Verhuizen naar een nieuwe woning
nl

Verhuizen naar een nieuwe woning

Een verhuizing van een fraai audio systeem kan soms aardig wat voeten in de aarde hebben. Kan de bestaande electronica behouden blijven? Hoe staat het met de akoestiek in de woning en past alles nog in de nieuwe meubels? Een klant benaderde ons om mee te denken over het verhuizen van zijn systeem en of deze in de huidige vorm behouden kon blijven. Al snel zou blijken dat met het ontwerp van het nieuwe wandmeubel zijn Spectral eindversterker niet meer zou passen. De huidige componenten: Linn Klimax DSM Katalyst, Spectral DMA-240 eindversterker en Magico S1 MKII luidsprekers. De luidsprekers konden in de nieuwe situatie behouden blijven en samen met de klant gingen we op zoek naar een fraaie vervanging voor de Linn/Spectral-combinatie. 

In theorie zou natuurlijk de Linn Klimax DSM behouden kunnen blijven maar de voorkeur ging uit naar een nieuwe streaming-audio Dac met upgrademogelijkheden net zoals de Linn speler. In praktische zin was de maatvoering van de kast leidend en dus vielen er direct een paar opties af vanwege afmeting en/of warmteontwikkeling. De uitdaging lag hierin om een combinatie te vinden die minstens gelijk is qua prestatie of liever nog beter  dan de vorige. Wij kwamen uit op de MSB technology Discrete DAC en Chord Ultima 5 eindversterker. De compacte afmeting van de eindversterker was hier een pré tezamen met de geringe warmteontwikkeling. Ideaal dus, en zo konden we toch een krachtige versterker kwijt in het prachtige wandmeubel.DSCF

Magico S1 MKII schittert nog steeds

Ondanks dat de Magico S1 MKII  een compacte luidspreker is, zijn zijn prestaties groots. Mits uiteraard aangestuurd door adequate electronica en dat valt helemaal op zijn plaats met de Chord Ultima 5 eindversterker en MSB Disrete DAC met streaming-audiomodule. De speler is volledig op zijn taak berust als het gaat om het aansturen van eindversterkers. Samen speelt de combinatie als een maatwerk oplossing en dat is het dan ook. Met maar liefst 350 watt per kanaal en 32 eindtransistoren kan deze Chord zijn tanden zetten in de lastig aan te sturen Magico. De combinatie speelt groots en met controle, verfijnd en subtiel, dynamisch en krachtig. Mede door de Discrete DAC van MSB ook met een enorme detaillering en ruimtelijkheid.

DSCF
DSCF
DSCF

MSB Technology

De keuze om voor MSB te kiezen kwam natuurlijk op de eerste plaats voort door de fenomenale geluidskwaliteit, maar ook vanwege de upgrade mogelijkheden en inruilregeling vanuit MSB. Zo kan de klant kiezen nog kiezen om een extra voeding toe te passen of zelfs te gaan voor de Powerbase zoals gebruikt wordt bij de  MSB Premier DAC. Mocht de klant later willen upgraden naar een model hoger in de range dan krijgt hij het aankoopbedrag van de Discrete DAC terug en betaalt hij slecht het verschil. Dat klinkt toch als muziek in de oren! Eenmaal alles weer geplaatst en aangesloten starten we met het koppelen van de luidsprekers in de ruimte om zodoende de beste bass- response te verkrijgen en een goede klankbalans. Tunen van deze luidsprekers in de ruimte is echt noodzakelijk om een topweergave te kunnen garanderen. Zelfde luidsprekers, andere setting, maar één ding is zeker dat wordt zeker weer genieten!

DSCF

De Chord Ultima 5 eindversterker is compact maar zeer krachtig.

DSCF

MSB Discrete DAC is enorm veelzijdig dankzij de modulaire opbouw.

DSCF

De Magico S1 MKII luidsprekers integreren perfect in de ruimte, de kleur bronze doet het hier perfect!