Een Vlucht Door 2018; Een Fantastisch Jaar Voor Audioxperien

19 dec -

Een Vlucht Door 2018; Een Fantastisch Jaar Voor Audioxperience

Een Vlucht Door 2018; Een Fantastisch Jaar Voor Audioxperience

Het einde van het jaar nadert met gezwinde spoed. De tijd gaat snel, heel erg snel. Daarom is het goed om even stil te staan bij alle noviteiten die wij het afgelopen jaar voorbij zagen komen en de vele druk bezochte show’s,waar wij u mochten verwelkomen. 2018 gaat bij ons de boeken in als een jaar waarin extreem veel prachtige producten uitgekomen zijn. Wij maken hierbij een zeer duidelijk Statement: Het kwaliteitsniveau lag nog nooit op zo’n hoog niveau! Daarmee zien we dat het prijs/kwaliteits-niveau op zijn kop staat en in elke klasse waarin wij onze producten aanbieden. Gaat u met ons mee het jaar door?


RELEASE KATALYST VOOR LINN AKURATE EN INTRODUCTIE LINN SELEKT

Linn Selekt DSM Front Left dpi

Aan het begin van het jaar brachten wij u een presentatie van Linn Klimax DSM katalyst en Klimax Twin eindversterker in combinatie met een Bowers & Wilkins 802D3. Linn en B&W vinden wij een zeer geslaagde combinatie van schoonheid en muzikaliteit. Katalyst deed haar intrede op het Akurate level en Linn bracht deze upgrade ook beschikbaar voor haar bestaande Akurate klanten. Voor €2.180 een geweldige prijs voor deze mooie upgrade! Daarnaast introduceerde Linn onlangs de splinternieuwe Linn Selekt zoals u hiernaast afgebeeld ziet staan. Een prachtig concept en volledig modulair van opbouw. Deze streaming-audio receiver is voor ons een van de highlights van het jaar. Prachtig gemaakt, veelzijdig, upgradable, en genoeg kwaliteit om een Magico A3 aan te sturen zoals u tijdens onze demonstratie heeft kunnen horen. Jazeker, Linn heeft hiermee een schot in de roos!

DCS VIVALDI ONE EN DCS BARTOK

dCS bracht dit jaar o.a. de Vivaldi One uit ter ere van haar 30 jarig jubileum. Deze limited edition uitvoering is een Vivaldi SA-CD speler, DAC en Upsampler in één behuizing. Een waanzinnige speler van fenomenale kwaliteit. Uiteraard is de kwaliteit nog verder op te voeren door toevoeging van een Vivaldi Master Clock. We hebben hiermee een fantastische show kunnen geven. De dCS Bartok hoort eigenlijk nog niet echt thuis in het rijtje, maar brengen we toch nog even onder uw aandacht want deze opvolger van de dCS Debussy is een regelrechte killer; zeg maar, een Rossini op dieet. Wij hebben al even kennis kunnen maken en dat smaakte absoluut naar meer. Helaas zal een introductie dit jaar niet meer kunnen plaatsvinden gezien het feit dat hij nog niet officieel op de markt is. Maar het pre productiemodel speelde zo achterlijk goed dat hij waarschijnlijk in de terugblik van 2019 absoluut te vinden zal zijn. Houdt onze show met deze kanjer in de gaten voor het nieuwe jaar.

dcs vivaldi one limited edition e

MAGICO A3


Een betaalbare Magico luidspreker, dat klinkt alsmuziek in de oren. Eerlijk gezegd konden we onze ogen niet geloven toen we het prijskaartje zagen en we de eerste noten hoorden spelen in onze luisterruimte. Een eerste klas afwerkingsniveau en simpelweg een top weergever. De afstemming van deze luidspreker is heel fraai gedaan, echt een full range weergever. De nieuwe tweeter is zijdezacht en geeft zó makkelijk details weer. Binnen deze afstemming kunt u qua muzikale smaak echt alle kanten op. Maar die magische touch als u b.v. een fraai klassiek werk of Jazz combo speelt is echt te gek. De mate van realisme is zoals we van Magico kennen op ongekend niveau. Helaas door de grote vraag is de levertijd erg lang, maar desalniettemin zeer de moeite waard om op te wachten.

