Zaterdag 28 maart: Linn streaming show met de nieuwste generatie Linn DS spelers

· · · · · · | Nieuws

Op 12 maart j.l. was AudioXperience aanwezig bij de introductie van de nieuwste generatie netwerkspelers van Linn. Deze werden door Linn gepresenteerd in het Steigenberger hotel in Amsterdam. Daar maakte wij kennis met de nieuwe Linn Majik, Akurate en Klimax DS. De engineers van Linn hebben echt bergen werk verzet, het was grandioos te horen welke soft-en hardware updates voor het Linn DS platform zijn uitgerold en de indrukwekkende sprong in geluidskwaliteit te ervaren. Hierbij alvast een kleine opsomming:

 

Voor alle DS modellen zijn er compleet nieuwe audioboards ontwikkelt, waarbij er een reductie van componenten heeft plaatsgevonden met een betere en kortere signaalweg tot gevolg. De verbeterde audiocircuits en een nieuwe klok architectuur hebben geleid tot een halvering van de hoeveelheid Jitter (welke bij de vorige generatie DS-en al laag is). De sprong in geluidskwaliteit is dan ook indrukwekkend! Tevens zijn alle modellen nu voorzien van Exakt links, waarmee het mogelijk wordt de netwerkspeler rechtstreeks aan een Linn Exakt luidspreker te koppelen. Zodoende ontstaat er een minimalistisch High End systeem! Bent u in het bezit van een vorige generatie Linn Akurate of Klimax DS speler? Dan hebben wij goed nieuws voor u. U kunt uw speler laten upgraden naar de DS/2 versie! Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Daarnaast introduceert Linn ” Space Optimisation”. Space staat voor:

Speaker

Placement

And

Custom

Environment.

Space Optimisation biedt u als luisteraar de mogelijkheid om uw Linn DS netwerkspeler te vertellen wat de omstandigheden zijn van de ruimte waarin u luistert. Denk daarbij aan uw luisterpositie, de afmeting van de ruimte, materiaal van de wanden enz.. Space Optimisation corrigeert dus voor problemen die ontstaan in uw ruimte (vaak bij de basweergave) en zorgt dus voor een betere balans waardoor er meer muziek en een betere geluidskwaliteit geleverd wordt. Ook als u uw luidsprekers bijvoorbeeld niet optimaal kunt plaatsen. Iedere Linn DS netwerkspeler beschikt middels een software update over Space Optimisation.

 

 

U bent welkom op onze show: zaterdag 28 maart van 11.00u tot 17.00u.

U kunt dan kennis maken met de nieuwste generatie Linn DS netwerkspelers en Space Optimisation!

 

Tot zaterdag!

Martijn Lavrijsen en Erik Paulus

 


No Comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.