Luidsprekers voor audio | AudioXperience inspireert

Luidsprekers

nl

Luidsprekers

Waar te beginnen? Want over dit onderwerp valt echt ontzettend veel te vertellen. Laten we beginnen met de ontwikkeling die de dynamische weergever heeft doorgemaakt. De dynamische luidspreker werd in 1924 uitgevonden door Edward W. Kellogg en Chester W. Rice. De dynamische luidspreker werkt volgens hetzelfde basisprincipe als een dynamische microfoon, maar dan omgekeerd, om geluid voort te brengen uit een elektrisch signaal. Een luidspreker is uiteindelijk het slotcomponent in de keten van electronica zodat wij ook echt muziek kunnen horen en beleven. Kijken we naar de toegepaste materialen voor de behuizing dan werd vroeger vooral hout toegepast en dat zien we bij veel merken nog steeds (Sonus Faber). Logisch, omdat het vaak de klank ten goede komt, vrij eenvoudig te verwerken is en relatief goed te betalen. Maar we zien ook dat fabrikanten andere materialen toe zijn gaan passen zoals Aluminium en Carbon (Magico), Polymeren en Glasvezel (Vivid Audio) maar ook combinaties van hout en aluminium (Bowers & Wilkins) of van exotische materialen zoals het X-materiaal dat bestaat uit Polymeren, Carbon, Mineralen en Glasvezel (Wilson Audio). De meeste fabrikanten kiezen meestal voor het uitbannen van ongewenste resonanties terwijl sommige fabrikanten juist deze resonanties gecontroleerd gebruiken (Totem Acoustics).

"Driver technologie"

Het principe van de dynamische weergever is dus al reeds 96 jaar onveranderd gebleven, maar kijken we naar de uitvoering ervan dan zien we een vervolmaking van dat principe terug in de drivers. Het materiaalgebruik van conussen is soms nog altijd van papier maar ook van aluminium, carbon, polymeer of van een sandwich-constructie. Beryllium, met diamant opgedampte- of geweven zijden tweeter-domes vormen de basis van de ragfijne en loepzuivere weergave. De combinatie van de sterk verbeterde behuizingen in combinatie met de superieure driver-technologie laten luidsprekers van vandaag de dag u onvoorstelbare dingen horen. Van eenvoudige boekenplank luidsprekers tot aan compromisloze top-ontwerpen.

"Hoog kwaliteitsniveau"

Het mooie van al dat technologische geweld is dat het huidige kwaliteitsniveau op een onvoorstelbaar hoogniveau ligt. Daar profiteert dus iedere goede luidspreker van en in elke prijsklasse. Kleine boekenplank luidsprekers zijn nu in staat om veel meer energie te leveren en met een groter tonaal bereik dat ooit mogelijk was. De kwaliteit is nog nooit zo hoog geweest als dat wat we nu aantreffen binnen ons assortiment. Maar waar kiest u dan voor? Een grotere luidspreker heeft meer inhoud en is vaak voorzien van meerdere drivers waarmee de rust en de klank en de macht van het laag ronduit indrukwekkend is. Hoe hoger de kwaliteit is, des te meer zal de luidspreker verdwijnen om u in alle rust die performance te geven alsof u er zelf bij was.

"Gaat u met ons mee?"

Bent u kleiner behuisd dan is een kleine vloerstaande luidspreker of boekenplank luidspreker een uitstekende keuze. Het komt erop neer dat u die keuze niet alleen hoeft te maken. Wij snappen als geen ander wat de eisen zijn om bij u thuis een natuurgetrouwe weergave te verkrijgen. Afhankelijk van uw eisen, akoestische eigenschappen van de ruimte  en budget maken wij een selectie van geschikte luidsprekers.  Als u bij ons een afspraak maakt dan nemen wij u mee op een muzikale reis door de tijd om te laten horen wat er allemaal mogelijk is vandaag de dag. Wij laten u in alle facetten horen en beleven waarom wij AudioXperience heten. Wij helpen u om een keuze te maken die bij u past en waar u jarenlang van kunt genieten of nog jarenlang op door kunt bouwen.

Ruimte en Akoestiek

Akoestiek is afhankelijk van de vorm en aankleding van uw ruimte. Te weinig demping zorgt voor veel reflecties en dus voor vermoeide gesprekken, laat staan om een goede muziekweergave in te realiseren. Als u een afspraak maakt, neemt u dan vooral een plattegrond van de woonkamer mee en het liefst ook enkele beelden van de woonkamer. Zo kunnen we een inschatting maken voor de plaatsing mogelijkheden van de luidsprekers en welk type luidspreker geschikt zou zijn. Desgewenst kunnen wij uw ruimte verder optimaliseren zodat een fraaie uitgebalanceerde akoestiek verkregen wordt. Dat is top voor de muziekweergave maar ook om in alle rust een goed gesprek te kunnen voeren. Wij hopen u graag te mogen ontvangen. Neem alvast eens een kijkje bij de verschillende modellen en merken die wij in ons assortiment hebben.

Maak een selectie uit

Onze merken:

"expertise"

Projecten

Gerelateerde projecten

Vivid Audio Kaya 25 en Linn Selekt Katalyst DSM

Vivid Audio Kaya 25 en Linn Selekt Katalyst DSM

De wens voor een fantastische weergave met een minimaal aantal componenten werd in...

Bekijk project