Akoestiek van Artnovion |AudioXperience Nuenen

26 jul - Artnovion

Akoestiek Van Artnovion

Akoestiek Van Artnovion

HET BELANG VAN EEN GOEDE AKOESTIEK

Prettig wonen, ja daar doen we eigenlijk alle mogelijke moeite voor. My Home is my Castle is een gezegde waar we vandaag de dag volledig voor gaan. Een luxe open woonkeuken, hoogwaardige afwerking van mooie materialen, een op maat gemaakt interieur, ja we weten onszelf wel te verwennen! Binnen en buiten leven; een heerlijk onderkomen is zo fijn om in te leven. AudioXperience richt zich voor het grootste deel op het leven binnen.. ontspannend genieten van mooie muziek. De akoestische eigenschappen van een ruimte heeft een grote impact op de weergave. Zijn er in woonkamer erg weinig absorberende materialen aanwezig dan is er dikwijls sprake van een te lange nagalm tijd. Een gewoon gesprek voeren is dan vaak al erg onprettig en elk klein geluidje wordt enorm versterkt. Laat staan als u veel mensen op bezoekt krijgt. Kijken we naar de laagweergave dan is er voldoende massa nodig om overvloedige laagenergie op te vangen. Maar is de woning strakker ingericht dan is voldoende massa vaak niet aanwezig. Ik hoorde ooit de mooiste basweergave bij iemand thuis waar 2x 6 meter elpee’s stonden… de man speelde ook basgitaar..over massa gesproken..

EGGP000 0

VAN METING TOT UITVOERING

Deze klant had twee wensen. De eerste was om een prettige leefomgeving te hebben en de tweede wens was om de performance van zijn systeem optimaal tot zijn recht te laten komen. Echter, de klant speelde voorheen in de lengterichting wat niet echt ideaal was. Na diverse metingen en luisterproeven werd besloten om de kamer in de breedte te gaan inrichten. Dat betekende automatisch dat de wand verlengt moest worden en de deur naar de woonkamer moest komen te vervallen. Door in de breedte te werken kon ook gekozen worden voor een extra diep meubel zodat de High End electronica goed geplaatst kon worden. De wand achter het meubel is namelijk een voorzetwand, dus het op maat gemaakte audiomeubel loopt hierin door.In deze ruimte is plaats voor diverse akoestische oplossingen zoals de Bass Chunkz van Mutrox. Door met een peesdoek te werken wordt de illusie gewekt dat het een echte wand is. Rondom de televisie is een profiel gemaakt waardoor deze onderdeel wordt van het peesdoek. De klant maakte de keuze voor een print, waardoor de wand nu met wandbekleding afgwerkt lijkt. Het is decoratief en akoestisch transparant zodat de Bass Chunkz hun werk kunnen doen. Hieronder ziet u de situatie zoals deze voorheen was.


PHOTO 0 0   0 00

ARTNOVION

In dit project hebben wij veel materialen verwerkt van het Portugese Artnovion. Artnovion is zowel actief op de professionele markt als ook op de residentiële markt. De diversiteit aan toepassingen en de grote variëteit in uitvoeringen maakt het een zeer fijn merk om mee te werken. Wij varen niet blind op metingen. Wij ontwerpen een akoestiek waarbij de ruimte een hele fijne tonale balans heeft en ook een zeer ruimtelijke weergave. Vaak wordt er overdempt, met als gevolg dat de weergave weliswaar strak en nauwkeurig is, maar niet ruimtelijk en met bijna geen ambiente weergave.

Artnovion Siena en Andrea panelen

Artnovion Siena en Andrea panelen


EGGP000 0  ()

HET LIJKT WEL KUNST

Een van de voordelen van Artnovion: het kan echt een aanwinst zijn voor uw interieur. Een veel gehoorde opmerking is vaak: ” het lijkt wel kunst!” Zo gaat design en de akoestische oplossing naadloos op in het interieur.

EGGP000 0
EGGP000 0

HET BESTE WORDT NOG BETER

Hebt u dus geïnvesteerd in een fraai hifi of high-end systeem, maar denkt u dat het beter kan? Merkt u zelf al dat er tekortkomingen zijn? Maak dan een afspraak, zodat wij een eerste advies kunnen geven over de mogelijkheden. Een uitgebreide meting en luisterproef doen wij op locatie en wij werken een op maat gemaakte oplossing voor u uit. U zult versteld staan wat de performance toename van uw systeem zal zijn!


Meer over