Uw High Definition Muziekbibliotheek Melco N1a En Melco N1-z

03 nov -

Uw High Definition Muziekbibliotheek Melco N1a En Melco N1-zh60

Uw High Definition Muziekbibliotheek Melco N1a En Melco N1-zh60

Volgens Makoto Maki, de oprichter van Melco, is de bron component het belangrijkste component van de hifi keten. Als er informatie verloren gaat bij de bron dan kan dit verlies nooit meer hersteld worden. Bij het afspelen van digitale muziekbestanden is er een hele keten van elementen die een rol spelen in de weergave, ook al zijn het niet specifieke audio gerelateerde componenten. Deze routers, switches, netwerkkabels en opslag (NAS) zijn onlosmakelijk verbonden met muziek weergave over het netwerk. Maar van die samenstelling is alleen de netwerkspeler ontworpen als met “hifi” eigenschappen. Maar we weten inmiddels dat netwerkcomponenten wel degelijk een rol spelen in de muziekweergave en er gehoormatige verschillen hoorbaar zijn. Niet geheel ontoevallig is Makoto Maki een muziekliefhebber pur sang en gebruikt zelf een Linn Klimax DS. Als eigenaar van Buffalo netwerk componenten is er dus wel de nodige know how aanwezig;-)


Melco NA silver ()

MELCO = NETWORK MAGIC

Melco heeft daarom een serie producten ontwikkelt waarbij zeer veel aandacht is besteed aan het uitsluiten van storende invloeden die veroorzaakt worden door netwerk componenten. Tevens heeft men getracht de bediening zeer eenvoudig te houden want dikwijls is de functionaliteit van een NAS zeer groot en voor veel consumenten, zonder specifieke kennis, vaak niet makkelijk in gebruik. Een Melco kan eenvoudig gebruikt worden en veruit de meeste instellingen zijn op de Melco zelf te regelen. Melco heeft unieke producten ontwikkelt dat specifiek voor audio-toepassingen is gebouwd. Ja, een NAS met hifi kwaliteit!

image

De meest ideale manier om een optimale weergave te verkrijgen van uw digitale muziekbestanden is om uw netwerkspeler te verbinden met de Melco via een Ethernet verbinding. De Melco is natuurlijk verbonden via uw netwerk en wat de Melco uniek maakt is de toegepaste ” Player” poort waarop uw netwerkspeler aangesloten wordt. Deze rechtstreekse verbinding zorgt ervoor dat storende invloeden vermeden worden en het uitgekiende ontwerp van de toegepaste software en hoogwaardige re-clocking van het signaal zorgt voor een uiterst schone weergave. U zult verstelt staan van de performance verbetering die een Melco levert! Wij stonden echt ervan te kijken. Ook omdat je toch onderbewust denkt dat het een ” gewone” NAS is. Niets is minder waar; Makoto Maki heeft met Melco een uniek product ontworpen! Meer muziek dat zich uit in meer timing, rust, ruimte, dynamiek en detaillering.

TECHNIEK

Beide modellen leveren veel waar voor hun geld, maar er zijn natuurlijk verschillen:

  • Zo heeft de betere Melco N1-ZH60 twee voedingen in plaats van een.
  • Is de delicate electronica geplaatst in een niet magnetische resonantie dempende behuizing.
  • Zijn er speciale voedingscondensatoren toegepast.
  • De twee 3 Terabyte drives zijn zwevend gemonteerd voor verminderde overdracht van ongewenste resonanties.
  • Een 5V USB aansluiting voor aansluiting van externe apparatuur.
Melco NA black

OVERTUIGD WILLEN WORDEN?

Wij hebben beide modellen op voorraad genomen omdat we zeer overtuigd zijn geraakt van de meerwaarde die een Melco kan bieden. Zelfs muziek streamingdiensten als Qobuz en Tidal klinken fundamenteel beter via een Melco. Inmiddels hebben we de eerste modellen mogen uitleveren aan klanten die unaniem overtuigd waren. Bel of mail gerust voor een demonstratie en wij laten u horen wat de Melco kan betekenen in uw systeem. Bij ons in de winkel in Nuenen of bij u thuis.

  • Melco N1A met 2x2Tb opslagcapaciteit kost € 2.200,-
  • Melco N1-ZH60 met 2x3Tb opslagcapaciteit kost € 4.750,-

Martijn Lavrijsen en Erik Paulus

AudioXperience
Spegelt 66
5674 CD Nuenen
040-2906344
info@audioxperience.com