Bowers & Wilkins beluisteren en kopen | AudioXperience

Bowers & Wilkins

nl

Bowers & Wilkins

In 1966 richtte John Bowers, samen met zijn vriend Peter Hayward, B&W Electronics op. Daarmee werd de start gemaakt met de productie van hoogwaardige luidsprekers. John Bowers droomde van het creëren van een luidspreker die simpelweg de opname "onthult". Een weergever die niets weglaat en niets toegevoegd. Een doel dat met de ontwikkeling van de nieuwe 800-serie Diamond een stuk dichterbij gekomen is! Bowers & Wilkens gebruikt innovatie en slimme technologie om tot de ideale weergever te komen. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling en toepassing van kevlar. Een materiaal dat naast het tegenhouden van kogels, ook uitstekend toepasbaar bleek te zijn voor de weergave van muziek. 

Met de ontwikkeling van de Nautilus in 1993 werd een mega stap gezet, waarbij tevens de fundering gelegd werd voor de Nautilus 800-serie. De kenmerkende taps toe lopende buizen, elimineert zeer effectief de energie van de weergever, zodat een uiterst pure en vervormingsvrije weergave gerealiseerd wordt. Deze technologie wordt nog steeds gebruikt in de huidige 800-serie Diamond en 700-serie. Met de ontwikkeling en introductie van de Diamond tweeters, maakte Bowers & Wilkins wederom een belangrijke stap in hun queste naar de ideale weergever. Deze tweeters spelen tot ver boven het menselijk gehoor en onthullen een level aan details dat simpelweg verbluffend is!


B&W 700-serie

De 700-serie is een uiterst betaalbaar alternatief voor de 800-serie en met behoud van heel wat technische innovaties. Kijken we naar de toegepaste tweeter dan zien we hier in plaats van een Diamond tweeter een nieuw ontwikkelde Carbon tweeter. Deze tweeter weet nog steeds een zeer hoge mate van detaillering weer te geven maar tegen een aanzienlijke reductie van de kosten. Bowers & Wilkins heeft van de vernieuwde 700 series 2 echt een succes weten te maken. Een 702 S2 is een zeer complete weergever van diep laag tot een fluweel zacht en een ragfijn midden/hoog weergave. Maar ook de kleine 707 series 2 is echt een snoepje en heel betaalbaar.


B&W 700-serie

DB Series Subwoofers

Een juiste en correcte laagweergave is van essentieel belang als het gaat om de beleving van uw favoriete film of muziek. Bedenk eens hoe de film Saving Privat Ryan zou klinken zonder het indrukwekkende laag van de granaten en het grommen uit de motoren van de Tiger tanks? Een juiste basweergave is waanzinnig indrukwekkend en dat is ook de bedoeling. Hier wordt het fundament gelegd voor muziek of film. Daarom heeft Bowers & Wilkins een nieuwe serie uitgebracht: De DB series Subwoofers. Om u te laten ervaren wat echt goede laagweergave is!


DB Series Subwoofers

Formation Audio

Bowers & Wilkins presenteert Formation; een grensverleggend hifi-systeem. Een muzieksysteem met veel mogelijkheden en een zeer fraaie vormgeving gecombineerd met natuurlijk de bekende Bowers & Wilkins geluidskwaliteit. Formation is een draadloos systeem van producten om in verschillende kamers in uw woning een perfect geluid te creëren.

AudioXperience bezoekt Bowers & Wilkins UK
Formation Audio

Kies uit één van deze producten

Producten

Nieuws

Gerelateerde berichten