Verslag Wilson Audio Sasha Daw Show Met Peter Mc Grath - Aud

10 okt -

Verslag Wilson Audio Sasha Daw Show Met Peter Mc Grath

Verslag Wilson Audio Sasha Daw Show Met Peter Mc Grath
Zaterdag 5 oktober was het zover; Peter Mc Grath presenteerde bij AudioXperience de nieuwste Wilson Audio Sasha DAW! Het was een eer voor ons om Peter te mogen ontvangen voor deze gelegenheid, want hij is speciaal voor ons vanuit Miami Florida komen vliegen. Tijdens onze gesprekken met Peter konden we zelf ervaren hoe bevlogen Peter is van Wilson Audio. Het DNA van Wilson Audio stroomt letterlijk door zijn aderen. Als opnametechnicus heeft Peter zijn sporen verdiend. Dat hebben we zelf kunnen ervaren aan de hand van zijn magistrale opnames. Vanaf 11.00u in de ochtend konden klanten aantreden voor de eerste sessie. Dat blijft altijd spannend, want er gaat zoals gebruikelijk veel tijd zitten in de organisatie van zo’n evenement en natuurlijk met de tuning van het systeem. En als de eerste bezoekers plaats nemen dan moet het gebeuren, dan moet alles samen komen..
Peter vertelt over de nieuwe Wilson Audio Sasha DAW

Peter vertelt over de nieuwe Wilson Audio Sasha DAW

WILSON AUDIO SASHA DAW IN OPTIMA FORMA

Voor deze gelegenheid hadden we flink uitgepakt. Een luidspreker als de Wilson Audio Sasha DAW verdient de mooiste electronica. Wij gebruikten de dCS Vivaldi up-sampler, DAC en Master Clock, een dCS Rossini cd-speler, Dan D’Agostino Progression voorversterker en Momentum M400 mono blokken, Transparant XL bekabeling en de Shunyata Denali V2 voor de stroom voorziening… We hebben niets aan het toeval overgelaten. Peter demonstreerde een aantal bijzondere opnames zoals het openingsnummer dat hij draaide van het Noorse koor SKRUK & Rim BannaKrybberom (The room of the cradle). Dit album bevat nieuwe en traditionele kerstmuziek gezongen in het Noors en Arabisch. Het nummer Mitt Hjerte Alltid Vanker (Tidal!) liet een prachtige stem horen, vergezeld van diverse invallende koren die op verschillende plaatsen in de ruimte opgesteld staan. Te samen met de piano van Tord Gustavson en de subtiel gespeelde hangdrum leek de kerst vroeg te vallen dit jaar. Prachtig! Vanaf cd speelde Erik Paulus van AudioXperience werk van Carl Friedrich AbelThe Drexel Manuscript met Paolo Pandalfo op Viola da Gamba. Een waanzinnige performance van de Wilson’s want de Sasha liet hier direct horen hoe akelig realistisch en energiek deze opname is. Luister eens naar track 3 “Vivaci” van dit album en u begrijpt direct wat we bedoelen.


Er valt veel te vertellen over deze bijzondere luidsprekers

Er valt veel te vertellen over deze bijzondere luidsprekers

Zo passeerden er een aantal fraaie muziekstukken de revue waarbij het slotnummer toch wel ons het meest is bijgebleven. Deze opname heeft Peter gemaakt tijdens een kerstviering in Florida zo’n 25 jaar geleden. De opname bevat koor, orgel, een blazers-ensemble en een meisje dat uit het publiek gehaald werd om de triangel te bespelen. U voelt al aan dat dat natuurlijk niet helemaal goed ging ;-). Het kristal heldere spel van de triangel was enorm dynamisch. Even later schalde de trompet op volle sterkte door de Sasha’s en die ervaring zou u gehoord moeten hebben! Totaal geen compressie en zo ongekend realistisch liet dit instrument van zich horen. Peter benadrukte dat het geluidsniveau waarop we speelden representatief en gelijk was aan de opname toen plaats vond. De trommelvliezen waren wakker als ze dat nog niet waren! De Wilson Audio Sasha DAW liet geen steek vallen. We luisterden enkel nog naar de muziek en de luisteraars waanden zich in deze kerk aanwezig te zijn, wat een groot compliment is! Hieronder vindt u een videoimpressie van deze dag:

BEDANKT PETER! BEDANKT DARYL!

Wij bedanken Peter voor de fantastische demonstratie en het laten horen van zijn fabelachtige opnames. Daryl voor het ontwerpen van deze unieke luidspreker en Michael van importeur Reference Sounds voor alle ondersteuning tijdens onze showdagen. Heeft u dit evenement gemist en wilt u graag een indruk krijgen wat Wilson Audio luidsprekers voor uw muzikale beleving kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een demonstratie. U kunt bij ons terecht voor de Wilson Audio Sabrina, Yvette, Sasha DAW en Alexia series 2.

Martijn Lavrijsen en Erik Paulus