Spectral en Vivid Audio Giya S2
nl

Grootste prestaties in een ruimte van beperkte afmeting.

Spectral DMC-30SV2, Spectral DMA-300SV, dCS Rossini en Vivid Giya G4 S2

Om een systeem zoals deze aan onze portfolio te mogen toevoegen is natuurlijk voor ons met recht een kers op de taart! Zoals eerder geschreven bij een van onze andere projecten, een systeem zoals deze is tot stand gekomen na jaren van luisteren, genieten en de welhaast natuurlijke drang naar een nog betere weergave want dat zit toch wel in de genen als je met deze fantastische hobby bezig bent. Deze klant startte zijn muziekavontuur met een Yamaha R 300 receiver, Alpina cassettedeck, Dual platenspeler en BNS E12 luidsprekers. Deze BNS (Berghe Noble Sound) luidsprekers van Nederlandse makelij zijn nog steeds bewaard gebleven en blijven een zoete herinnering naar verleden tijden waarin de techniek eenvoudig was maar het plezier er zeker niet minder om was.

Vanuit deze set werd een sprong gemaakt naar het merk Densen met Bowers & Wilkins 805 en later 804 luidsprekers. Deze componenten van Deense makelij stond bekend om zijn uiterst muzikale en "snelle" weergave. Dit systeem bestond uit een losse voor/eind-combinatie met monoblokken en cd-speler. Deze keuze kwam niet uit de lucht vallen; er was altijd een voorliefde voor een dynamisch en "live" klinkend systeem. Later werd een stap gemaakt naar de imposante Wilson Benesch Discovery luidsprekers met de kenmerkende vrijhangende dubbeluitgevoerde Tac-Tic-drivers. Met recht een monitor-luidspreker van formaat. Deze laatste maakte toen plaats voor een Vivid Audio B1; een drie-weg monitor met reaction cancellation laagweergave en was daarmee de eerste aanschaf bij AudioXperience.

“Oude liefde roest niet; mijn BNS E 12 doe ik niet weg“

Realiseren van een droom

Spectral audio-componenten stonden hoog op het wensenlijstje en dat dat nog eens gerealiseerd kon worden dat blijft voor de klant nog steeds een surrealistische gewaarwording. Ons enthousiasme voor dit product steken wij niet onder stoelen of banken en toen wij benaderd werden voor een upgrade voor de Densen versterkers toen wisten wij het wel. Een dynamische luidspreker als de Vivid B1 spint serieus garen bij een electronica combinatie als die van Spectral. Destijds gingen wij aan de slag met de Spectral DMC-30SC en de Spectral DMA-240 wat voor ons nog steeds de ultieme kennismaking was met de nieuwe signature sound van dit merk. Spectral en Vivid dat maakt puur muziek.

DSCF00
De Spectral DMA-300SV en Spectral DMC-30 SV2 beiden uit de "Super Veloce" Reference standard series

"De eerste Spectral DMC-30SV2 ter wereld"

Vivid Audio Giya G4 en dCS Rossini

Met de komst van de Spectral versterker-combinatie werd, mede ingegeven door de zeer hoge kwaliteit, ook uiteindelijk een upgrade aan de luidsprekers doorgevoerd. De klankeigenschappen van de Vivid Audio B1 beviel zo goed dat een vervolg stap op deze Vivid's er maar 1 kon zijn; en dat werd de Vivid Audio Giya G4 series 2. Deze kleinste Vivid uit de Giya series is bedrieglijk goed. Dit vier-weg systeem paste qua eigenschappen als een maatpak in de ruimte. Onvoorstelbaar dynamisch, een zeer verfijnde detaillering en met een prachtige gelaagdheid in de weergave. Dat is mede te danken aan de fantastische streaming-audio speler van dCS. De Rossini DAC vormt samen met de Rossini Master Clock een onverslaanbaar duo. Een Innous-server completeert het geheel met de ultieme server applicatie Roon. 

Zoals bij velen het geval is; een topsysteem wordt gevormd waarin tijd een doorslaggevende factor speelt. Na vele uurtje luisteren en vergelijken gaat er uiteindelijk weer een periode in waarin je lekker geniet van al dat moois. Mooier kan altijd, maar dat is een eigen keuze. Even nog een punt van aandacht; omdat deze ruimte specifiek gericht is op muziekweergave is er ook extra aandacht uitgegaan naar de akoestische behandeling van de ruimte. Ondanks dat de luidsprekers dicht nabij de muren staan is het stereo beeld zeer breed en diep. Dat merk je vooral als je even de ogen sluit en je de muziek het werk laat doen; de wanden zijn dan opeens verdwenen en je maakt onderdeel uit van de ruimte waarin de muziek werd opgenomen..De laatste upgrades zoals te zien zien op de beelden zijn de Super Veloce Reference Standard series van Spectral: de Spectral DMA-300SV en de Spectral DMC-30SV en niet te vergeten de fraaie bekabeling van Crystal Cable. Music Maestro!

DSCF000
DSCF000