Prachtige integratie in stijlvolle living 4 - Voorbeeldsite
nl

Project

Linn Akurate DSM, Linn Akurate 4200 en Bowers & Wilkins 803 D3

Het inrichten van een "man cave" zien we tegenwoordig steeds vaker. In deze woning hebben we het souterrain omgetoverd tot een heerlijke ruimte om te kunnen genieten van muziek en film. Zichtbaar zijn alleen de Bowers & Wilkins 803D3 welke aangestuurd worden door een Linn Akurate DSM en Akurate 4200 in bi-amping configuratie. Ook vinyl komt nog aan bod en en dat geschiedt via een vintage Thorens platenspeler. Deze ruimte is tot stand gekomen in samenwerking met Reference Sounds.  Interieurbouw en akoestiek is custom made en specifiek ontworpen voor deze ruimte. De afwerking van fraai blank eiken geeft deze ruimte een warme sfeer. Ideaal om in alle rust te kunnen genieten. Alle akoestische elementen, surround-luidsprekers en subwoofer zijn onzichtbaar opgesteld. Door gebruik te maken van voorzetwanden en akoestisch transparant doek zijn deze elementen fraai aan het zicht onttrokken.

EGGP000 0
EGGP000 0

EGGP000 00

"First it get's worse before it get's better"

Van ontwerp tot realisatie; er komt een hoop kijken bij het verwezenlijken van zoiets moois. Reference Sounds uit Almere is onze partner geweest bij dit project en heeft een akoestisch plan uitgewerkt aan de hand van de metingen die gedaan zijn. Hier werd rekening gehouden met de eis dat deze ruimte geschikt moest worden voor zowel muziekweergave als ook de surround-weergave van de films en series. Dat betekende dat de nagalm levendig genoeg moest zijn voor de muziek maar kort genoeg zodat een film perfect tot zijn recht komt. Verschillende akoestische elementen zijn gemaakt en geplaatst om dit te realiseren. Ook hebben we proefgedraaid met de luidspreker die nieuw aangeschaft zou worden. Het resultaat mag er zijn. De timmerman heeft perfect werk geleverd; de schappen en kasten zijn gemaakt van massief eiken. Het projectiescherm is normaal niet zichtbaar en komt enkel naar beneden als er film gekeken wordt. Deze is verwerkt in het plafond. Zie hier beneden enkele beelden van voor de realisatie.

IMG
IMG
IMG

Custom-made oplossingen geven natuurlijk de ultieme vrijheden als het gaat om de realisatie van een project. Maar is ook veel mogelijk met bestaande oplossingen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. 

EGGP000 0
EGGP000 0