Ayre Acoustics Show Op Zaterdag 20 Oktober A.s. Bij Audioxpe

28 sept - Ayre

Ayre Acoustics Show Op Zaterdag 20 Oktober A.s. Bij Audioxperience

Ayre Acoustics Show Op Zaterdag 20 Oktober A.s. Bij Audioxperience

Ayre Acoustics is anders. Ingenieus, eigenwijs maar vooral heel bijzonder. Waar veel ontwerpen bestaande concepten optimaliseren, zoekt Ayre Acoustics in het schitterende Boulder, Colorado naar nieuwe oplossingen. Innovatieve schakelingen die breken met de compromissen van gangbare technieken. Elke Ayre is volledig gebalanceerd en differentiaal van opbouw, met discrete schakelingen vrij van feedback. Ayre gelooft dat dit de sleutel is tot optimale klank. Feedback is namelijk het terugvoeren van het uitgangssignaal naar de ingang van de versterkerschakeling om daar vergeleken te worden met het ingangssignaal en eventuele fouten te corrigeren. Alhoewel het onderdrukken van vervorming op deze wijze fantastisch werkt probeert de schakeling iets te corrigeren wat al geweest is. Compleet onnatuurlijk. Het ontwerpen van een audioschakeling zonder feedback vereist kennis en extreme zorg voor elke stap in de keten. Stappen die Ayre Acoustics volledig onder controle heeft dankzij haar discrete en gebalanceerde signaalverwerking en de sleutel vormen tot Ayre Acoustics magische klank.

Ayre Acoustics is vloeiend, open en transparant met een haast bedwelmende muzikaliteit. De klank laat zich misschien wel het beste vergelijken met die van een buizenversterker met oneindige controle. Het grijpt je en weet muzikale emoties te prikkelen zoals alleen een Ayre dat kan.

VX  FRONT Web

AYRE EX-8 INTEGRATED HUB

“Things will happen for reasons that you just can’t understand where it comes from, or where it will lead to, or why it happens. It’s something bigger that I can explain. It’s almost like a musician where the muse flows through them and they are just channeling something.” – Wijlen Charley Hansen over het design proces.

Dat is wat Ayre zo bijzonder maakt! Het lijkt alsof er een extra dimensie toegevoegd is aan deze producten. Neem nu de Ayre EX-8. De EX-8 laat zich het best omschrijven als een kleiner broertje van de AX-5 Twenty geïntegreerde versterker. Zijn voeding en daarmee het uitgangsvermogen mag dan wat bescheidener zijn, toch wordt alle stroom net als bij de AX-5 door een Double-Diamond versterkerschakeling aan de luidsprekerklemmen afgeleverd. Krachtig en met een heerlijke timing dus. Ook de volumeregeling kent hetzelfde unieke karakter middels Ayre’s fameuze Variable Gain Stage waarbij de volumeregeling niet via een verzwakker maar variabele versterker van niveau wisselt en de afstand tot de ruisvloer dus altijd maximaal is; Briljant!

De EX-8 concentreert zich echter niet alleen op analoge bronnen maar kan ook overweg met digitale signalen via SP/DIF en AES-EBU, Asynchrone USB en Ethernet streaming vanaf NAS, Tidal, Deezer en Spotify. Bovendien laat de EX-8 zich perfect integreren als streamer van optima forma dankzij zijn compatibiliteit met ROON. Al die digitale signalen worden naar het analoge domein vertaald via de ESS ES9038PROQ2M DAC Chip terwijl de kritieke klok circuits en filtering in eigen beheer uitgevoerd wordt – typisch Ayre dus.

Naast een keur aan digitale ingangen vinden we op het strakke front ook nog een bijzonder hoogwaardige uitgang van analoge aard in de vorm van een fully balanced én single ended hoofdtelefoonuitgang gevoed vanuit Ayre discrete Double Diamond Headphone stage. Inmiddels hebben wij al heel wat ervaring opgedaan en we zijn verbluft van zijn prestaties. Een Magico A3 of Vivid Audio Kaya 45 wordt met zoveel gemak aangestuurd dat je je afvraagt of dit gewoon een Ayre AX-5 versterker is maar dan met wat minder vermogen, zo dicht lijkt de weergave van deze versterker daar tegenaan te zitten!

MG 00

SHOWTIME MET 2 AYRE SYSTEMEN!

Wij zullen u op deze dag kennis laten maken met maar liefst twee systemen: Allereerst met voor ons de verrassing van dit jaar: de Ayre EX-8. We zullen deze geweldige integrated demonstreren in combinatie met de nieuwe Vivid Audio V1.5SE.

Daarnaast zal er ook een hoger niveau van Ayre gedemonstreerd worden in de vorm van de Ayre KX-5Twenty/Vx-5 Twenty voor-eindversterker en de Ayre QX-5 DAC/streamingaudio-speler. Als luidspreker zetten we daarvoor de Vivid Audio Giya G4 in.

Michael Huigen ( Reference Sounds), importeur van Ayre zal deze dag aanwezig zijn om samen met AudioXperience een presentatie te geven.

Wij zijn alvast weer driftig aan het zoeken naar nieuwe muziek om u weer te trakteren op een aantal mooie juweeltjes.

Tot op zaterdag 20 oktober!

Martijn Lavrijsen, Erik Paulus en Michael Huigen (Reference Sounds)


Meer over