Linn Selekt DSM Katalyst en Sonus Faber Olympica III
nl

Linn Selekt DSM Katalyst en Sonus Faber Olympica Nova III

Wij installeerden dit fraaie systeem bij een van onze klanten; een echte muziekliefhebber die dagelijks een mooi aantal albums verslind via streaming-audio maar ook via vinyl. Het vorige systeem van de klant bestond uit een Linn Akurate DSM/2 met twee LK 85 eindversterkers en Audio Physic Tempo luidsprekers in bi-amp configuratie. Het systeem mocht een upgrade ondergaan maar wel met de wens voor minder componenten. Wij kozen voor de Linn Selekt DSM, een compacte maar krachtige streaming-audio receiver. Het voordeel van deze keuze is dat deze Linn een volledig configureerbaar systeem is met de keuze om naar wens het aantal eindversterkers en kwaliteit van de D/A-converter te bepalen. Losse componenten maar wel samengebracht in één fraaie behuizing. 

DSCF0

This beauty is not skin deep

Zoals aangegeven is de Linn Selekt DSM een krachtige duizendpoot en met de mogelijkheid om deze op een later tijdstip te kunnen opwaarderen in geluidskwaliteit of toepassing. Gezien het beschikbare budget kozen wij om 1 eindversterker module toe te passen met de optie om later een tweede te installeren. Een Selekt DSM kan tot drie eindversterker modules onderbrengen dus bi-amping of tri-amping is geen probleem. Linn past klasse-D versterking toe maar Linn zou Linn niet zijn als deze niet aan hun hoge standaarden zou voldoen. Dus ontwierp Linn zelf hun eigen eindversterker en de geluidskwaliteit is fantastisch. Geen zorgen hier dus. Voor wie het nog niet wist, Linn ontwerpt en fabriceert zelf haar eigen behuizingen en printplaten, alles in eigen beheer zoals zij dat al tientallen jaren doen.

Sonus Faber Olympica Nova III

Sonus Faber heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een indrukwekkend portfolio aan prachtige luidsprekerontwerpen en met een uitmuntende geluidskwaliteit. Linn en Sonus Faber is wat ons betreft een match made in heaven. De Sonus Faber Olympica is een stijlvolle vloerstaander luidspreker die krachtig, zeer muzikaal is maar ook uiterst verfijnd is in zijn klank. Deze luidspreker heeft bi-wiring en kan dus in de toekomst ge bi-amped worden (gescheiden versterkers voor het hoog/midden en lage tonen. gekozen werd voor een uitvoering in Wengé en integreert naadloos in het interieur. 

Crystal Cable speelt niet de laatste viool

Ook hier gebruikten we met succes weer de uiterst fraai klinkende en amper zichtbare Crystal Cable luidsprekerkabel. De waanzinnig fraaie en uiterst verfijnde weergave van deze bekabeling is machtig mooi en integreert naadloos. Bekabeling vormt een integraal onderdeel van ieder goed klinkend systeem en dient niet afgeserveerd te worden met een onnozel stukje kabel. Een kwaliteit goede auto staat ook niet op banden van een lelijke eend :-) Er gaat zoveel meer schuil aan techniek zoals we dat toegepast zien worden bij Crystal Cable. Vraag ons er eens naar als u meer wilt weten wat dit merk nu zo bijzonder maakt. Wij helpen u graag! Hier werkt het weer als een zonnetje zoals we die graag zien schijnen.

DSCF

Altijd de beste plaats bij ieder concert

Laat muziek je leven verrijken en laat je verbazen hoe geweldig een goed muzieksysteem jouw favoriete muziek zal doen klinken. We reizen stad en land af om onze favoriete artiest te zien optreden en zelfs in onze auto klinkt het vaak beter dan wat er tegenwoordig thuis staat aan audio apparatuur. Met een mooi systeem zit je op ieder moment van de dag eerste rang en in ons hectische leven is een moment nemen voor jezelf echt nodig. Wat is er dan mooier om even weg te dromen bij pianomeesters als Horowitz, Einaudi of Nils Frahm. Beats die voelbaar jouw woning binnen dansen waarbij Ben Böhmer of Ferry Corsten zijn kunsten vertoond. Het leven is zoals muziek, die af en toe vals kan zijn en klinken, maar ook omarmend kan zijn en onthullend. Deze woorden doemen op uit het niets, of toch wel. Inspiratie door een album van Ferry Corsten- As Above So below- laat mij een beter verhaal schrijven. Geen stevige beats maar een album waarbij de term ambient, minimalistisch en therapeutisch op zijn plaats is, althans voor mij wel. Zoek het op jouw favoriete streamingdienst en luister eens, misschien raakt het jou ook. De eigenaar van dit mooie systeem geniet elke dag nog van zijn systeem, dat weten we zeker!

DSCF