Versterkers en audio apparatuur | AudioXperience Nuenen

Versterkers

nl

Versterkers

De taak van een versterker is om het delicate signaal dat afkomstig is van een bron zoals platenspeler, cd-speler of streaming-audiospeler zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies te versterken en aan te bieden aan de luidsprekers. Dat lijkt in de basis eenvoudig, echter het weergeven en versterken van een audiosignaal is uiterst complex. Dat is een taak die onze merken tot een kunst verheven hebben. Een luidspreker vormt in de basis een weerstand en deze weerstand is afhankelijk van het insturende signaal en frequentie. Deze weerstand wordt uitgedrukt in het getal Ohm of Omega. Tijdens het spelen van muziek danst deze weerstand van hoog naar laag. Maar het zijn juist de lage weerstandsniveau's die het de versterker moeilijk maken. De voeding of powersupply heeft afhankelijk van het design en budget dat beschikbaar is een bepaalde capaciteit meegekregen. Als de weerstand halveert van 8 Ohm naar 4 Ohm tijdens het spelen van muziek dan zal de versterker hierop moeten reageren door de hoeveelheid stroom te moeten verdubbelen. Complexe luidsprekers kunnen kortstondig zelfs even de 3 Ohm of zelfs nog lager aan tippen. Een versterker moet dus voldoende capaciteit en stabiliteit hebben om aan deze vraag te kunnen voldoen. Is er een grotere reserve, dan is het gemak waarmee de versterker speelt navenant.


" I've got the power"

Top versterkers zijn uitgerust met een zeer zware en grote voeding wat deze versterkers een enorme reserve geeft. Dat geeft rust en ruimte. Vergelijk het maar met een auto met een flinke motor; als er gepresteerd moet worden dan is dit vermogen voorhanden. Een goede versterker kan dus gemakkelijk stroom leveren wanneer daarom gevraagd wordt. Compromisloze ontwerpen zoals dat van Spectral en Dan d'Agostino vormen het neusje van de zalm. Maar vlak ook onze andere merken niet uit. Deze bevinden zich in een andere prijsklasse en zijn binnen die context minstens net zo compromisloos. AudioXperience heeft een brede selectie merken voor u geselecteerd. Merken die aan onze strenge normen voldoen om aan de eisen van de moderne weergever van nu te kunnen voldoen. U ziet hiernaast een Mark Levinson No 5805, een voorbeeld van hoe het hoort.

"Streaming-audioreceivers"

Ook in onze hoge kwaliteit streaming-audioreceivers, zoals we die kennen van Linn, Naim en Moon, vinden we een hoge kwaliteit versterking. Natuurlijk geschaald naar een lager niveau maar nog altijd indrukwekkend te noemen. Een Naim Uniti Nova stuurt moeiteloos een Bowers & Wilkins 804D3 aan, en een Linn Selekt DSM vormt een prachtige combinatie met een Magico A1of A3. Dat hadden we nooit kunnen bedenken dat dat mogelijk zou zijn van zulke compacte oplossingen. Natuurlijk behaalt u daarmee nog niet het allerhoogste niveau dat mogelijk is met dit soort luidsprekers, maar dat is ook logisch want het electronica niveau kan echt nog wel even wat opgeschaald worden. Prachtige combinaties zijn het zeker!

"De juiste keuzes maken"

Ieder merk heeft natuurlijk haar eigen speerpunten en klankkarakter. Bent u in het bezit van bestaande luidsprekers en wilt u deze blijven gebruiken? Maak dan vrijblijvend met ons een afspraak en wij zullen samen met u onze meest geschikte opties de revue laten passeren. Daarnaast stellen wij vaak op voorhand de volgende vraag: Op welk niveau wilt u eindigen? Door juist op dit moment een juiste strategische keuze te maken daar kan u op een later moment garen bij spinnen. Wij nemen het hele systeem van componenten onder de loep om zo een roadmap te kunnen maken voor de toekomst. Want zoals met veel dingen in het leven: "The only way is up" als het even kan. Uw systeem zal mettertijd uitgroeien naar datgene waar u misschien altijd al van gedroomd had. 

Maak een selectie uit

Onze merken:

"expertise"

Projecten

Gerelateerde projecten

Spectral DMC-30SV2, Spectral DMA-300SV, dCS Rossini en Vivid Giya G4 S2

Grootste prestaties in een ruimte van beperkte afmeting.

Spectral DMC-30SV2, Spectral DMA-300SV, dCS Rossini en Vivid Giya G4 S2

Om een systeem zoals deze aan onze portfolio te mogen toevoegen is natuurlijk...

Bekijk project