Chord Ultima series nu verkrijgbaar bij AudioXperience

16 jan - Chord Electronics

Chord Ultima series nu verkrijgbaar bij AudioXperience

Chord Ultima series nu verkrijgbaar bij AudioXperience

Chord Ultima series

Al een tijdje zochten we naar een merk dat top is qua performance en relatief compact en met een hele goede prijs/prestatieverhouding . Zo kwamen wij uit bij Chord Electronics. Wij maken onze selectie natuurlijk niet op basis van hoe producten eruit zien. Natuurlijk speelt het een rol, maar primair kiezen wij op basis van de gehoormatige eigenschappen en ieder merk moet daarin onderscheidend zijn. Chord componenten zijn zoals gezegd relatief compact en u vindt al gauw een plaatsje voor deze versterkers. Door de enorme massa van het toegepaste aluminium is ook de warmteafvoer excellent. Daardoor is zelfs mogelijk een eindversterker te plaatsen in een kast, zoals we deze recent hebben kunnen plaatsen bij een klant. 

Ultima Pre 3 en Ultima 6

Luisteren we naar de klankeigenschappen van de Ultima Pre 3 en Ultima 6 eindversterker dan valt direct op dat zijn klanksignatuur duidelijk anders is dan we gewend waren van vorige generaties. In positieve zin valt op dat zijn klankprofiel juist zeer rijk is, maar ook hoog oplossend. 

ULTIMA    Right

In het verleden konden sommige versterkers nogal schraal klinken maar daar is hier absoluut geen sprake van. Door die rijkheid en zeer gedetailleerde is des weergave spectaculair goed. Ook geven de versterkers geen krimp als het gaat om het aansturen van veeleisende luidsprekers. Onze minst efficiënte weergever maar briljante weergever is de Magico A1 die met zijn gesloten kastconstructie, slechts 84 db ( 82.7 in praktijk) rendement en een gemeten minimum impedantie van 2.7 Ohm (!) menig versterker op zijn knieën krijgt. De Ultima 6 eindversterker stuurde deze luidsprekers zonder enige moeite aan en wist het klankpotentieel van deze monitor volledig te benutten en bracht een waanzinnig klankspektakel naar voren. Een sublieme combinatie bleek dus.

Chord Ultima Integrated

.

0 ULTIMAINT FRONT BLACK ()

We hebben hem in bestelling staan en het zou niet lang meer moeten duren eer wij Chord's eerste en enige geïntegreerde versterker aan ons assortiment mogen toevoegen. Tot nu toe leverde Chord enkel voor/eindversterkers. Compact van afmeting maar voorzien van alle technologie uit de Ultima Series. Deze versterker levert 125w per kanaal en en is voorzien van line level ingangen als ook gebalanceerd. Wij beluisterden een pre-productiemodel en waren zeer overtuigd van zijn geweldige klankeigenschappen. Dit alles ook nog een voor een zeer concurrente prijs!

Lees verder op onze Chord Electronics pagina

Meer over