Project door ERik - Audio Experience Live
nl

Project

Magico S1 MK2, Linn Klimax DSM en Spectral DMA 240

Wij werden een tijdje geleden benaderd door een klant van ons met de heugelijke boodschap dat hij en zijn partner een andere woning hadden gekocht. In de toenmamlige woning installeerden wij een aantal jaren geleden een fraai High End systeem in de vorm van top-apparatuur van Naim in combinatie met de machtige Magico S5 luidsprekers. In de nieuwe woning was echter beperkt ruimte aanwezig om de Magico S5 een goede plek te geven. 

Deze zouden simpelweg te veel ruimte innemen. Het doel was om dezelfde kwaliteit te behouden maar het liefst in de vorm van een kleinere luidspreker.Tevens was er de wens om muziek via Roon te kunnen streamen, wat helaas niet mogelijk was met de aanwezige Naim NDS netwerkspeler. Wij zochten dus naar een geschikte oplossing en daarmee zijn we aan de slag gegaan.

EGGP000 0

Magico S1 MkII

Wij zijn toen aan de slag gegaan om een systeem samen te stellen waarin weinig tot geen compromissen aan de geluidskwaliteit werd gedaan. Immers, het valt niet mee om in een kleinere gedaante een luidspreker te vinden die de macht van een Magico S5 kan evenaren. Uiteindelijk kwam de klant toch weer uit bij een Magico en wel de Magico S1 MkII. Dit kleine broertje van de Magico S5 heeft weliswaar niet de inhoud van zijn grotere broer, maar schijn bedriegt, dit is een serieuze luidspreker! Want Magico luidsprekers zijn uniek in hun weergave. Uiterst realistisch en zuiver en met een fantastisch stereobeeld.


EGGP000 0
EGGP000 0

" De Magico S1 MK2 in M-Cast Bronze paste naadloos in het interieur"

De aansturing komt echter kritisch, want ondanks dat dit een simpel twee-weg systeem lijkt, is de moeilijkheidsgraad hoog te noemen. Wat past daar dan heel goed bij? Spectral en Linn! Het is zeker niet een voor de hand liggende combinatie maar hij werkt fantastisch! De Linn Klimax DSM stuurt tot onze verbazing de Spectral DMA-240 eindversterker waanzinnig goed aan. De Spectral DMA-240 haalt het beste uit de Magico’s naar boven, met kracht en autoriteit. Tel de mogelijkheid van ruimte optimalisatie middels “Space Optimisation” daarbij op en we hebben een te gek muzikaal systeem.

De Magico S1 MK II is gekozen in de kleur Bronze, wat een zeer rustig aanzicht geeft in het interieur en integreert prachtig met de reeds aanwezige bruintinten. De apparatuur is aan het zicht onttrokken en is netje opgeborgen in het aanwezig kast systeem naast de haard. Om de Spectral DMA240 eindversterker van extra koeling te voorzien zijn de planken voorzien van uitsparingen aan de achterzijde. De toegepaste bekabeling in de stroomvoorziening is van AudioQuest, de interconnects en luidsprekerkabel is het type Reference Diamond van Crystal Cable.

EGGP000 0
EGGP000 0
EGGP000 0

EGGP000 0