Siltech bekabeling kopen? | AudioXperience | uw specialist in High End audio

Siltech

nl

Once upon a time in Nijmegen..

Siltech bekabeling

Siltech wordt met recht beschouwd als fabrikant van een van de best klinkende kabels ter wereld. Die reputatie kwam niet gemakkelijk en het vergde tientallen jaren van hard werken, buitengewone aandacht voor research en ontwikkeling  en aandacht voor de kleinste details. Het bedrijf werd in 1983 opgericht in Nijmegen, een ruim tweeduizend jaar oude stad die al sinds de Romeinse tijd in Nederland bloeide. Vanaf het begin heeft Siltech fors geïnvesteerd in onderzoek, een aspect dat tot de absolute kernwaarden behoort. Deze focus lag aanvankelijk op het onderzoeken van de effecten van verschillende geleiders, isolatoren en constructieformules.

Maar het leggen van verbanden tussen theorie en praktijk is essentieel in deze. Waarom klinken kabelontwerpen zoals ze zijn en wat is van invloed van de toegepaste technieken? Al snel bleek dat bestaande meettechnieken de hoorbare verschillen niet konden verklaren. Siltech is in staat om zowel de theorie achter deze kabels te vertalen naar gehoormatige eigenschappen. Enerzijds door zeer geavanceerde meettechnieken en anderzijds zeer kritisch te blijven op de gehoormatige resultaten. Inmiddels heeft Siltech de negende (!) generatie geleiders ontwikkeld. Ja, in een bijna 40 jaar tijd is er veel veranderd. Wat nooit veranderde is dezelfde geestdrift om te blijven innoveren.

0i 0i DETAIL WEB

Waarom Siltech?

Dat wij ons erg kunnen vinden in de performance van Crystal Connect bekabeling wist u misschien al. Dit zustermerk van Siltech behoort wat ons betreft tot de absolute top. Waarom dan Siltech? Siltech vormt voor ons een waardevolle aanvulling,  temeer omdat de kernwaarden min of meer dezelfde zijn en ook het klankmatige aspect is simpelweg uitmuntend. Maar er zijn natuurlijk verschillen. Kijken we naar de opbouw van de bekabeling dan zien we dat er erg veel aandacht uitgegaan is naar de kwaliteit van de geleiders, maar ook aan de wijze waarop hoogfrequente vervuiling wordt tegengegaan. 

Klankmatig heeft Siltech verwantschappen met Crystal Connect maar heeft duidelijk haar eigen klanksignatuur. Daarom past Siltech qua gehoormatige eigenschappen precies in het plaatje van wat wij zoeken. Wat de verschillen precies zijn dat zullen we nu verder toelichten.

Sil-tech-talk

Bij Siltech werd al snel duidelijk dat verontreiniging in de geleiders een destructieve werking had op de geluidskwaliteit, dat bracht Siltech ertoe om de revolutionaire zilver-goudlegering te ontwikkelen. Deze verbinding vermengt een kleine hoeveelheid goud met het zilver. De goudatomen verdringen de verontreinigende deeltjes en vullen eventuele holtes in de zilverkristalmatrix. Het resultaat is een grotere materiaalconsistentie met drastisch verminderde vervorming, waardoor zowel de prestaties als de levensduur van onze geleiders aanzienlijk worden verbeterd. Bovendien wordt de flexibiliteit van het metaal aanzienlijk vergroot. Al deze factoren samen garanderen topprestaties.

