AudioXperience zomer update - Audioxperience

03 jul - Sonus Faber, Magico, Bowers & Wilkins

AudioXperience zomer update 2021

AudioXperience zomer update 2021

We zitten midden in de zomer en voorzichtig lijkt erop dat we weer terug kunnen naar de vrijheid waar we zo naar verlangd hebben! Een concert bezoeken, lekker uiteten en ontspannen op vakantie gaan; het kan weer! Helaas lopen de besmettingen wel weer op dus blijf voorzichtig. De afgelopen tijd is het wat stil geweest t.a.v. onze berichtgeving. We zijn namelijk extreem druk geweest met alle uitleveringen en mooie opdrachten die we hebben mogen uitvoeren. Deze pandemie lijkt nog steeds een katalysator te zijn om de geluidsweergave thuis op een nog hoger niveau te tillen of om juist die oude componenten eens voorgoed op te te ruimen en te vervangen voor iets wat simpel te bedienen is en top klinkt. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee! Er is veel nieuws te melden dus bij dezen:

M studio duo

AudioXperience voert Magico M2

Bijzonder trots zijn we op het feit dat we nu binnen ons toch al omvangrijke Magico assortiment nu ook de  M-series zijn gaan voeren! De Magico M2 is het eerste model  uit de M-series waarin we geïnvesteerd hebben en we zijn nu al verguld van de looks en de verpletterende eerste indrukken die we in onze demoruimte hebben opgedaan. De Magico M2 is een unieke luidspreker en is gepositioneerd in het topsegment. In dit segment kon Magico volledig haar gang gaan op het gebied van materiaalkeuze en luidsprekerontwerp. Nano-grafeen vormt de basis van het conus-materiaal, 100 maal sterker dan het hardste staal en ideaal om toe te passen in een compromisloos driver ontwerp. We zien hier ook de toepassing van de Diamond Coated Beryllium-tweeter dat tezamen met de speciaal voor de Magico M2 ontworpen midrange hier wonderen verricht. Deze luidsprekers zijn zo ongehoord smooth in het middengebied en met een extreme klankrijkdom en fijnmazigheid dat we details binnen details waarnemen. Muziekopnamen die we door en door kennen tonen nu pas hun ware aard. De Magico M2 is een instrument, een deur naar die opname studio of concert gebouw waar de uitvoering plaats vond en u zit eerste klas ademloos te luisteren alsof u een privé concert kreeg. High End op zijn mooist!

Beëindiging dealerschap 800-serie Bowers & Wilkins

Low 0 D Satin White Angled Grille Off

Helaas hebben wij moeten besluiten moeten nemen om te stoppen met ons Bowers & Wilkins 800 delarschap. Reden hiervoor is de toegenomen druk aan nieuwe dealers die de nieuwe eigenaar van Bowers & Wilkins (Sounds United) aangesteld heeft. Het verzorgingsgebied is daarmee krapper geworden terwijl de verwachte prijsdruk toe zal nemen. Wij achtten niet meer het service niveau te kunnen garanderen zoals u van ons gewend bent als continuering plaats zou vinden. Wij vinden het zeer spijtig dit besluit te moeten nemen maar het is een weloverwogen beslissing geweest. Dit neemt niet weg dat wij Bowers & Wilkins blijven voeren in de vorm van Formation Audio, de 700-series en accessoires. Onze demonstratie modellen gaan wij opruimen en wellicht een mooie kans om deze top luidsprekers aan te kunnen schaffen tegen een hele aantrekkelijke prijs! Alle modellen verkeren in nieuwstaat en worden geleverd inclusief accessoires, dozen en met garantie.

 • Bowers & Wilkins 804 uitgevoerd in Mystic Grey van € 9.000,- voor € 6.300,-
 • Bowers & Wilkins 803 uitgevoerd in Piano Black van € 17.000,- voor €11.950,-
 • Bowers & Wilkins 802 uitgevoerd in Piano Black van € 22.000,- voor € 15.400,-
 • Bowers & Wilkins 800 uitgevoerd in Piano Black van € 30.000,- voor € 21.000,-

AudioXperience wordt Sonus Faber Reference dealer

De nieuwe Sonus Faber Il Cremonese Extr3me in de luisterruimte van AudioXperience

De ontwikkeling bij Sonus Faber hielden wij al langer in het vizier en niet geheel onterecht, de afgelopen jaren merkten wij dat dit fijne merk uit Vicenza behoorlijk hard aan de weg aan het timmeren is. De nieuwe Sonus Faber Olympica Nova series is hier duidelijk een voorbeeld van. Paolo Bunetti is verantwoordelijk voor de huidige ontwerpen en heeft nog enkele jaren kunnen werken en leren van de geestelijk vader van Sonus Faber: Franco Serblin. Zijn ontwerpen zijn briljant qua ontwerp en vertegenwoordigd nu de huidige klanksignatuur dat zich kenmerkt in een weergave waarin de natuurlijkheid en klankrijkdom van instrumenten volledig tot uiting komt. De zeer geraffineerde 28 mm Silk softdome tweeter met DAD( Damped Apex Dome) technologie is snel, precies en zeer gedetailleerd. Deze combinatie zorgt voor een rijke weergave vol klankschakeringen in combinatie met een uiterst ruimtelijke weergave met een zeer fijnzinnige detaillering. Naast de Olympica Nova series voeren wij ook de Heritage Series, Homage Series en ook de Reference producten zoals de waanzinnige Sonus Faber Il Cremonese Extr3me! In September zullen we een bezoek brengen aan de fabrikant in Vicenza en zullen daar een uitgebreid verslag van maken.

DSCF00
DSCF00 0

Zomersluiting van 7 t/m 14 augustus

Wij nemen even een korte pauze en dat betekent dat wij van zaterdag 7 t/m 14 augustus er even een weekje tussenuit zijn. Op werkdagen bent u van harte welkom als u van te voren even een afspraak maakt en op zaterdag kunt u vrij binnen komen lopen. Zondag en maandag zijn we gesloten. Voelt u zich zeker niet bezwaard om op doordeweeks bij ons langs te komen, wij werken veel op locatie en onze tijd is daardoor beter in te plannen als wij op afspraak werken. Wilt u dus langs komen? Gewoon even bellen of mailen, we zien u graag!

 • Maandag: gesloten
 • Dinsdag: geopend op afspraak
 • Woensdag: geopend op afspraak
 • Donderdag: geopend op afspraak
 • Vrijdag: geopend op afspraak
 • Zaterdag: van harte welkom zonder afspraak tussen 10:00 uur - 17:00 uur.
 • Zondag: gesloten

Zonnige groeten vanuit Nuenen,

AudioXperience

Martijn Lavrijsen & Erik PaulusMeer over