Marten luidsprekers | nu bij AudioXperience Nuenen

Marten

nl

High End luidsprekers uit Zweden

Marten is gevestigd in Zweden en wordt gerund door Leif Mårten Olofsso en zijn twee broers. Sinds 1998 is Marten actief met het vervaardigen van zeer hoogwaardige weergevers en hun creaties dragen klinkende namen als Oscar, Parker, Mingus en Coltrane. En ja, dit merk is ook nieuw bij AudioXperience! Wij starten met de series Oscar en Parker. Opvallend detail is het gebruik van zeer precieze keramische drivers en daar weten ze bij Marten wel raad mee. Kenmerkend is de zeer open weergave, de uiterst precieze plaatsing en een ongekende diepte weergave. De klank is rijk en vol, dynamisch en met bakken resolutie. Marten zet wat ons betreft een nieuwe standaard. De prijs/kwaliteit verhouding is verbluffend goed en dat is in deze dure tijden een welkome aanvulling!

Oscar Duo interior main

Marten Parker series

Een niveau boven de Oscar series vinden we de Parker series. Marten zet wat ons betreft hier ook een ongekend niveau neer. Om maar met de deur in huis te vallen, de Parker Trio vinden wij een uitmuntende luidspreker! Kijken we naar de kwaliteit van de behuizing, driver design en cross-over ontwerp dan is hier de lat flink omhoog gelegd. De Parker series kenmerkt het gebruik van een ontwerp met passieve radiatoren (bass-drivers zonder magneet). De basweergave gaat zeer diep en heeft controle. De Parker Trio haalt met gemak een ondergrens van 26 Hz (-2db) en ook de Duo Monitor haalt een indrukwekkende 36 Hz (-3db). De upgrade in drivers, behuizing, cross-over en bekabeling resulteert in een fabelachtig klinkend speakerontwerp. Hierbij valt op dat de ruimtelijke weergave, timing en klankweergave excellent is. Marten onthult een nieuwe dimensie in muziek beleving. Hierbij wordt ook de koppeling met de vloer niet uit het oog verloren. De fraaie RVS Marten Isolators worden standaard meegeleverd en leveren een perfecte ontkoppeling.

Marten Oscar series

De Oscar serie bestaat uit de twee modellen: de Duo en de Trio. De Duo is een monitor luidspreker en komt desgewenst met een bijpassende stand.  De Trio is een volwassen staande luidspreker van elegante proporties. Zowel de woofer als de tweeter zijn gemaakt van keramiek. Deze units, vaak niet goedkoop, kunnen fantastisch klinken maar zijn soms lastig om mee te werken. Zo kunnen keramische units buiten hun werkzame gebied nogal hard opbreken en veroorzaken pieken in het frequentiespectrum. Leif heeft voor de Oscar series gloednieuwe drivers ontworpen. Hard keramiek is licht, maar toch extreem stijf, waardoor het een van de beste materialen is voor luidsprekermembranen. Deze keramische units hebben een hoge interne dempingsfactor, dankzij een verfijnd elektrochemisch proces. Het membraan heeft ook een hoge materiaalresonantiefrequentie, wat betekent dat vervorming minimaal is en biedt dus een perfect uitgangspunt voor het ontwerpen van de ideale driver voor de Oscar Series.

Oscar Trio black
Marten Logotype
Parker Trio black piano ceramic tweeter
Coltrane

“Making the complicated simple; that's creativity“

Charles Mingus

Mingus en Coltrane

Marten ontwerpt ook luidsprekers op een compromisloos niveau. Mingus en Coltrane zijn een voorbeeld hiervan. Esthetisch fascinerend, om naar te luisteren nog meer. Dit zijn meubelstukken die een prominente plaats verdienen want op dit niveau laat je niets meer aan het toeval over. De toegepaste drivers vormen een eenheid bestaande uit: aluminium, keramiek en diamant terwijl massief hout en carbon voor de behuizing gebruikt wordt. Het geheel onberispelijk afgewerkt om zo tot het summum te komen in weergave kwaliteit. 

Bekijk de Marten prijslijst:

Kom luisteren naar Marten from Sweden

Na al deze lovende woorden is het aan ons op deze hoge verwachtingen waar te maken. Bent u dus op zoek naar een nieuwe luidspreker, luistert u dan echt even een keer naar Marten. De algehele balans is zo verfijnd en muzikaal dat we zeer positive feedback van onze klanten hebben gekregen. Marten laat zich vrij gemakkelijk aansturen maar legt wel direct het niveau van de aangesloten componenten aan het daglicht. Hoe beter de input kwaliteit zal zijn, des te beter is de weergave. Maar laat u vooral verrassen als u komt luisteren en wij denken dat u net zo enthousiast zal zijn als wij!

Maak kennis met onze Marten collectie:

Ja, ik wil graag een luisteren naar Marten luidsprekers

Met wie hebben we het genoegen?

Vul uw naam in

Aangenaam
Waar kunnen we u mee helpen?

Vul a.u.b. uw gegevens in:

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Nieuws

Gerelateerde berichten