Transparent Cable audio beluisteren en kopen | AudioXperienc

Transparent Cable

nl

As Transparent as it get's

Transparent Cable

Een kleine drie jaar geleden zijn wij begonnen met de levering van Transparent bekabeling. Transparent is gevestigd in de Verenigde Staten en wel in Maine om precies te zijn. Transparent houdt zich uitsluitend bezig met dat gene wat te maken heeft met de signaaloverdracht binnen een hifi of high-end systeem. De weg die het audiosignaal aflegt buiten de apparatuur is vele malen langer dan binnen de audio apparatuur zelf. Daar zien we ook direct het gevaar dat schuilt in de deze overdracht namelijk; het oppikken van ongewenste “noise”. De lucht is namelijk vergeven van hoogfrequente signalen welke gebruikt wordt om bijvoorbeeld onze telefoon te voorzien van internet en data. Veel kabels hebben dan ook de eigenschap om zich te gedragen als een antenne met alle gevolgen van dien. 

Deze vervuiling komt mee in het audiosignaal om vervolgens zo schade toe te richten aan het oorspronkelijke audiosignaal. Deze vervuiling legt een waas over de microdynamiek, het uitklinken van harmonischen en de soundstage van de gespeelde muziek. Juist deze subtiele informatie is belangrijk voor de muziek reproductie. Immers, het doel van een hifi of high end system is het vermogen om juist deze uiterst kleine nuances weer te kunnen geven. Transparent elimineert deze vervuiling door gebruik te maken van een uiterst effectief netwerk dat zich in de kabel bevindt. Naar mate er meer budget vrijkomt in de reeks als we naar de line-up kijken dan wordt dit netwerk complexer en geavanceerder.

Transparent "Super interconnect"

Als we luisteren naar de gehoormatige eigenschappen van bijvoorbeeld een Transparent Super interconnect en luidsprekerkabel dan kunnen we het volgende vaststellen. Transparent heeft zeer fraaie eigenschappen. Luisteren we bijvoorbeeld naar het aspect timing, dan valt direct op hoe accuraat en hoorbaar deze kabel omgaat met ritme, aanslag en presence. Het level Super onthult de ware natuur van een gemaakte opname, waardoor het soms lijkt alsof deze ineens anders is geworden. De accenten zijn anders komen te liggen en het is ineens veel helderder en duidelijker geworden waar een muziekstuk over gaat.

Transparent

Nemen we Patrick Watson met het nummer "Lighthouse" als voorbeeld dan horen we ineens de in de opname aanwezige ruis veel duidelijker. Het is een bedoelde toepassing in deze opname, wat de sfeer zeker ten goede komt. De galm van zijn stem maakt nu ruimte en sterft langzaam uit achter Patrick de ruimte in. Je hoort zijn lippen tegen elkaarkomen.. Een opname zoals deze gaat “leven”. Zoek hem eens op in Tidal of Qobuz en u begrijpt wat wij bedoelen. Vaak horen we dat een kabel geen klank moet hebben of een eigenschap. Helaas maakt het een onderdeel uit van de keten en heeft dus per definitie invloed. Is dat iets wat slecht is? Nee zeker niet. Het gaat er uiteindelijk om de juiste tonale balans te vinden in uw systeem en dat hangt of van de gebruikte apparatuur, uw akoestiek en de gekozen opname.

Gallery  ()

"Goed geluid is geen geluk"

De kunst is om een dusdanige aftemming te kunen vinden dat een het beste uit een mindere opname wordt gehaald en een top opname simpelweg excelleert. Zoals eerder aangegeven op onze website, een goede weergave is geen kwestie van geluk, maar door kritisch te luisteren en het maken van de juiste keuzes. Op ons kunt u rekenen.U vindt bij ons een groot assortiment aan Transparent bekabeling. Wij voeren de gehele Plus, Super, Ultra en Reference lijn. Van luidsprekerkabel tot digitale interconnect, we hebben het allemaal liggen. Ook kunt u bij ons terecht voor de fenomenale Transparant Power conditioners.

Download de Transparent prijslijst:
PowerWave_TAI1046 med res.jpg
RSC__TAI8244_2000x.jpg
Gallery 3.jpg
SSCBW__TAI3986_1_fca8713b-f750-454e-9d15-c9d580259832-0_2000x.jpg
RSCdoctored_2000x.jpg
Magnum Opus small.jpg
MOBL__TAI1186_2000x.jpg

Nieuws

Gerelateerde berichten