Magico A5, Moon 700i V2 en dCS Bartók - Audioxperience
nl

Magico A5, Moon 700i V2 en dCS Bartók

De eigenaar van dit systeem wilde graag zijn eigen visie belichten over de totstandkoming van zijn systeem. Zoals duidelijk moge zijn heeft de eigenaar een geheel eigen standpunt hierin en vooral hoe soms tegen muziekliefhebbers wordt aangekeken. Daarom nemen wij in dit geval zijn verhaal in volledigheid over en bedanken we de eigenaar niet alleen voor het in ons gestelde vertrouwen, maar ook voor de geleverde inspanning voor het schrijven van de tekst en het aanleveren van de prachtige beelden!

"Nee, dat ben ik niet"

Ik ben geen audiofiel, punt! En als ik al audiofiele gevoelens zou hebben, dan ga ik daar zeker niet mee te koop lopen. Ook al zegt Wikipedia dat audiofiel letterlijk niet meer betekent dan hoor- of geluidsliefhebber; audiofielen zijn mensen die ze niet allemaal op een rij hebben, figuren die bovenmatig veel geld uitgeven aan iets dat “gewone” mensen niet horen, maar zij dus wel. Over audiofielen wordt (of moet ik zeggen: werd) lacherig gedaan en ik, ik, zit daar gewoon niet op te wachten. Ik ben dus geen audiofiel!


Detailweergave van de Magico A5 luidspreker

Detail van de magistrale Magico A5 luidspreker.

000 DSC 000

De Moon 700iV2 integrated stuurt met gemak de Magico A5 aan terwijl de dCS Bartók alle muzikale details aanlevert.

Mijn reis door de tijd als muziekliefhebber

Begin jaren negentig wordt een berg guldens omgezet in een eerste “echte” stereo-installatie: een Denon toren met Driade (Made in Holland) speakers. Man, man, wat staat dat stoer in mijn slaapkamer, die aparte vormgeving van de luidsprekers én mooi zwart blijkt niet eens lelijk! Iets serieuzer wordt de audiohobby eind jaren negentig met de overstap naar Marantz in een gouden uitvoering en KEF’s in kersenkleur: wauw! Fraaier gaat het niet worden!

Toch betekent de VAD-audiobeurs 2007 in Veldhoven een nieuw ijkpunt in de zoektocht naar mooier, realistischer, in audiofiele termen dus beter, waarbij uit onverwachte hoek een zekere Martijn Lavrijsen in beeld komt als (toen nog) toekomstig audio-adviseur bij AudioXperience. Via Naim-Sonus Faber en Naim-Magico komt vorig jaar nóg meer dynamiek op de proppen via een droomhuwelijk tussen Moon en dCS (less blijkt more), dit jaar aangevuld met een upgrade naar Alon Wolfs laatste geesteskind: de A5. En mooi zwart blijft ook anno 2021 niet lelijk!

Gesloten behuizingen bezorgen Magico luidsprekers belangrijke voordelen op het gebied van plaatsbaarheid. “Oké, maar met 3 joekels van woofers staat het servies vast te springen in de kast” hoor ik u denken. Helemaal niet dus! De Moon 700i v2 heeft de weergevers volledig in zijn greep, mede waardoor het grootste maatje uit de A-serie in de meeste (huiskamer)omgevingen buitengewoon goed uit de verf zal komen.000 DSC 000

De extreem hoogwaardige afwerking van de Magico A5 valt hier direct op.

00 DSC 000

Terecht een fraai podium; het Italiaanse Solid Steel.

000 DSC 000

Streaming-audio op topniveau; de dCS Bartók.

Een vulkaan in het Kronenburgerpark?

Tot slot valt te melden valt dat De Dijk dezer dagen niet uit de nieuwe Magico’s klinkt, maar dat Huub van der Lubbe c.s. een dansbare vulkaan in onze huiskamer heeft gevonden, terwijl Frank Boeijens zoektocht naar Anta Flu niet langer voorbehouden blijft aan het Kronenburgpark. Noem het “in balans, livegevoel, body, of what ever”, zolang ik maar niet als audiofiel bestempeld word. Al hoef ik mij daar tegenwoordig gelukkig niet meer voor te schamen.


000 DSC 000
00 DSC 000
000 DSC 000