SME draaitafels luisteren ? | AudioXperience Nuenen

SME

nl

Fabrikant van draaitafels en onderdelen voor de Formule 1

SME

Precisie-engineering bedrijf SME werd in 1946 opgericht in Steyning (Sussex), Engeland, waar het vandaag de dag nog altijd te vinden is. De afkorting SME, dat staat voor Scale Model Equipment, doet wellicht denken dat we te maken hebben met miniatuurproducten zoals ze gemaakt worden door Mattel of Dinky Toys, maar niets is minder waar. SME is namelijk fabrikant van high-end audioapparatuur en hoogwaardige, nauwkeurig gemaakte componenten voor de luchtvaart, formule 1 en de medische industrie. SME zette de eerste stap in de wereld van hifi door een precisie toonarm te ontwikkelen. Een product dat zeer warm werd ontvangen, waarna de aanmoediging vanuit de audio-industrie aanleiding bleek om commerciĆ«le productie in gang te zetten. SME is een icoon in de wereld van analoog en vinyl. Deze draaitafels behoren tot de absolute top en het is een fraai staaltje van Britse engineering.

SME Model 12

In 2019 werd de SME Model 12 geĆÆntroduceerd. Dit model wordt geleverd met een separate motorsturing-unit en Model 309 toonarm. De toonarm wordt uit een stuk Magnesium vervaardigd en heeft een dito head-shell die tevens verwijderbaar is voor montage van het element. De interne armbedrading en interconnects zijn afkomstig van Crystal Cable en laten we daar nou net iets mee hebben! Naast 33 en 45 toeren is ook 78 voorhanden. De tafel is prachtig af te regelen op het gebruikte element. In ons geval een Koetsu Black.


SME Model 12

'Dr Needle"

Onze Dr. Needle (Martijn) is een expert in het perfect afregelen van draaitafels. Hij heeft jarenlange ervaring met draaitafels opgedaan in zijn tijd bij importeur Joenit (Rega) en daarna met het merkenpakket dat wij nu voeren. Het correct afregelen van een draaitafel is een uiterst nauwkeurige vaardigheid waarbij niet alleen het meetkundige aspect aan bod komt maar ook het luisteren. Wij beschikken dan ook over de meest geavanceerde tools en sjablonen van o.a. Dr. Feikert en Clearaudio, Rega Atlas precisie naald-weger en een Fozgometer om de kanaalscheiding en azimuth af te regelen.

'Dr Needle

Nieuws

Gerelateerde berichten