduct. De top series (Stella) bestaan allemaal uit buizenapparatuur die hardwired gebouwd zijn. De Zenith serie is betaalbaarder qua ontwerp, maar boet nauwelijks in aan het feit compromisloos te zijn. Angstrom wil de producten simpelweg voor zichzelf laten spreken en dat is ze aardig gelukt zullen we maar zeggen.  Bij AudioXperience zijn en blijven we extreem kritisch als het gaat om nieuwkomers. Een product moet echt iets te bieden hebben en zal boven het maaiveld uit moeten steken om indruk te maken. Wij zijn kritisch omdat we simpelweg het beste willen voor onze klanten en aan eendagsvliegen hebben we niets.

Angstrom is in Nederland nog niet zo lang op de markt en gezien het enorme aanbod aan merken is de vraag dan ook geheel terecht of we er nog een aan de lijst moeten toevoegen? De importeur waar Angstrom in de Benelux onder vaart is Symphony Audio, beter bekend als importeur van Magico, Nagra, Soulution en Techdas. Niet de minste merken dus. Gevraagd werd om een geïntegreerde versterker te beluisteren want dit merk deed toch wel erg bijzondere dingen.. Iets waarvan we zeker geen spijt hebben omdat deze producten een waanzinnig goede prijs/kwaliteit-verhouding hebben. In een tijd waarin veel producten duurder worden, is dit merk bij ons een welkome aanvulling.

Angstrom Stella series

De Stella series is bekend om zijn compromisloze lijn aan voor-en-eindversterkers, een geïntegreerde versterker, en phono/headphone versterkers. De bouwkwaliteit van Angstrom is zeer degelijk en doet retro aan. We zien aluminium frontplaten, metalen knoppen met daarachter hele fraaie stappenschakelaars en potmeters. Die schakelaars, luidsprekerterminals en de in- en uitgangschassisdelen zijn niet vastgesoldeerd op een print, maar deze zijn vastgeschroefd in het voor- of achterpaneel en met draden verbonden met de print. Een bouwkwaliteit die je tegenwoordig alleen nog ziet bij zeer dure apparatuur. De Stella serie is ontworpen rondom buizen en is dus geen hybride ontwerp zoals bij de Zenith serie. 

Angstrom Stella series

Angstrom Zenith series

De Zenith lijn is waar de ZIA 100 integrated zich in bevindt en is qua topologie en component gebruik afgeleid van de duurdere Stella lijn. Ook vindt u hier een zeer fraaie D/A-converter. Opvallend is dat voor de versterking gekozen is voor een hybride ontwerp met Mosfet's gebaseerde eindversterking. Gebleven is de zeer fraaie en degelijke bouw met gebruik van aluminium en de zeer hoogwaardige componenten. Om een voorbeeld te geven: de Angstrom ZIA 100 weegt een slordige 33 kilogram! Nee, er is weinig op aan te merken, enkel alleen hier de verbluffend realistische weergave van topkwaliteit.

Download hier de Angstrom prijslijst:
Angstrom Zenith series

Kies uit een van deze

Producten

Nieuws

Gerelateerde berichten