AudioXperience dealer van SME Model 12 - Audio Experience Li

12 feb - SME

AudioXperience dealer van SME Model 12

AudioXperience dealer van SME Model 12
De verkopen van analoge geluidsdragers (lees: vinyl) zit in een stijgende lijn! Draaitafels verkopen we niet meer in grote aantallen, maar toch vinden er jaarlijks weer een mooi aantal hun weg naar een nieuwe eigenaar. AudioXperience benadert analoog zoals elke andere muziekbron. Er is bij ons geen discussie over welke geluidsdrager beter klinkt, want ieder medium heeft zijn pro’s en con’s. Ons oog viel al een tijdje op het Britse SME en speciaal op de SME Model 12. Een bedrijf waar ontwikkeling centraal staat!

MODEL  Black Product Low Angle Front 0x

Een knap staaltje engineering! Deze SME Model 12 hebben wij nieuw in ons assortiment

SME SINDS 1946

Precisie-engineering bedrijf SME werd in 1946 opgericht in Steyning (Sussex), Engeland, waar het vandaag de dag nog altijd te vinden is. De afkorting SME, dat staat voor Scale Model Equipment, doet wellicht voorkomen dat we te maken hebben met miniatuurproducten zoals ze gemaakt worden door bijvoorbeeld Mattel of Dinky Toys, maar niets is minder waar. SME is namelijk fabrikant van high-end audioapparatuur en hoogwaardige, nauwkeurig gemaakte componenten voor de luchtvaart, formule 1 en de medische industrie.Het is in datzelfde decennium – maar wel pas in 1959 – dat SME de eerste stap in de wereld van hifi zette, door een eerste toonarm te ontwikkelen. Een product dat zeer warm werd ontvangen, waarna de aanmoediging vanuit de audio-industrie aanleiding bleek om commerciële productie in gang te zetten. Neem hier een kijkje op de website van SME

MODEL  Black Product Tone Arm 0x

De SME Model 12 is uitgerust met een Model 309 toonarm

SME MODEL 12

In 2019 werd de SME Model 12 geïntroduceerd. Dit model wordt geleverd met een separate motorsturing-unit en Model 309 toonarm. De toonarm wordt uit een stuk Magnesium vervaardigd en heeft een dito head-shell die tevens verwijderbaar is voor montage van het element. De interne armbedrading en interconnects zijn afkomstig van Crystal Cable en laten we daar nou net iets mee hebben! Naast 33 en 45 toeren is ook 78 voorhanden. De tafel is prachtig af te regelen op het gebruikte element. In dit geval een Koetsu Black. Onze Dr. Needle (Martijn) is een expert in het perfect afregelen van draaitafels. Wij beschikken dan ook over de meest geavanceerde tools en sjablonen van o.a. Dr. Feikert en Clearaudio, Rega Atlas precisie naald-weger en een Fozgometer om de kanaalscheiding en azimuth af te stellen. Daarnaast gebruiken we natuurlijk het allerbelangrijkste component voor controle; onze oren.

MODEL  Black Product High Angle Front 00 0x

De SME model 12 maakt gebruik van een separate motorsturing

PRIJS EN PRESTATIE

Dat SME aan de absolute top behoort moge duidelijk zijn. Wie deze draaitafel van dichtbij bekijkt wordt direct duidelijk met welke zorg en aandacht deze ontworpen is. Het is een precisie instrument, bedoeld om het beste uit uw kostbare vinyl verzameling te halen. De prijs van deze SME model 12 bedraagt € 9.990,- Dat is een flink bedrag, maar daar staat tegenover het enorm hoge prestatieniveau. In combinatie met de Japanse Koetsu Black Goldline is het genieten! We luisteren naar een enorm podium, diep en breed en met een hele fijne natuurlijke en evenwichtige klank. Een combinatie met een ultieme prijs-kwaliteits verhouding. De SME Model 12 hebben wij permanent op demonstratie staan in een mooi systeem.


Meer over