Audioxperience bowers & wilkins subwoofer tour 26 mei - Audi

22 mei - Bowers & Wilkins

Audioxperience bowers & wilkins subwoofer tour 26 mei

Audioxperience bowers & wilkins subwoofer tour 26 mei
Zaterdag 26 mei a.s. Bowers & Wilkins DB Subwoofer Tour bij AudioXperience

Een juiste en correcte laagweergave is van essentieel belang als het om de beleving gaat van uw favoriete film of muziek. Denk eens na hoe bijvoorbeeld de epische film, Saving Privat Ryan, zou klinken zonder het indrukwekkende laag van de inslag van granaten en het grommen uit de motoren van de Tiger tanks? Hetzelfde geldt voor de impact van het laag in het muziekfragment “Crying” van de formatie James Blood Ulmer Blues Experience. De bassdrum kickt hier zo hard dat er letterlijk energie overgebracht wordt. U voelt dit rechtsreeks in uw maagstreek. Een juiste basweergave is waanzinnig indrukwekkend en dat is ook de bedoeling; hier wordt het fundament neergelegd waarop de muziek of film gemaakt wordt. Luister eens naar het fragment:” a Gaelic Blessing” uit het Requiem van John Rutter van het Reference Recordings label; Het mannenkoor en de later inzettende 32-voets register van het orgel is zo fantastisch goed geregistreerd dat u niet weet wat u overkomt; zo diep en kernachtig maar ook zo subtiel is de macht van het diepste register van dit orgel. Met een grondtoon van 16Hz is een kerkorgel het enige instrument dat zo diep kan gaan. Laagweergave wordt echter ook electronisch toegepast, zoals we vaak bij de producties van de Zwitserse formatie Yello tegen komen. Bij de track: ” Takla Makan” van het album: “Touch” is het sublaag massief en heerlijk romig. Een bijkomend voordeel van het correct weergeven van het hele geluidsspectrum, is dat er heel veel ruimtelijke informatie verborgen zit in die echt hele lage tonen. Loop eens een kathedraal binnen en u “voelt” aan uw hele lichaam dat u in een hele grote ruimte bent. Daarom heeft Bowers & Wilkins een nieuwe serie uitgebracht: De DB series Subwoofers. Om u te laten ervaren wat echt goede laagweergave is!

Krachtig, dat zijn deze subwoofers zeker! B&W heeft gekozen voor de beproefde Hypex versterker modules om de woofers aan te sturen. Met 1000 watt vermogen voor de B&W DB3D en DB2D is er genoeg headroom voor de heftigste pulsen. Het topmodel: de B&W DB1D krijgt maar liefst twee van deze versterker modules! Hieronder een opsomming van de toegepaste techniek:

  • Aerofoil conusmateriaal: een lichtgewicht maar ultrastijf materiaal bestand tegen het opbreken van de conus. Dit materiaal komt rechtstreeks uit de 800 series Diamond.
  • Gebalanceerde configuratie van de woofers: Door de gesloten kastconstructie en het tegenover elkaar plaatsen van de woofers worden kastresonanties tot een minimum gereduceerd. U voelt niet dat de subwoofer aan het werken is! Zelfs bij de meest heftige bas pulsen. Deze techniek heet: ‘Reaction cancellation”en is slim toegepast, want een kast moet stil zijn om correct laag weer te geven. De kasten zijn zeer hoogwaardig afgewerkt en zeer zwaar uitgevoerd. De kleine DB3D brengt al 25kg op de weegschaal en het topmodel de DB1D zelfs 43kg!
  • Het goed inregelen van een subwoofer is zeer belangrijk. Bowers & Wilkins heeft gekozen voor een slim gemaakte app. die u kunt installeren op uw iPhone. Een automatisch inregelsysteem is mogelijk via uw iPhone en dat werkt verrassend goed. Met de DB Series Subwoofers kunt u alle noodzakelijke parameters zelf inregelen. Koopt u bij Audioxperience een Bowers & Wilkins DB series Subwoofers dan regelen wij uw subwoofer gratis bij u thuis in! Zo bent u gegarandeerd van de beste performance van uw B&W subwoofer.
  • leverbaar in een mat witte finish, zwart hoogglans en Rosenut.
  • Bowers & Wilkins DB4S kost: € 1599,-
  • Bowers & Wilkins DB3D kost: € 2450,-
  • Bowers & Wilkins DB2D kost: € 3450,-
  • Bowers & Wilkins DB1D kost: € 4450,-
Wij zijn dus erg enthousiast over deze nieuwe subwoofers. De integratie met ook andere luidsprekers is supergoed! Het laag is krachtig, solide en sonoor. Zoals het hoort! Kastkleuring is er nauwelijks, dankzij de reaction cancellation techniek. U krijgt de voordelen van een gesloten kastconstructie (eenvoudige plaatsing) zonder de nadelen ervan (lage geluidsdruk). De subwoofers uit de DB series zijn prachtig afgewerkt en zwaar uitgevoerd. U kunt de subwoofers gebruiken in een home Theater opstelling, maar zeker ook in een stereo confuguratie is het genieten!

Op Zaterdag 26 mei a.s.demonstreren wij in samenwerking met Bowers & Wilkins Nederland de DB-Subwoofer tour.

U kunt zich aanmelden voor de volgende luistersessies door te bellen naar 0402906344 of een mailtje te sturen aan martijn@audioxperience.com

– Sessie 1 van11:00 tot 12:30 uur.

– Sessie 2 van13:00 tot 14:30 uur.
– Sessie 3 van15:00 tot 16:30uur.

Vul hier uw eigen inhoud in.


Meer over