DCS Bartok; Nu Bij Audioxperience Te Beluisteren! - Audio Ex

05 sept - dCS

dCS Bartok; Nu bij Audioxperience te beluisteren!

dCS Bartok; Nu bij Audioxperience te beluisteren!

Dat zijn toch klinkende namen als je het portfolio van dCS bekijkt; Purcell,Delius, Verdi, Paganini, Scarlatti, Vivaldi, Rossini en dan nu de langverwachte opvolger van de dCS Debussy; dCS Bartok. Geheel in lijn met de zeer succesvolle Vivaldi en Rossini, sluit de vormgeving perfect aan. De fraaie strakke kast is vervaardigd van prachtig aluminium en van hetzelfde hoge afwerkingsniveau als zijn grotere broers. De Bartók vervangt de Debussy als de meest betaalbare DA-converter in het portfolio van dCS. De Bartók werkt ook met de befaamde Ring DAC van dCS. Waar de Debussy “slechts” een D/A converter was, is de dCS Bartok een zeer veelzijdige machine. Laten we eens kijken wat deze beauty voor ons in petto heeft.


bar 00   ()

DCS BARTOK ZAL DE BENCHMARK WORDEN IN ZIJN PRIJSKLASSE

De Bartók is allereerst een echte D/A converter met USB-, AES-EBU ,S/P-DIF digitale ingangen en beschikt hij net zoals zijn grotere broers over Masterklok aansluitingen. Muziek kan gespeeld worden via Ethernet van een NAS, Online muziekservices zoals TIDAL en Spotify maar er kan ook gestreamd worden vanuit Apple-devices via Apple Airplay. Tevens is de Bartok ook Roon endpoint; dus de user-interface is ook een feestje! De Bartok speelt natuurlijk alle hoge resolutie standaarden zoals DSD en DXD, MQA en alle 24 bit varianten. Tevens is de Bartok uitgerust met onafhankelijke gebalanceerde en ongebalanceerde lijnuitgangen die rechtstreeks vermogensversterkers kunnen aansturen, waardoor een aparte voorversterker niet nodig is. Wij verwachten dat deze nieuwe dCS de benchmark gaat worden in deze prijsklasse en daarboven! Gezien onze ervaring met Vivaldi en Rossini denken we dat de dCS Bartok de “hit” wordt voor 2018! Natuurlijk weten we ook wel dat dit een beetje commercieel is om te zeggen; het blijft natuurlijk een hoop centjes, maar als de performance echt is zoals we verwachten dat deze zal worden dan zal een ideaal streamingaudio-d/a-converter platform worden.

bar 0 ()

HEAD-FI LIEFHEBBERS OPGELET!

Voor de liefhebbers van head-fi zal dit als muziek in de oren klinken; de dCS Bartok kan namelijk uitgerust worden met een speciaal ontworpen hoofdtelefoonversterker! Hoofdtelefoons van zowel hoge of lage impedantie zullen perfect aangestuurd worden. Door de zeer korte signaalwegen en door natuurlijk gebruik te maken van de interne Ring Dac, zal het maximale uit uw hoofdtelefoon gehaald worden. Deze optie is niet standaard, dus gebruikt u geen hoofdtelefoon, dan hoeft u ook niet te betalen hiervoor.

bar 0

DCS BARTOK EINDELIJK LEVERBAAR

Het is het wachten meer dan waard geweest, vanaf heden staat de dCS Bartok bij ons de sterren van de hemel te spelen. Op zaterdag 6 april geven wij een uitgebreide Show met de Bartok. Mocht u eerder of later willen komen luisteren, geef even een belletje en wij zorgen dat de Bartok voor u klaar staat!

De dCS Bartok kost € 13.500,-

De DCS Bartok met ingebouwde hoofdtelefoon versterker kost€ 16.500,-


Meer over