Moon en Magico A3 Combinatie | AudioXperience Nuenen
nl

Hoe een reparatie kan leiden tot de aanschaf van een nieuw systeem

Moon 700i V2, Moon 780D V2 en Magico A3

DSCF00

"Ik draai muziek die mij raakt en dat hoeft zeker niet gepaard te gaan met de beste opname; het is de emotie die mij raakt"

Onlangs mochten wij dit systeem bij een klant thuis installeren; een hele fraaie combinatie van Moon en Magico. De aanleiding voor het maken van deze was het defect gaan van het toenmalig hifi systeem. Dat systeem bestond uit een combinatie van het Zweedse Primare en het Italiaanse Sonus Faber: De geïntegreerde versterker een Primare I 30 en cd-speler CD 31. De Grand Piano van Sonus Faber vormde het slotstuk van dit systeem; een fraaie blikvanger met een zeer hoog afwerkingsniveau en met natuurlijk de fijne rijke klank. Dit systeem heeft jarenlang naar alle tevredenheid dienst gedaan. Een technisch defect zorgde voor roet in het eten en de versterker bleek niet goed meer te functioneren. Als vervanger kreeg de klant van ons een Moon Ace als tijdelijke vervaging. De vrijheid van het streamen en de klank beviel echter zo goed dat het tijd werd om hier een vervolg aan te geven.


DSCF00

Moon 780 V2 D/A-converter en Moon 700i V2 versterker 

DSCF00

Beide Moon componenten uitgevoerd in de kleur two-tone

"Afspeelbaarheid is key"

Zoals u al kon lezen was het essentieel dat dit systeem met een grote verscheidenheid aan muzikale genre's overweg moest kunnen. Indie, gitaarpop en singer/song-writers komen veelvuldig aan bod tijdens het spelen. Denk dan aan bijvoorbeeld Fink, Damien Rice, Ray Lamontagne maar ook late sixties zoals  de Rolling stones.  Dire Straits en het radioprogramma Vinyl Friday worden ook zeer gewaardeerd. De uitdaging lag hier dat de luidsprekers aan weerszijden van de haard geplaatst moesten worden. Een mogelijk probleem zou hier zich voor kunnen doen indien een luidspreker geplaatst zou worden waarvan de bassreflex-poort aan de achterzijde zou zitten. Een mogelijke kandidaat zoals een Sonus Faber Serafino heeft zo'n constructie. Extra aandacht was hier dus op zijn plaats.

De akoestiek van de woning is levendig door de marmeren vloer en het vele glas dat aanwezig is. Desalniettemin is de ruimte niet scherp of galmend qua klank. Marmer is poreuzer dan keramische tegels en heeft dus een positievere uitwerking op de klank. De klank van het systeem moest dus body hebben, maar wel  gecontroleerd en met strak laag. Een thuisbezoek vooraf gaf een goed inzicht in de wensen van de klant maar ook hoe het huidige systeem presteerde. Vooral naar de weergave van de laag werd aandachtig geluisterd. Op basis van deze kennis konden we een luisterafspraak inplannen. Onze inschatting was dat ook dat de Magico A3 hier erg goed zou kunnen klinken. Op basis van de eerdere ervaringen met Moon werd gekozen om hier een vergelijk in te maken. 

Wat past bij mij?

Tijdens de luistersessies kwamen de Moon 600i V2 en moon 700i V2 versterkers aan bod als ook de Moon 680D en Moon 780D V2. De aansturende electronica is extreem belangrijk voor de uiteindelijke prestaties van de luidsprekers. Zowel Sonus Faber als Magico presteerden hier beiden fantastisch. De doorslaggevende factor bleek in het voordeel van Magico uit te vallen vanwege de strakke laagweergave en de uitzonderlijke detaillering zonder ook maar een spoor van scherpte te geven. Muziek stond op de voorgrond ook in kritische opnamen. Het beoogde doel werd hiermee ruimschoots gehaald. Een systeem dat onder alle omstandigheden muziek maakt en ook kan excelleren als de Recording Engineer extra zijn best gedaan heeft.

DSCF00

De Magico A3 presteert hier zeer goed en mede door de gesloten behuizing is plaatsing geen probleem.

DSCF00 0

De toegepaste bekabeling is van Transparant niveau Ultra en Reference en onder het meubel ziet u een Transparant Powerwave lichtnet conditioner.

DSCF00

Ook aan het technische gedeelte werd aandacht geschonken. In de meterkast vinden we een Roon Nuclues, Silent Angel Bonn N8 switch met bijbehorende voeding.

DSCF00