Streaming-audio advies en kennis van AudioXperience | Nuenen

Streaming-audio

nl

De ultieme vrijheid van

Streaming-audio

Welkom in de wereld van streaming-audio! Streaming-audio is het nieuwe fenomeen van de 21e eeuw om muziek af te spelen. Dat wil niet zeggen dat de kwaliteit van andere geluidsdragers daarmee inferieur zijn; integendeel. Streaming-audio draagt enorm bij aan het gevoel van vrijheid om een beter inzicht te verkrijgen van uw eigen muziekcollectie, maar ook om nieuwe muziek te ontdekken via streaming-diensten die tegenwoordig voor ons beschikbaar zijn. Streaming-audio wil zeggen dat u muziek streamt via een thuisnetwerk waarbij de router het hart vormt om alle aanwezige componenten te voorzien van een (IP)adres en eigenlijk al het datacommunitatioeverkeer regelt. Klinkt misschien ingewikkeld, maar we hebben allemaal inmiddels een internetverbinding thuis en daarmee tegelijkertijd dus een Modem/Router thuis staan. U kunt kiezen om uw eigen cd-collectie te (laten) rippen naar een bestand die we kunnen streamen. Deze bestanden kunnen we dan opslaan op een harddisc waarbij een server nodig is om deze bestanden aan het netwerk aan te kunnen bieden en daarmee dus openbaar maakt. Echter, we zien tegenwoordig steeds vaker dat deze stap overgeslagen wordt. Door de komst van streaming-diensten zoals Tidal en Qobuz beschikken we nu over een geweldig aanbod van muziek dat ook nog eens aangeboden wordt in hoge resolutie. Vergelijk deze kwaliteit met bijvoorbeeld een 4K-televisie. De datastroom is significant groter geworden en daarmee wordt dus een veel hogere kwaliteit bereikt. Voor de prijs van 1 cd per maand hebt u de beschikking over een bijna oneindig aanbod aan muziek. Heerlijk om op een druilerige zondagmiddag op zoek te gaan naar nieuwe pareltjes of juist die ontbrekende albums te vinden van uw favoriete artiest.

"Wav, Waf, Woef, Flac, wat moet ik nu weten?"

Het kan u wel eens duizelig voor de ogen worden als u gaat kijken naar alle verschillende bestandsformaten die aangeboden worden. Wav, Flac, MQa, Dsd -bestanden om er maar enkele te noemen. Heel erg druk heeft u zich er niet over te maken. Tegenwoordig spelen de moderne spelers vaak al deze bestanden af. Belangrijk is om te weten dat wij altijd kiezen voor diensten of bestanden waarmee minimaal de cd-kwaliteit behaalt wordt, of nog liever, er ook een hoge resolutie bestand aangeboden wordt. AudioXperience levert kwaliteit en onze apparatuur profiteert enorm van deze kwaliteit. Liever geen Spotify dus want de aangeboden kwaliteit ligt behoorlijk veel lager als dat van de cd. U maakt dus een keuze om te streamen via een dienst en/of ook uw eigen collectie cd's  laat digitaliseren. Aan u de keuze!

" Comfort en gemak"

U bedient uw speler vanuit uw bank of stoel, comfortabel via uw i-Pad of telefoon of soms ook via een Pc of laptop. Geen gedoe meer met afstandsbedieningen. Er zijn ook totaaloplossingen voorhanden van spelers waarbij ook tegelijkertijd de versterking ingebouwd is. Dan kunt u zelfs ook de ingangen en volume bedienen maar ook natuurlijk een favoriete radiozender kiezen via internetradio. Het meeste zal u wellicht wel bekend zijn, maar voor de zekerheid melden we het toch even. Eenmaal kennis gemaakt met deze manier van spelen dan is er vaak geen weg terug meer. Maar vergeet toch ook niet uw cd's of langspeelplaten. Het gaat om de muziek en op welke manier dit tot ons komt is niet belangrijk. Houdt in ere wat u belangrijk vindt.

" Een beleving als nooit tevoren"

Om nogmaals te benadrukken; een bron component is feitelijk de belangrijkste keuze binnen een Hifi systeem. Immers, als er kostbare informatie verloren gaat of niet behouden blijft dan is dit verlies niet meer terug te halen of te compenseren. Vandaar "Source first". Binnen ons assortiment vindt u complete streaming-audio spelers, streaming-audiotransporten maar ook de top of the bill systemen van dCS waarbij compromissen tot een minimum zijn beperkt. Van uw eerste stap in de wereld van streaming-audio tot aan de meest kritische fijnproever; wij hebben een keur aan prachtige componenten voor u uitgezocht. Wees gerust; wij helpen u graag om een keuze te vinden die bij u past 

Maak een selectie uit

Onze merken:

"expertise"

Projecten

Gerelateerde projecten

Linn Selekt DSM Katalyst en Sonus Faber Olympica Nova III

Linn Selekt DSM Katalyst en Sonus Faber Olympica Nova III

Bekijk project