Ayre Acoustics Showverslag - Audio Experience Live

26 okt - Ayre

Ayre Acoustics Showverslag

Ayre Acoustics Showverslag

Op zaterdag 20 oktober j.l. hebben we met medewerking van importeur Michael Huigen (Reference Sounds) een show georganiseerd waarbij Ayre Acoustics weer muzikaal de show mocht stelen. Aanvankelijk zouden we twee seperate systemen demonstreren. Gaande weg kwamen we toch tot de conclusie dat het interessanter voor onze klanten zou zijn om de verschillen in performance te ervaren op dezelfde luidspreker in in de zelfde ruimte. Zodoende hebben we gekozen om zowel de Ayre EX-8 als ook de Ayre KX-5/VX-5/QX-5 combinatie te demonstreren op een van onze favoriete Vivid luidsprekers; de Vivid V1.5SE. Deze luidspreker is de perfecte belichaming waar Vivid Audio voor staat en is ook onze best verkochte luidspreker tot nu toe geweest. Ayre en Vivid vullen elkaar qua eigenschappen geweldig aan en is volgens ons een perfecte match!


IMG

DEMONSTRATIE VAN DE AYRE EX-8 INTEGRATED HUB

Michael kan natuurlijk als geen ander alle technische details uit de doeken doen. Aan de hand van praktische voorbeelden is het dan ook voor de minder technisch aangelegde medemens prima te volgen. Als eerste hebben we de Ayre EX-8 versterker gedemonstreerd. Wat opviel is dat deze versterker (uitgerust met D/A-converter en streamingaudio module), zo ongelofelijk makkelijk speelt. Zoveel rust detail en controle…We maakten hier zelfs een een vergelijk met de Ayre AX-5 top geïntegreerde versterker, zo goed is deze Ayre EX-8. Natuurlijk met iets minder vermogen ( rond 100 watt) en met net wat minder autoriteit, maar desalniettemin een zeer knappe prestatie! Om maar direct met de deur in huis te vallen, demonstreerden we een electronica track van Artiest Ital Tek – Cypher. Dit verbluffend geproduceerde album stelt de hoogste eisen aan de gebruikte electronica qua stabiliteit, rust en controle. Speel deze track eens op uw eigen systeem en u begrijpt waar we over praten. Ruimte, dynamiek en klank in optima forma! Het klankpanorama en transparantie dat de Ayre EX-8 liet horen in combinatie met de Vivid V1.5SE was echt te gek! Een volgende track door Gregory Alan Isakov – San Luisliet een prachtige tonaliteit horen en ruimte horen; dit is echt een gaaf nummer! Sfeervol en moody en dan die stem..Tijd om eens over te schakelen naar de grote set Ayre set.

IMG

AYRE KX-5/VX-5/QX-5 THE MIGHTY THREE

Wilt u overigens meer lezen over de designfilosofie van Ayre? Klik dan op deze link en kom meer te weten wat Ayre zo uniek maakt!

Toen was het de beurt aan de voor-en-eindversterker combinatie van Ayre in de Twenty uitvoering; De Ayre KX-5 Twenty en VX-5 Twenty en de Ayre QX-5 streaming-audiospeler. Tja, dan merk je natuurlijk direct dat we hier te maken hebben met individuele componenten en waar natuurlijk minder gewerkt hoeft te worden met eventuele compromissen. Over de performance van dit systeem in combinatie met de Vivid Audio V1.5 SE? Wauw! Wij denken dat menig bezoeker zich verbaast heeft over de geluidskwaliteit. Ook al is de Vivid een “monitor luidspreker”, gezien de grootsheid in weergave en de energie wat geleverd werd was het verbazingwekkend om te zien hoe ver de performance verbeterd werd t.a.v. de Ayre EX-8. Dat is natuurlijk ook niet raar gezien het prijskaartje wat dez combinatie met zich meebrengt. De volheid en vloeiende weergave was hier ultiem aanwezig. De electronica track Cypher die we in dit verhaal eerder hebben genoemd kwam hier echt volledig tot uiting. Een putdiepe weergave, snel, rijk van klank en romig als de beste roomboter; heerlijk!

IMG

U WAS ER NIET BIJ EN TOCH NIEUWSGIERIG?

Maak dan bij ons een afspraak en wij geven u een demonstratie van deze bijzondere producten. Een demonstratie is bij ons ook echt een demonstratie. Aan de hand van prachtige muzikale pareltjes nemen wij u mee naar een unieke ervaring. Door zorgvuldige tuning halen wij de prestaties uit ieder systeem. Een must, want ook al kunnen alle individuele componenten nog zo goed zijn; het moet uiteindelijk een muzikaal geheel worden. Bel of mail ons gerust voor meer informatie.

Nog even nog wat prijzen op een rij:

Ayre EX-8 full option (dac/usb/streaming audio) € 8.490,-

QX-5 Full Digital hub (dac/usb/streaming audio) €10.990,-

KX-5 Twenty Preamplifier €10.990,-

VX-5 Twenty Stereo Amplifier ( 2x 175w) €10.990,-

AudioXperience

Telefoon: 040-2906344

Mail: info@audioxperience.com


Meer over