Linn Klimax Organik luisteren? | AudioXperience Nuenen

30 mrt - De nieuwste DAC-technologie van Linn heet Organik

Linn Klimax Organik | Binnenkort bij AudioXperience

Linn Klimax Organik | Binnenkort bij AudioXperience

Linn zette in 2007 de eerste stappen in de richting van streaming-audio technologie met de komst van de Linn Klimax DS en dat is inmiddels alweer 14 jaar geleden! De wereld is sindsdien drastisch veranderd. Linn pionierde destijds met de Linn Klimax DS waaruit later de Linn Klimax DSM zou volgen. Dat heeft Linn zeker geen windeieren gelegd en de firma uit Glasgow was dan ook jarenlang marktleider op het gebied van streaming-audio. Uniek is ook dat deze Linn Klimax DS uit 2007 nog steeds volledig up-to-date is en exact dezelfde firmware draait met alle toepassingen van deze tijd. 14 jaar aan digitaal onderhoud is uniek te noemen voor een product. Maar niet voor Linn, een Linn is gemaakt om lang mee te gaan en onze klanten kunnen dat volmondig beamen.


De nieuwe Linn Klimax Organik is gemaakt vanuit een blok massief aircraft-grade Aluminium.

Extreme enigneering: Linn Klimax Organik

De nieuwe Klimax DSM van de laatste generatie is de beste tot nu toe. Als belichaming van extreme techniek is elk element ontworpen vanuit de ontwerp-filosofie van Linn waarbij geen enkel detail uit de weggegaan is om zo een platform neer te zetten dat weer jarenlang de absolute top vormt op het gebied van geluidskwaliteit en design. De nieuwe Klimax DSM komt het dichtst bij de absolute streaming-audio perfectie. Het gehele digitale en analoge deel is compleet nieuw ontworpen  en met tal van revolutionaire technologieën. Ook de op maat ontworpen behuizing, gefreesd vanuit een massief blok aircraftgrade aluminium, biedt onderdak voor de uiterst delicate electronica en tezamen met de zeer luxueuze vormgeving gaan muziekbeleving en visuele luxe hand in hand. Bekijk hier beneden de video van hoe een huidige Linn Klimax Organik gemaakt wordt.


Linn heeft voor het eerst een eigen DAC ontwikkelt genaamd Organik
Linn Klimax Organik black

Organik is Linn's eigen D/A-converter, een revolutionair ontwerp

De Organik DAC is geheel in eigen huis ontworpen en vervaardigd en is de allereerste digitaal naar analoog converter van Linn. Deze nieuwe DAC-architectuur vormt het kloppend hart binnen de Linn Klimax DSM. Het zet nieuwe maatstaven op het gebied van muziekreproductie; nog nooit was de geluidskwaliteit en beleving zo hoog. Een Linn Klimax staat voor het allerbeste op gebeid van geluidskwaliteit, bouwkwaliteit, componenten en vormgeving zonder enig compromis. Met Organik verwerkt Linn elk element van het digitaal naar analoog conversieproces met behulp van een combinatie van FPGA-verwerking en discrete conversie. Deze zijn ontworpen om in perfecte harmonie samen te werken en ontworpen om zo een aanzienlijk lagere ruisvloer en vervorming te verkrijgen. Ten opzichte van Katalyst behaalt Organik zelfs een 20 Db lagere signaal/ruisverhouding! Bekijk hier beneden de video over het ontwerp van Linn's eigen D/A-converter: Linn Organik.

AudioXperience kiest voor Linn Klimax Organik

Elk aspect van de exclusieve en op maat ontworpen Linn Klimax DSM speelt een cruciaal onderdeel op de manier waarop wij de muziek beleven. De zintuigen worden geprikkeld tot het uiterste. De waanzinnige look en feel van de massieve behuizing, ja daar kunnen we wel uren naar kijken. De uiterst subtiele details zoals de "groeven aan de bovenzijde van de behuizing doen denken aan de langspeelplaat. De glazen knop dat ingelegd is met een messing ring en tevens dienst doet als navigatie en volumeregeling is een waar kunstwerk. De koperen lagers doen hier heel subtiel hun werk. De roestvrijstalen knoppen of "pins" kunnen individueel geprogrammeerd worden voor ingangskeuze, playlist, radiozender of een favoriet nummer. Het monochrome O-led display is groter geworden en kan meer informatie laten zien. Het display dimt vervolgens om bijna als spiegel te fungeren. Het glazen voorpaneel zorgt voor rust en laat alleen dat zien wanneer daar om gevraagd wordt. Linn Klimax Organik beantwoordt elke vraag die men van Linn Klimax verwacht. Daarbij vormt het prijskaartje een ander niveau dan dat van de vorige Klimax DSM die nog gewoon in het assortiment blijft. Ook hier durft Linn stappen te zetten tegenover de competitie om zo ook in het topsegment een kracht te zijn om rekening mee te houden. Deze generatie Klimax DSM maakt de familie line-up van Klimax DSM, Selekt DSM en Majik DSM compleet. De actuele prijslijst vindt u hier beneden.

Wij kunnen niet wachten tot wij de Linn Klimax Organik in huis hebben! We zullen een apart verslag maken hiervan. AudioXperience is uw Linn specialist met meer dan 26 jaar ervaring.

De Linn Klimax DSM Organik kost € 36.300,-

Linn Prijslijst 2021:
Klimax DSM 0 Black Q on Shadow