A Duo 0 e

VIVID AUDIO KAYA 25 EN 45


IMG 0 e0

Dit jaar was Laurence Dickie, ontwerper bijVivid Audio, bij AudioXperience aanwezig om als eerste in Nederland de introductie te verzorgen van de nieuwe Vivid Audio Kaya series. Deze nieuwe modellen hebben in vergelijk met de vorige Oval-series en Giya-series een ingetogenere vormgeving gekregen. Wij vinden ze heel fraai en stijlvol. Met name ook de Vivid Kaya 25 krijgt hele goede reacties op de vormgeving. Tijdens het schrijven van dit artikel speelt bij ons de Kaya 25 op de achtergrond en deze luidspreker heeft absoluut de potentie om uit te groeien tot een icoon zoals de Vivid v1.5 dat was. Mocht u het weekend voor oud en nieuw nog bij ons in de buurt zijn, schroom niet om even wat klanken op te pikken van deze bijzondere luidspreker. Deze staat dan namelijk opgesteld in onze luisterruimte samen met de combinatie Moon 390 voorversterker-streamingaudio-speler en de Moon 330 eindversterker.

AYRE ACOUSTICS EX-8 INTEGRATED HUB


Vivid Audio en Ayre Acoustics lijkt wel haast voor elkaar gemaakt te zijn. Zo perfect sluiten de eigenschappen bij elkaar aan. Muzikaal, snel, warm, open, gedetailleerd, energie..eigenlijk komen we woorden te kort om deze beleving samen te vatten. De Ayre EX-8 is de nieuwste aanwinst uit de Ayre stal. Het fraaie is de modulaire opbouw. U kunt de EX-8 samenstellen naar gelang uw behoeftes. Hij is namelijk leverbaar als standaard geïntegreerde versterker, maar ook uit te rusten met d/a-converter, usb-module maar ook een volledige streaming module is te verkrijgen. Wij demonstreerden deze Ayre EX-8 op onze show met onze favoriete luidspreker van Vivid: de V1.5SE. Bizar hoe goed deze performance was. Ook de grotere set bestaande uit KX-5/VX-5/QX-5 kwam aan bod en dat ging natuurlijk nog een stuk verder. Maar desalniettemin een zeer groot compliment voor de Ayre EX-8!

MG 00 e00

BEZOEK AAN BOWERS & WILKINS UK


MG 0  e

Elk jaar ontvangen we vaak een of meerdere uitnodigingen om bij onze fabrikanten op bezoek te komen om daar een kijkje in de keuken te kunnen nemen. Dit jaar gingen we o.a. bij Bowers & Wilkins in Worthing (UK) op bezoek. We konden ons bezoek niet anders dan indrukwekkend noemen. Het gehele proces van de tot stand koming van de 800 series hebben wij op de voet kunnen volgen. Bizar om te kunnen zien hoeveel processen er nodig zijn om deze lijn te kunnen produceren. Nu snappen we nog beter hoe uniek deze luidsprekers zijn en waarom ze zo verbluffend goed klinken.

EINDE JAARS BORREL


istock 00

Wij willen wij u als klant hartelijk bedanken voor het mooie jaar dat we samen met u mochten meemaken! De gezellige, hartelijke en warme contacten zijn absoluut de kers op de taart voor dit jaar. Kom op zaterdag 29 december samen met ons proosten op het nieuwe jaar, onder het genot van een oliebolletje, en tevens kunt u dan nog uw oor te luisteren leggen naar de fraaie Moon 390/330 combinatie die wij dan hebben spelen in combinatie met de nieuwe Vivid Audio Kaya 25.

Wij wensen u samen met uw familie en vrienden een hele fijne kerst en een gezond en fijn 2019!

Martijn Lavrijsen en Erik Paulus