LOWRES Siltech Making of
Siltech workshop
Siltech Insulation

Teflon en Kapton

Het is een algemeen bekend feit dat de isolatie die wordt gebruikt om de geleiders in audiokabels te omwikkelen, een grote invloed heeft op de audioprestaties. Deze effecten vertragen en comprimeren het audiosignaal.PTFE of 'Teflon' is het belangrijkste diëlektricum (isolator) geworden voor high-end audiokabels, maar de resultaten zijn afhankelijk van hoe het wordt gebruikt en hoeveel ervan wordt gebruikt. PTFE biedt een extreem lage diëlektrische absorptie, maar heeft nog steeds een meetbaar effect op de prestaties van audiokabels. Naast het elektrisch dempen van het signaal, dempt de relatief zachte isolerende laag ook mechanisch de geleider, en ook dit is hoorbaar. Om een ​​dergelijke signaaldegradatie te voorkomen, gebruikt Siltech een ander maar elektrisch effectiever materiaal genaamd DuPont™ Kapton® polyimidefilm. Dit wordt meestal aangetroffen in topklasse luidsprekers waar hettoegepast wordt als spreekspoel drager. Het is voor die toepassing gekozen vanwege zijn extreme stijfheid en zeer lage elektrische absorptie. Door onze unieke aanpak gebruiken we Kapton®-tape om individuele geleiders in een superdunne, stijve en lichte isolatielaag te winden die uitstekende elektrische en mechanische eigenschappen combineert en overgedempte kabelconstructies voorkomt.

“Super shielding zorgt ervoor dat het muzieksignaal onaangetast aankomt“

0L DETAIL WEB

Super shielding

Niet alle afscherming is gelijk, veel audiokabels zijn afgeschermd, maar hun effectiviteit is een andere vraag. Interconnects moeten worden geïsoleerd van elektrische ruis, elektromagnetische interferentie en mechanische trillingen. Alleen dan kunnen de delicate elektrische signalen zonder schade aankomen. Het toegenomen gebruik van digitale systemen met hun draadloze connectiviteit heeft de niveaus van elektrische ruis of radiofrequentie-interferentie (RFI) enorm verhoogd. Kabels die slechts een matige werking laten zien werken eerder als een antenne en voeden uw systeem dus met ruis. Niet alleen interconnects maar ook van luidsprekerkabels dienen de toegepaste afschermingen zo effectief mogelijk te zijn. Siltech-kabels hebben over het algemeen een grotere diameter maar zeker niet voor een visueel effect. Het wordt gebruikt om de afstand tussen afscherming  en geleiders te maximaliseren. Het zorgt voor een zuiverder geluid met minder vervorming en een schat aan subtiele muzikale details die anders verloren zouden gaan.

Welke is beter?

Siltech vs Crystal Connect

Deze vraag krijgen we steeds vaker: welk merk is beter? Die vraag is simpel te beantwoorden want dat is namlijk niet mogelijk. Er zijn binnen ieders systeem namelijk zoveel factoren die een rol spelen bij het reproduceren van muziek. De kwaliteit van de componenten, akoestische eigenschappen van de ruimte, de interactie en werking van de luidsprekers in de ruimte enz. Echter, elk merk en ontwerp heeft zijn eigen visie om een perfecte signaaloverdracht te garanderen. Siltech is een ander ontwerp dan Crystal al zijn hun kernwaarden gelijk. Na uitvoering testen en vergelijken kunnen we wel aangeven dat Siltech een weergave kenmerkt met een spoor meer warmte dan Crystal Connect. Detailweergave is bij beide merken top met als verschil dat Crystal hierin excelleert. AudioXperience is bekend met de gehele lijn aan Crystal producten evenals de Explorer en Classic Legend series van Siltech. Het correct tunen van een systeem is altijd nodig om een goede balans te verkrijgen. Wij kunnen samen met u beluisteren en vaststellen welke modellen het beste tot zijn recht komen. Een ding is zeker, beide zowel Siltech als Crystal Connect laat u een unieke inkijk geven en op een manier zoals u niet eerder kende. Onze klanten zijn lyrisch over de kwaliteit van Siltech en Crystal bekabeling en hebben veelvuldig geïnvesteerd in deze producten. Het verkregen resultaat is verbluffend! Bel of mail ons zodat we kunnen kijken wat Siltech of Crystal voor uw systeem kan betekenen.

Nieuws

Gerelateerde berichten