Melco S10 topklasse netwerkswitch bij AudioXperience

20 aug - Goed, beter? Deze Melco is de beste!

Melco S10 topklasse netwerkswitch bij AudioXperience

Melco S10 topklasse netwerkswitch bij AudioXperience

Het vraagstuk over het nut van netwerk switches voor audioweergave heeft veel overeenkomsten met die van het nut van bekabeling. Voor sommigen voodoo en volksverlakkerij, voor de ander juist heel logisch als je beseft dat het in beide gevallen gaat over het transport van data of muzieksignalen. We ontkomen op het gebied van muziekreproductie er simpelweg niet aan om geen bekabeling te gebruiken, of in het geval van streaming-audio om geen switch te hoeven gebruiken. In beide gevallen kan je een eenvoudige kabel gebruiken of een computer switch en de klus is daarmee geklaard. Prima toch! Onze branche en specifiek het niveau waarop AudioXperience werkzaam is nemen we geen genoegen met oplossingen die voldoende zijn. Als muziekliefhebber wilt u graag de best mogelijke weergave realiseren en wij blijven continu op zoek naar oplossingen met resultaat en value for money en dat op elk niveau dat wij voeren. De Silent Angel netwerkcomponenten en met name de Bonn N8 switch heeft de weg geplaveid naar betaalbare oplossingen voor streaming-audio. Deze switch zal in ieder streaming-audio netwerk een betere performance geven. Melco doet het net even anders en op het allerhoogste niveau. Waren we al in onze sas met de Melco S-100 switch (wat een topper!), dan doet de Melco S10 hier nog een flinke schep bovenop. Streamt u op hoog niveau? Lees dan verder.DSCF00

Melco richt zich op data distributie voor audio

Melco als fabrikant bestaat uit twee divisies: de audiozijde waarin het bedrijf al langere tijd opereert en het later ontstane Buffalo dat zich bezighoud met datadistributie zoals data opslag (NAS), routers en switches. Ideaal dus voor Melco op zich te focussen op geluidskwaliteit middels data distributie. De Melco servers zijn hier een goed voorbeeld van want veel van onze klanten spelen nog steeds met hun Melco N1-ZH60. Deze NAS was toen al voorzien van een speciale "player-poort" en zorgde ervoor dat storende invloeden vermeden worden en het uitgekiende ontwerp van de toegepaste software en hoogwaardige re-clocking van het signaal zorgt voor een uiterst schone weergave. Melco heeft met de S100 en de S10, een hoogwaardige switch ontworpen voor audio toepassing waarin alle kenmerken als timing, ruisonderdrukking, buffering en datatransport optimaal aandacht krijgen. Net zoals de player poort van de servers maar nu als volledige switch.

Melco S00 switch lexicom multimedia

Techniek achter de Melco S10

Wij stellen aan u voor: de Melco S10; een high-end netwerkswitch die profiteert van een separate krachtige lineaire voeding voor ultieme prestaties. We vinden een grote ringkerntransformator en speciale audiograde condensatoren voor de best mogelijke prestaties. De transformator is gemonteerd op een solide basis met gespecialiseerde isolatoren van het Japanse TAOC. De behuizing is ten op zichte van de Melco S-100 sterk verbeterd. De fraaie aluminium behuizing voelt zwaar en solide. Speciale aandacht is uitgegaan naar een verbeterde afscherming van hoogfrequente interferentie. Een stalen plaat geplaatst boven de elektronische componenten zorgt dat de delicate electronica veilig ligt als in een soort van oester. De switch van de S10 is ontworpen met de S100-netwerkswitch als uitgangspunt en kenmerkt een sterk verbeterd energiebeheer. De aansluitingen op het achterpaneel bevatten RJ45 Ethernet-poorten met verschillende snelheden: geoptimaliseerde 4x 100 MB bestemd voor streaming-audio spelers en 4x 1 GB aansluitingen bedoeld voor Roon servers die veel verkeer genereren. Daarnaast zijn er ook 2x 1 GB SFP-poorten (Small Form Factor) voor directe glasvezel verbindingen.

Streaming audio gebeurd onder het TCP/IP protocol. TCP/IP is een pakketgeschakeld protocol waarbij de gegevens in kleine pakketjes onafhankelijk van elkaar worden verzonden. De communicatiesoftware plaatst de pakketten weer in de juiste volgorde, detecteert eventuele fouten in de ontvangst om indien nodig bepaalde pakketten opnieuw te vragen totdat alle pakketten ontvangen zijn. Melco zorgt al voor het verzenden van data naar de streaming-audio speler dat de pakketjes in opeenvolgende volgorde worden aangeboden. Dat scheelt processorkracht wat ten goede komt aan de prestaties.

DSCF00

Luisteren naar een switch?

Ja, het moet niet gekker worden...of? Ach, dat deden we toch ook al naar bekabeling, connectoren en spikes/dempers:-) Belangrijk is en blijft wat de praktijk uitwijst. Upgrades moeten gerechtvaardigd worden en dan natuurlijk specifiek waar het om draait: de muziekbeleving! Waar we de eerste en tweede maal verrast werden door accountmanager Dennis Schluter van Melco distributeur Dimex met de Bonn N8 en de Melco S-100 switch was het een derde maal raak met de Melco S-10. Tja, hoe snel je als mens grenzen verlegd.. Van een € 395,- kostende Silent Angel Bonn N8 naar een € 2.499,- kostende Melco S-100 naar uiteindelijk een € 5.999,- kostende Melco S-10!

De voorlaatste en laatste categorie wordt natuurlijk aangeschaft voor een systeem van topniveau. De werking van de Melco switches zijn bijzonder effectief. Het is waanzinnig om te beluisteren hoeveel meer onderscheid, detail, rust, ruimte en klank waar te nemen valt. Zo solide, onderscheidend en betrokken is de muziekweergave t.o.v. een standaard computer switch. Wij hebben beide modellen standaard in huis alsook de top in netwerkbekabeling zoals de Crystal Connect Monet Network kabels. Ook hier bevestigd de kwaliteit van deze netwerkcomponenten ons met volle overtuiging; in dit traject valt er nog zoveel te halen voor u als muziekliefhebber. Benieuwd? Laat ons adviseren welke voordelen u kunt te behalen in uw systeem.

Melco S-100 switch € 2.499,-

Melco S-10 switch met separate voeding € 5.999,-