Dutch Audio Event een succes!

12 okt - Verslag kamer 110 Symphonie Audio

Dutch Audio Event een groot succes!

Dutch Audio Event een groot succes!

Het was hard werken om alles op tijd gereed te krijgen..Van alle voorbereidingen vooraf, de lay-out van de ruimte, de te verkrijgen akoestische eigenschappen en natuurlijk wat mee te nemen om een topdemonstratie te kunnen geven. Het hebben van een functionerende kamer-akoestiek is absoluut wenselijk en nodig om te kunnen presteren. Daarom werd er gekozen voor het maken van een groot frame dat voornamelijk opgebouwd werd uit wood-up panelen. Deze zeer decoratieve panelen dragen bij aan het verkrijgen van zeer goede condities voor de geluidsweergave. De combinatie van zowel demping als diffusie is voor de weergave zeer wenselijk en het ziet er ook nog eens zeer fraai uit. De panelen zijn te verkrijgen in diverse soorten echt houtfineer. Om een correcte laagweergave te verkrijgen hebben we Bass Chunkz geplaatst achter het frame.

DSCF00
DSCF00 0

Set-up en tuning

De uitdaging blijft tijdens zo'n evenement om genoeg klank, rust, ruimte en definitie te verkrijgen uit het systeem. Daarom pakte importeur Symphonie Audio uit met het leveren van apparatuur uit de exclusieve Stella series van Angstrom. Wij speelden met de Angstrom Stella ZPR 22 voorversterker en ZMA 180 monoblokken. Dit zijn" all tubes" designs en hebben een verbluffende controle met een zeer rijk klankspectrum. De door  AudioXperience meegebrachte Magico M2 werden door de Stella's moeiteloos aangestuurd, dankzij de in klasse A opererende schakeling. Maar liefst 180 watt per mono-eindversterker! Als bron brachten wij de dCS Rossini Apex player mee met bijbehorende masterclock. Een fantastische high performance streaming-audio speler voorzien van cd-transport. Nieuw bij AudioXperience is TechDAS. Deze eigenzinnige fabrikant van Japanse bodem levert en maakt een van de fraaiste draaitafels op de markt en past perfect qua niveau in dit systeem. Crystal Cable debuteerde met de van Gogh Art-series bekabeling; niet eerder maakten we kennis met interconnects en speakerkabels van zo'n hoog niveau. Exceptionele verfijning en een zeer rijke klankstructuren vulden de ruimte met muziek! Wij kozen voor een tuning waarbij de al eerder genoemde aspecten in de weergave volledig aanwezig waren. Wij waren verguld op de manier hoe ongelofelijk rijk dit systeem klonk met een zeer brede en diepe soundstage. Ook de afspeelbaarheid was fantastisch, je hoefde niet met een kaarsje die ene opname te zoeken die het dan doet. Kortom, wij waren in onze nopjes en gezien het aantal positieve reacties was het aanwezige publiek dat ook!

DSCF00

Drukte tijdens de demonstraties

Helaas werd het door het grote aantal verkochte kaarten op de zaterdag nogal erg druk. Dat is natuurlijk helemaal geweldig want daar doen we het natuurlijk voor. Alleen had daardoor niet iedereen de kans om op een goede plek te kunnen zitten om het systeem in optima forma te kunnen beleven. Tot drie rijen achter de stoelen was de ruimte geveild met bezoekers! Desondanks denken wij dat de meeste bezoekers wel hebben kunnen ervaren dat er een bijzonder systeem stond te spelen. Ook zagen we bezoekers vaak weer terugkomen om nog even een keer extra te kunnen genieten!

Waarschijnlijk zullen we volgend jaar wederom van de partij zijn om samen met importeur Symphonie Audio weer een spetterende show te geven! Er staat heel wat in de planning!

Met dank aan Jan Coenen (Symphonie Audio), Peter Mackay (Magico), Manuel en Roberto (Angstrom) en Martijn Lavrijsen en Erik Paulus (AudioXperience).

DSCF00
DSCF00
DSCF000