Crystal Connect introduceert nieuwe netwerkkabels

06 mrt - Crystal Connect

Crystal Connect introduceert nieuwe netwerkkabels

Crystal Connect introduceert nieuwe netwerkkabels

Crystal Cable wordt Crystal Connect

Daar waar AudioQuest jarenlang de markt domineerde met hun fantastische Ethernet kabels, zien we eindelijk dat andere fabrikanten zich ook committeren tot het maken van Ethernet verbindingen voor streaming audio. Shunyata introduceerde vorig jaar een compleet nieuwe lijn aan Ethernet bekabeling en nu is het de beurt aan Crystal Connect. Even een side note, jazeker het is een nieuwe naam, Crystal Cable heet nu voortaan Crystal Connect waarbij de naam direct impliceert waar het om gaat; namelijk het maken van (hoogwaardige) verbindingen. Crystal Connect heeft ook een nieuw fris logo gekregen waarin de stemvork en de Nederlandse tulp samensmelten tot een nieuw symbool voor muzikale excellentie van Nederlandse bodem.

Crystal Connect Monet Network is vormt de ruige top in de lijn van netwerkkabels van Crystal Connect.

Crystal Connect Art series wordt de nieuwe top lijn van Crystal Connect

Crystal Connect heeft tevens bekend gemaakt een geheel nieuwe toplijn te introduceren; de Crystal Connect Art Series. Deze bestaat uit een drietal series aan bekabeling die zijn genoemd naar grote kunstenaars uit de geschiedenis: Monet, van Gogh en Da Vinci. De series Crystal Connect Dreamline Plus, Absolute Dream en Ultimate Dream komen daarmee te vervallen. De Crystal Connect Monet Network is de eerste en vooralsnog enige Ethernet kabel in de Art-series. De Crystal Connect Crystal Network Diamond is gepositioneerd onder de Monet en vormt daarmee een betaalbaarder alternatief. Laten we eens kijken naar de beide modellen.


DSCF00 0

Crystal Network Diamond

De Crystal Network Diamond heeft, zoals alle kabels in de Diamond Series, geleiders die bestaan uit de unieke en gepatenteerde zilver/goud legering en een diëlektricum gemaakt van PTFE (Teflon). Crystal Connect heeft in het bijzonder onderzoek gedaan naar noise op clockniveau en het niveau daarvan gemeten binnen verschillende snelheden van het netwerk. Gigabit-snelheden bleken daarin ontvankelijker te zijn en daarom is er gekozen om met vier geleiders te werken waarmee een 100 Mbit snelheid bereikt kan worden. De CrystalNetwork Diamond is afgemonteerd met Telegärtner CAT8 connectoren zodat de geleiders perfect afgeschermd blijven. Een handig weetje; de Crystal Network Diamond kan besteld worden met rechte of haakse connectoren


Detail van de prachtige crystal Connect Monet Network

Crystal Connect Monet Network

Elke kabel uit de Art Series maakt gebruik van de nieuwe tiende generatie, Infinite Crystal Silver (iCS) -geleiders. Het verhoogde geleidingsvermogen en de verminderde micro-vervormingen hebben de ontwerpen van deze kabels volledig getransformeerd. Het levert resultaten op die meetbaar en hoorbaar superieur zijn. Het laat je meer informatie horen en plaatst die informatie waar het thuis hoort: het tilt muzikale prestaties naar een nieuw en ongekend niveau. Het is de ultieme verbinding in een op netwerk gebaseerd muzieksysteem. De Crystal Connect Monet Network maakt dus gebruik van de allernieuwste generatie Infinite Crystal Silver. Iedere geleider in de kabel bestaat uit één lang kristal gemaakt van zilver/goud. Net als bij de Crystal Network Diamond is de datasnelheid beperkt tot 100Mbit/s. Alle geleiders zijn dubbel afgeschermd om zo hoogfrequente interferentie tegen te gaan en net zoals zijn kleinere broer wordt de Crystal Connect Monet Network afgemonteerd met Telegärtner CAT8 connectoren zodat de geleiders perfect afgeschermd blijven. De Crystal Connect Monet Network kan besteld worden met rechte of haakse connectoren.


DSCF00

Luisteren naar de Crystal Connect Netwerkkabels:

Crystal Network Diamond:

Wat opvalt is dat de beide kabels een eigen klank signatuur hebben en dat komt niet als een verrassing. De Crystal Network Diamond rafelt complexe klankstructuren met gemak uiteen en plaatst een brede en diepe soundstage. Wat hier ook opvalt is dat de timing zoveel beter is dan van sommige concurrenten. Je kunt details binnen details horen en met name de atmosfeer of “lucht” tussen instrumenten wordt waanzinnig realistisch weergegeven. Opvallend is de uiterst schone weergave en duidelijk minder kleurend dan vergelijkbare andere kabels. Ook deze kabels moeten dus "passen" in het systeem dus luisteren en proberen is dus absoluut een must.

Crystal Connect Monet Network:

Timing is everything; deze Crystal Connect Monet Network zet op dit punt echt nieuwe maatstaven. Wat echt opvallend is is dat de totale weergave zo ongelofelijk makkelijk en vanzelfsprekend wordt neergezet; ronduit gaaf! Je hebt gewoon “tijd” over om te luisteren wat er zich allemaal afspeelt in de opname. Pakkend en meeslepend, allerlei details op microniveau en toch zo present en dynamisch zijn ze alsof een dirigent met streng regiem aangeeft wanneer er wat moet gebeuren. Het is lastig te omschrijven maar deze kabel maakt de weg vrij naar een compleet ontspannen weergave, gewoon zoals het hoort. Ook in dynamisch opzicht is het verbluffend hoe dynamiek met de muziek danst. De meest subtiele toename in fijn-dynamiek wordt overtuigend en met beleid weergegeven. Deze eigenschappen hoorden we terug in een systeem met een Linn Akurate DSM Katalyst maar ook met een dCS Rossini, via een Melco switch. Zoals we van Crystal Connect gewend zijn is de afwerking spot-on en praten we ook hier weer over exceptioneel product. Minder hadden we ook niet verwacht. Beide modellen vormen de top in hun klasse en daar gaat u met volle teugen van genieten.

Beide modellen zijn bij ons op voorraad en te beluisteren. Bel of mail voor advies voor de toepassing van deze kabels in uw systeem.

Crystal Network Diamond 1m. € 869,-

Crystal Connect Monet Network 1m.   €1.899,-


Fotografie© Erik Paulus