Bekabeling voor audio | Transparant, Crystal Cables, Audioqu

Bekabeling

nl

Het juiste advies

Bekabeling

De toepassing van bekabeling in een Hifi systeem is een van de meest controversiële onderwerpen denken wij. De een beweert dat bekabeling niets uitmaakt, de ander zweert bij kwalitatief hoogwaardige verbindingen. Vaak valt dit te wijten aan een gebrek aan informatie over wat er precies gebeurt in het traject van signaaloverdracht binnen een systeem. De soms nogal knullige adviezen die gegeven worden helpen dan ook al niet echt bij het maken van een goede keuze. Maar zoals veel van onze klanten inmiddels weten, valt met de toepassing van de juiste bekabeling juist zoveel te winnen.


"Wat en hoe te kiezen"

Wij benaderen het thema bekabeling op een nuchtere wijze. Laten we in ieder geval ons standpunt direct duidlijk maken dat de prestatieverschillen in kabels hoorbaar zijn en een significante bijdrage levert aan de totale prestatie van een systeem. Welke bekabeling u dan moet kiezen hangt helemaal af op welk gebied u verbetering zoekt. Klopt er iets niet met de klankbalans? Klinkt de set onrustig? Laat het systeem simpelweg te weinig informatie horen? Of bent u tevreden maar zoekt u een algehele prestatieverbetering? Deze vragen zijn juist reuze interessant want het kiezen van de juiste oplossing is leidend voor al deze vraagstukken. Het kiezen van bekabeling is in principe niet moeilijk.


"Ontwerp en materiaalgebruik"

Een kok weet welke ingrediënten, kruiden en specerijen moet gebruiken tot een gerecht te komen met een ware smaakexplosie. Zonder deze toevoegingen kan het weliswaar heel puur zijn, echter om diepte te geven aan de smaak is toch echt kennis vereist om dat te bewerkstelligen. In beginsel claimt elke fabrikant een neutrale kabel te leveren en streeft naar een oplossing met zo min mogelijk verliezen. Echter, we kunnen niet ontkennen dat het ontwerp en materiaalgebruik in bekabeling leidt tot klankmatige verschillen. Zo hecht Crystal Cable enorm veel waarde aan haar geleiders van zilver en goud terwijl bijvoorbeeld Transparant juist kiest voor een zuiver koperen geleider. 

Door de bomen het bos kunnen zien

Het een is niet beter dan het ander maar de klankmatige eigenschappen zijn wel verschillend. Op de juiste manier toegepast zal deze bekabeling binnen een systeem een zeer belangrijke rol vervullen. Namelijk, het zorgen voor een optimale signaaloverdracht zonder noemenswaardige verliezen. Doordat de bekabeling verschillende eigenschappen heeft kunnen we deze juist gebruiken om te komen tot een juiste balans. De basis valt en staat bij een correcte plaatsing van de luidsprekers. Door de weergave goed te analyseren zijn wij in staat om tot een gerichter advies te komen en aan te kunnen aangeven welke bekabeling wel toegepast kan worden en welke niet. Dat doen wij het liefst in uw thuisomgeving waar uw systeem zich bevindt. Wij demonstreren verschillen in kwaliteit en klankbalans waarbij u verstelt zult staan van de winst die u daarbij kunt boeken.

 U heeft immers niets voor niets geïnvesteerd in bijzondere apparatuur. Crystal Cable geeft een ongelofelijke detaillering en kan complexe klankstructuren volledig uiteenrafelen en met een indrukwekkende ruimtelijke weergave. Transparant is een meester op het gebied van timing en controle, beheerst energie en heeft een nooit vermoeiende klank dat rijk en gedetailleerd is. AudioQuest is een prachtige allrounder met een ongelofelijk assortiment. Van een klein budget tot aan compromisloze ontwerpen. Shunyata zal u doen verbazen met zijn prachtige powerconditioners en topkwaliteit powercables en ethernetkabels. Eigenlijk is het teveel om op te noemen. Maak daarom een afspraak met ons als u meer wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen als u uw bekabeling wilt gaan vervangen. 

Maak een selectie uit

Onze merken:

Projecten

Gerelateerde projecten