Eat C- Sharp Draaitafel Nieuw Bij Audioxperience! - Audio Experience Live

05 sept - EAT

Eat C- Sharp Draaitafel Nieuw Bij Audioxperience!

Eat C- Sharp Draaitafel Nieuw Bij Audioxperience!

X-FACTOR

Zo nu en dan kom je een product tegen waarvan je gevoel zegt dat dit op de een of andere manier “klopt”. Bij een draaitafel hebben we het dan over de bouwkwaliteit, prijs/kwaliteitsverhouding en natuurlijk de bezieling van de weergave. Hoe gaaf is het dan om kennis te maken met een merk zoals EAT ( European Audio Team) dat de X-factor wel heel hoog doorgevoerd heeft in haar producten. De C- Sharp is hier een mooi voorbeeld van!

000 0 0x

TECHNIEK

Door gebruik te maken van high tech materialen materialen zoals carbon en thermoplastische elastomeren kon EAT de basis leggen voor een geheel nieuwe draaitafel met een super plat ontwerp! Het chassis vormt een basis gemaakt van HDF ( high density fiberboard) waarop een ultra low noise motor gemonteerd wordt. Tezamen met 10 dempers gemaakt van materiaal dat in staat is om zeer veel energie te absorberen. Deze kegelvormige dempers vormen zo een subchassis gemaakt van Carbon en HDF waarbij een optimale stijfheid bereikt wordt. Op het geïnverteerde lager met keramisch toppoint gebruikt EAT een binnenplateau en buitenplateau dat ook weer voorzien is van TPE dempers. De riem is gelijmd en daarna gepolijst.

De 10 inch toonarm is een compleet nieuw design en combineert de voordelen van een 1 punts lagering met die van een cardan ontwerp. Beide technieken worden dan ook toegepast. Carbon helpt hier om een enorme stijfheid te garanderen. Om de benodigde 33 of 45 toeren te halen zet EAT een hoogwaardige DC motor in met externe voeding.

000 0 0x

ORTOFON

Wij schreven het al eerder over de Quintet black van Ortofon; dit is echt een waanzinnig klinkend element! Spoort als op rails, openheid, snelheid en detailweergave is van een ongekend goed niveau in deze prijsklasse. EAT lijkt het ook eens te zijn met onze bevindingen:-)

000 0 0x

Vul hier uw eigen inhoud in.


Meer over