Maatwerk meubels voor audiocomponenten
nl

Maatwerk oplossingen

Optimale omstandigheden creëren voor een topsysteem

Om een ideaal systeem te realiseren doen wij graag alle mogelijke moeite. Soms gaat dit in stappen, soms in één keer. Het is voor de liefhebber in ieder geval een reis om dromen te realiseren. Ons motto: Listen to your Dreams sluit hier passend op aan. En of het nu gaat om de beginnende liefhebber of een die er al meer dan 40 jaar audiohistorie op heeft zitten, wij zullen u met net zoveel passie begeleiden. En als het vuur oplaait dan kan het virus zeer besmettelijk zijn; zo ook bij deze klant. Een kleine 13 jaar geleden begon deze klant zijn avontuur bij AudioXperience met het aanschaffen van een Naim DAC, en kort daarop volgend de uitbreiding van een Naim XPS voeding. En iets wat goed is smaakt vaak naar meer en zo kwamen merken als Ayre en Audio Research voorbij om jaren later uit te groeien tot dit prachtige systeem: 

Spectral DMC-30 SV, Spectral DMA-300SV, dCS Vivaldi One en Vivaldi Masterclock, Aurender W20 Streaming-audiospeler, Linn Klimax LP 12 met Radikal II voeding, Magico S5 luidsprekers en het geheel nauwkeurig voorzien van Crystal Cable bekabeling. Naast muziek luisteren wordt ook graag naar film en series gekeken. Dus ook de aanvulling van een Surround Pre-amp, eindversterker, Blu ray-speler, Subwoofer en High End projector werden verenigd in het systeem. Niet makkelijk dus om het geheel in een beperkte ruimte tot bloei te laten komen. Door middel van secure tuning van het systeem werd toch een zeer hoog niveau behaald. Jarenlang werd hier genoten tot wij benaderd werden om mee te denken over de volgende stap:.de verbouwing van de huidige woning. Hierdoor zou het systeem veel meer de ruimte kunnen krijgen en dus veel beter kunnen presteren. En zo geschiedde..

DSCF 0

“Muziek beluister ik via diverse media zoals vinyl, cd en streaming-audio. Het draait om de muziekbeleving en emotie en dat vind ik in alle drie.“

Realisatie van een optimale leefruimte

De wens was er om een fraaie kamer te creëren met ruimte en rust, een fijne sfeer en natuurlijk voor de klant het belangrijkste: waarin zowel de muziekweergave als film kijken optimaal tot zijn recht zou komen. Het zou een ingrijpende verbouwing worden om zo doende een flink aantal vierkante meters te kunnen winnen. Uiteindelijk zou in het nieuwe plan de gehele benedenverdieping een metamorfose ondergaan. Samen met de klant werd er gebrainstormd om hoofd te bieden aan de aanwezige componenten en dat waren er veel..Het scheiden van de high end audio én audiovisuele apparatuur was een van de ideeën, net als deze te kunnen plaatsen in separaat meubel. Ook het verkrijgen van een optimale akoestiek was in deze een belangrijke en dus zochten wij contact met Reference Sounds te Almere. De start voor een goede akoestiek begint bij een zo gunstig mogelijke kamerafmeting waarbij de verdeling van de roommodes (staande golven) het meest gunstig zijn. Michael Huigen (Reference Sounds) boog zich over de afmeting van de ruimte alsmede ook de constructie ervan. Tevens werd er nagedacht over een concept over de toegepaste meubels. Kwaliteit, afwerkingsniveau en toegankelijkheid zouden het fundament vormen. Met de juiste aandacht wordt veel gewonnen, zo ook in dit project.


DSCF0

Duidelijk dat aan deze situatie iets moest gebeuren. Ondanks de vele componenten werd hier toch een fantastische weergave gerealiseerd.

DSCF 0

Het 3.5m  lange maatwerk audiomeubel zorgt voor rust en ziet er prachtig uit! De toegepaste constructie zorgt voor voldoende ruimte voor de componenten en ook voor de center-luidspreker. Deze werd gepositioneerd in het middelste compartiment en wordt aan het zicht onttrokken door het afneembaar front uitegevoerd in een custom kleur.

DSCF0

Rust en ruimte kenmerkt deze living met nog mogelijkheden voor het verder aanpassen van de akoestiek .

DSCF0

Een ruime uitsparing achterin het meubel was nodig voor de bekabeling en voor voldoende koeling.

DSCF

Het middelste compartiment kan geheel vrij komen van het meubel. Let op het dikke berkenmultiplex plaatmateriaal!

DSCF

De Linn Radikal II in Klimax behuizing.

Maatwerk audiomeubel voor High End Audio

Om het hoofd te kunnen bieden aan alle aanwezige componenten werd gekozen voor een maatwerk meubeloplossing. Reference Sounds zorgde voor de conceptuele vormgeving, uittekenen en realisatie van het meubel. Bij AudioXperience werd een opstelling en configuratie uitgedokterd zodat ook alle componenten met de aanwezige bekabeling (Crystal Cable) verbonden kon worden. Het resultaat is een prachtig meubel met voldoende diepte en kastruimte voor alle componenten waarin ook plaats gemaakt werd voor het plaatsen van de centerspeaker en rekening gehouden werd  met de warmteafvoer van de Spectral DMA-300SV. Het is in afmeting een flink meubel geworden, maar dat geeft ook body aan de ruimte. De dCS Vivaldi One lijkt nu ineens klein..Het middelste compartiment kan tevens geheel vrijgemaakt worden wat het aansluiten makkelijker maakt, handig! Het meubel is erg zwaar uitgevoerd om ongewenste resonanties te voorkomen, hiervoor is berkenmultiplex gebruikt van aanzienlijke dikte.


Maatwerk AV meubel voor apparatuur en media

Het wandmeubel achterin de woonkamer is ook maatwerk (Reference Sounds) en biedt plaats aan de surround apparatuur, projector en platenreiniger. Ook is er lekker veel ruimte voor cd's, blu-ray's en vinyl. Het oogt luchtig en fris en blend mooi in met de ruimte en de vloer. Inmiddels is de kast gevuld met een enorme hoeveelheid vinyl  en werkt nu dus als een ideale diffuser en werkt geweldig mee aan het drukvolle laag in de ruimte door de grote massa van het vinyl. Tel daarbij de welhaast ideale verhouding van de ruimte op en we hebben een living waar menig muziekliefhebber jaloers op zou worden. De weergave is simpelweg uitmuntend! 


DSCF
DSCF0
DSCF

Maatwerk oplossingen

Bent u ook geïnteresseerd in een maatwerkoplossing voor uw woonsituatie? Neem dan gerust met ons contact op om ideeën op te doen en welke mogelijkheden er zijn in uw woonomgeving. Voor vragen over de maatwerk meubel oplossingen kunt u ook contact opnemen met:

AudioXperience: telefoon 040-2906344 of mail naar info@audioxperience.com

Reference Sounds: telefoon 036-3031880 of mail naar info@referencesounds.nl