Audio systeem-tuning en optimalisatie | AudioXperience

Systeem-tuning en optimalisatie

nl

Een volmaakte weergave zit in de details

Systeem-tuning en optimalisatie

Wij worden regelmatig geconfronteerd met nieuwe klanten die niet tevreden blijken te zijn over de weergave van hun nieuwe systeem. Deze blijkt dan elders aangeschaft en ondanks de vaak forse uitgave van deze apparatuur blijkt deze niet geinstalleerd te zijn door de desbetreffende winkelier. Het echt goed spelend maken van een systeem omvat meer dan het alleen aansluiten van de apparatuur. We kunnnen allemaal een plant in de grond zetten, maar dat wil nog niet zeggen dat u een mooie tuin krijgt..


" Balans is alles"

Het verkrijgen van een fraaie uitgebalanceerde weergave is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het klankkarakter van de desbetreffende apparatuur, de plaatsing van de luidsprekers en de toegepaste bekabeling binnen het systeem. Nu zult u zeggen, ja maar dat is toch een kwestie van smaak? In zekere zin is dat ook zo, maar een goede weergave is vooral een kwestie van het vinden van een juiste balans. Een uitgewogen tonale balans is nodig om de variatie in opnamen te kunnen ondervangen. We weten allemaal dat de opnamekwaliteit enorm kan fluctueren. Juist daarom is het verkrijgen van een juiste balans van essentieel belang. Daarmee maken we de weg vrij om zoveel mogelijk te kunnen genieten van verschillende soorten muziek en de daarbij behorende opnamekwaliteit. Vergelijk het met koken van een maaltijd. Ook al hebt u nog zulke prachtige en verse ingredienten, als u niet kunt koken dan wordt het toch een slechte maaltijd.


"Muziek beleven"

Het correct positioneren en koppelen van de luidsprekers in uw ruimte zorgt voor een levensechte 3D weergave van het muziekstuk dat u afspeelt. Dat kan een pianoconcert van Chopin zijn in het Concertgebouw te Amsterdam, of een opname van The Rolling Stones in Paradiso. Sluit uw ogen en u voelt de ruimte zoals deze oorspronkelijk opgenomen werd. U bent in Paradiso! U ervaart breedte en diepte in de weergave. Iedere muzikant lijkt zijn eigen plek in te nemen. U voelt de energie van het slagwerk en Jagger staat scherp omlijnt voor uw neus te zingen. Het smakken van de lippen, het samenspel van de muzikanten, dit is niet luisteren naar muziek, dit is muziek ervaren. Muziek draait om emotie. Dat is de Xperience waar wij naar streven!


Goed geluid is geen geluk

Het niveau dat we vandaag de dag kunnen bereiken is verbazingwekkend realistisch. Nog nooit was het prestatieniveau van componenten zo hoog. Dit manifesteert zich niet alleen in top of the line High End apparatuur, maar ook in zeer betaalbare producten. Onze definitie van een High End weergave is een exceptionele prestatie van een component of systeem in een bepaalde prijsklasse. En als deze dus op de juiste manier toegepast wordt, dan wordt 1+1=3.

Een topweergave verkrijgen is niet een speld in een hooiberg vinden of een queste zoals het zoeken naar de Heilige Graal. Nee, topweergave uit een systeem is geen geluk, maar juist een doordachte keuze van deze componenten. Bij AudioXperience staat kennis, kunde en liefde voor ons vak en de muziek centraal. Wij nemen de tijd om kennis met u te maken, wat uw wensen en wat beslist noodzakelijk is, dat wij zelf uw systeem en de akoestische eigenschappen van uw woonkamer leren kennen. Deze moeite nemen wij graag, want zo komen wij tot een op maat gesneden advies waarvan u de vruchten plukt. Maak dus gerust een afspraak met Martijn of Erik en laat u verder informeren naar de mogelijkheden.

Projecten

Gerelateerde projecten

Linn Akurate DSM, Linn Akurate 4200 en Bowers & Wilkins 804D3

Linn Akurate DSM, Linn Akurate 4200 en Bowers & Wilkins 804D3

Dit systeem bestaat uit een Linn Akurate DSM Katalyst streaming-voorversterker en een...

Bekijk project