dCS | Uw dCS specialist van Nederland | AudioXperience

dCS

nl

De absolute top in digitale electronica

dCS

dCS (Data Conversion Systems) is gevestigd te Cambridge en behoort met slechts een handje vol andere firma’s tot de absolute top in digitale electronica. dCS is ontstaan vanuit een groep deskundige ingenieurs, welke hoogwaardige analoog-naar-digitaalomzetters (ADC's) en digitaal-naar-analoogomzetters (DAC's) voor grote telecommunicatiebedrijven en militaire instanties ontwierpen. Primaire vereiste was technologie die een state-of-the-art precisie, lineariteit en betrouwbaarheid leverde.


"Succes in opname studio's"

Het geboekte succes zorgde ervoor dat dCS al snel bekend werd vanwege de prestaties van zijn converters en eind jaren tachtig besloot het zich te concentreren op het ontwikkelen van producten voor de opname industrie. De toewijding om systemen met ongeëvenaarde nauwkeurigheid te produceren is er niet minder enthousiast op geworden. Deze professionele producten werden toegepast in 's werelds meest succesvolle opnamestudio's. Deze focus op onderzoek en ontwikkeling resulteerde ook in een reeks eigen dCS-technologieën waarvan de belangrijkste de legendarische dCS Ring DAC ™ is.


" dCS Legacy"

Een aantal jaren geleden maakten wij kennis met een dCS Puccini cd-speler. De klank en prestatie niveau was zo ongekend pakkend, zo ontzettend muzikaal daar wilden we meer van weten! Ook de toenmalige dCS Debussy was een klein mirakel. Toen wisten we dat we naar iets heel bijzonders luisterden..We waren toen nog geen dealer van dCS, maar dat liet toen niet meer lang op zich wachten.


AudioXperience bezoekt dCS in Cambridge

"dCS Ring Dac"

Het huidige portfolio van dCS omvat een drietal niveau’s, van goed, beter, naar best. Het zijn de productgroepen: dCS Bartok, dCS Rossini en dCS Vivaldi. Het kloppend hart vormt nog steeds de dCS Ring DAC. Wat zo bijzonder is, is dat al dit technologisch geweld juist een aanvulling vormt op de uiteindelijke muziekweergave. Nu zijn we in staat echt alle informatie van een cd of muziek-stream te converteren naar de meest subtiele details in de muziekweergave. Uniek is dat door de toepassing van vrij programmeerbare chips (FPGA), dCS in staat is om functionaliteit toe te voegen.

"Performance upgradable"

Een aantal jaren geleden was er bijvoorbeeld nog geen MQA codec of Tidal streamingdienst. DCS voegde deze als upgrade toe middels een firmware upgrade. Ook qua performance kan men na aanschaf verwachten dat deze mettertijd op een hoger plan gezet wordt. Zo heeft men voor de Vivaldi en Rossini nieuwe firmware ontwikkeld, waardoor de performance echt met sprongen vooruit gegaan is. Het mooiste van alles; het is gewoon gratis! Met dCS haalt u een topklasse product in huis en bent u verzekert van het feit dat uw aanschaf jaren lang zal renderen en zelfs beter zal worden qua performance.


Download de dCS prijslijst

Kies uit één van deze producten

Producten

Nieuws

Gerelateerde berichten