Totem Acoustics audio beluisteren en kopen | AudioXperience

Totem Acoustics

nl

Gemaakt in Montreal Canada

Totem Acoustics

Vince Bruzesse, ontwerper en eigenaar van Totem Acoustics, is een charmante man met ongelofelijke kennis van zaken. Wij noemen hem weleens gekscherend: "The nutty professor”. Dit gezien zijn soms warrig uitziende haardos. Zijn filosofie is om luidsprekers te maken met een ongelofelijke aandacht voor detail en met het uiterste aan muzikale performance. Nu zijn er zoveel fabrikanten die dit natuurlijk nastreven, dus wat maakt Totem dan tot zo’n unieke fabrikant?

Een goed huwelijk

Vince ontwerpt elke luidspreker vanuit zijn visie dat er synergie moet zijn tussen de toegepaste drivers. Deze drivers vormen een huwelijk waarbij er van meet af aan al een bepaalde muzikaliteit aanwezig moet zijn. Vince heeft de keuze uit niet minder dan 32 verschillende fabrikanten van losse luidsprekerunits! Deze luidsprekers worden vaak exclusief op specificatie voor Totem vervaardigd. Echter, Vince is ook begonnen met het ontwerpen van zijn eigen luidsprekerunits, want kritisch dat is onze Vince! De zogenaamde "Torrent" drivers zijn voor Vince de ideale luidsprekerunits en deze vindt men vooral in de wat kostbaardere lijnen.

EGGP00 0

"Controversiële ideeën"

Vince heeft zijn eigen methode ontwikkeld om luidsprekers te ontwerpen waarbij sommige toegepaste ideeen soms controversieel te noemen zijn. Maar ja, wie op de getreden paden blijft lopen zal niet verder komen. Vince neemt zelden het makkelijke pad. Hij ontwerpt zijn luidsprekers in beginsel als een enkele luidspreker en dus mono! Borosilicaat verf wordt gebruikt om de inwendige wanden te dempen. Geen wol, vilt of katoen dus. Borosilicaat is kostbaar en moeilijk te verkrijgen, aangezien het door NASA is ontwikkeld ten behoeve van de Space Shuttle. Borosilicaat heeft unieke dempende en warmtegeleidende eigenschappen en werkt in de Totem luidsprekers heel effectief.


"Een Totem kiest jou"

Ondanks de compacte bouw van de sierlijke kasten, waarbij er zomaar negen uur voorbij kan gaan eer een set gereed is, levert Totem een waanzinnige rijke klank en geeft een uiterst gedetailleerde weergave. Kijken we naar de basperformance dan tovert Vince hier echt een konijn uit de hoge hoed want de basweergave van elke Totem is diep en rijk van klank. Zeker als we het formaat van de luidspreker in acht nemen, want de meeste modellen zijn erg compact. Luisteren naar een Totem luidspreker is een bijzondere ervaring; muziek leeft door deze luidsprekers en is ritmisch en boeiend vanaf de eerste noot. En dan die bijna holografische weergave..Een Totem kies je niet, een Totem kiest jou.

Download de Totem prijslijst:

Product

Nieuws

Gerelateerde berichten