Impressie Van Sonus Faber Fabrieksbezoek Door Audioxperience! - Audio Experience Live

11 nov -

Impressie Van Sonus Faber Fabrieksbezoek Door Audioxperience!

Impressie Van Sonus Faber Fabrieksbezoek Door Audioxperience!

In de herfstvakantie was ik een aantal dagen in Italië , laten we zeggen even een paar daagjes stoom afblazen. Niet toevallig zaten we op een steenworp afstand van de Sonus Faber fabriek in Vicenza. Een telefoontje met Europees Sales manager Luca Vernacci was zo gepleegd…

Luca, is het mogelijk om deze week, een ochtend, de SF fabriek mogen bezoeken? Ja geweldig, jullie zijn welkom, zeg me wanneer. Nou, morgenvroeg? Waar overnachten jullie? Ik haal jullie daar om 9 uur op! Okay?! En zo stonden we (Martijn en Diane) woensdagochtend 22 oktober om 10 uur bij de schitterende Sonus Faber fabriek…

Aangezien ik het niet had voorbereid, en Erik normaal gesproken de huisfotograaf is, zijn de foto’s met mijn mobieltje genomen. Eigenlijk voor het thuisfront. Maar misschien ook wel leuk voor u om eens een kijkje in de keuken te nemen!

Hieronder ziet u de schitterende ligging van de SF fabriek. Het ligt op een klein industrieterrein en het gebouw staat er sinds 2001. Sonus Faber viert dit jaar haar dertigste verjaardag! Voor 2001 zaten zij in een kleiner, minder modern gebouw een aantal kilometers verderop.

IMG 0x0

Welkom bij Sonus Faber!

IMG 0x0

Het pand vanaf de voorzijde gezien. Voor de werknemers veel daglicht wat het een zeer aangename werkplek maakt!


IMG x0

Tja, need I say more?!


IMG x0

De actuele modellen netjes op een rij uitgestald. Vooraan de Olympica II in graphite, daarna de Guarneri Evolution, Amati Futura, Stadivari en Aida!!


IMG 0x

Dit is niet de nieuwe luisterruimte. Wat is het dan wel? Het is een “dode” kamer. Hier worden de Sonus Faber modellen (akoestisch) gemeten.


IMG 0x

Een prototype van de nieuwe Sonus Faber Lilium luidspreker!


IMG 0x

Sonus faber gebruikt in de duurdere modellen geen standaard luidsprekerchassis. Zij werken nauw samen met Scandinavische luidsprekerunit fabrikanten. Hier ziet u de, door Sonus faber ontwikkelde, basked. Welke wordt toegepast in de Sonus faber Olympica lijn.


IMG x0

Even luisteren naar deze schitterende Ex3ma luidsprekers. Overigens zijn alle 30 paar al verkocht. Dit was het prototype, niet hoogglans afgelakt etc. Maar wat een klank! Combineert overigens fantastisch met de Audio Research Ref 10 voorversterker en Ref 250 eindversterkers!


IMG x0

Prototype Ex3ma op. Verderop in de rapportage komt u de binnenzijde tegen!


IMG x0

Ex3ma aangestuurd met de Audio Research Ref 250 mono eindversterkers.


IMG 0 0x
IMG 0x

Wat is dit? Heb er niet al te veel van mogen fotograferen, maar hier worden nieuwe Sonus faber Modellen ontwikkeld. Deze staat (helaas) niet op de foto. Maar men is bezig met het meten van een kleine (nieuwe) monitor luidspreker…….


IMG 0x

Het bepalen van het juiste component voor het wisselfilter…


IMG 00 x0

Kijk we zijn bij de productie aangekomen. En wat treffen we daar? Veel vrouwen! Op dit moment bezig met de onderdelen voor de zeer succesvolle Olympica lijn. Het leer wordt keurig om de houten lijsten gespannen en verlijmd. De lijm droogt eerst 30 minuten in, daarna wordt het er in een keer omheen gespannen. Een uiterst precies werkje. Vandaar de vrouwen ;-).


IMG x0

De leren achterzijde van de Olympica II


IMG 0x0

Olympica III in walnoot op de montage tafel, als u goed kijkt ziet u de dozen van de Scandinavische luidsprekerunit fabrikant…


IMG 0x0 ()

Het wisselfilter van de Olympica III, in de rechterhand voor de bass sectie in de linkerhand de mid en hoog sectie. Let wel: er worden enkel top onderdelen gebruikt. Zo zien we spoelen en condensatoren van Mundorf! Google maar even als u wilt!


IMG 0x0

Luca met de achtzijde van de Olymica III luidspreker. U ziet de aluminium strip. Deze doet diens als basreflex strip. Dus geen typische bass reflex poort, maar een slimme ” sleuf” voor een gelijkmatige bass weergave!


IMG 0x0

Olympica III, Mooie massieve noten bovenplaat. Hier nog niet met leer bekleed. Tevens de drivers nog niet bekleed..


IMG 0x0

Weer een stapje verder in productie..


IMG 0x0

Het wisselfilter voor de bass sectie, kast gedempt met schapen wol…


IMG 0x0

Onderdelen voor Olympica en een schitterende mat geanodiseerde bovenplaat van de Amati Futura!


IMG 0 0x0

Het monteren van de bass reflex “sleuf” in de Olympica III


IMG 0 x0

Aandrukken van het leer op de bovenplaat van de Olympica I.

IMG x0

Een goed zicht op de kwaliteit!


IMG 0x
IMG 0x0

Het parade paardje! De Ex3ma…..!

IMG 0x0

Carbon kast van de Ex3ma!


IMG 0x0

Dit paartje is bestemd voor Japan en krijgt S/N: 2005


IMG 0x0

Zicht op de passieve radiator van de Ex3ma.