Show verslag Bowers & Wilkins Xperience Day - Audio Experien

04 feb - Bowers & Wilkins

Show verslag Bowers & Wilkins Xperience Day

Show verslag Bowers & Wilkins Xperience Day

Op zaterdag 25 januari jl. was het eindelijk zo ver; onze Bowers & Wilkins Xperience day kon van start gaan. De eerste bezoekers druppelden al rond 10 uur in de ochtend binnen en konden gaan genieten van de fraaie systemen die wij opgesteld hadden staan. Zo kon men o.a. luisteren naar de nieuwe Bowers & Wilkins Formation Duo. Een actief twee-weg systeem van bescheiden afmeting. Mede door toepassing van DSP (Digital Soundfield processing) kan deze luidspreker verrassend volwassen presteren. De laagweergave loopt zeer diep door en is mooi doortekend en mede door toepassing van de carbon tweeter ook zeer ruimtelijk. Een voorbeeld van een zeer geslaagd ontwerp!

IMG 0

Ronald van Bowers & Wilkins presenteert de Formation Duo

BOWERS & WILKINS 804D3 MYSTIC GREY

in die zelfde ruimte demonstreerden wij ook de Bowers & Wilkins 804D3. Deze ranke en slanke luidspreker is uitgevoerd in een nieuwe kleur; Mystic Grey. Een bijzonder stijlvolle verschijning! De Bowers & Wilkins 804D3 is voorzien van de befaamde diamond tweeter. Dit drie-weg systeem schittert door zijn complete weergave. De resolutie neemt flink toe wat resulteert in het volledig kunnen verdwijnen van de luidsprekers. Een muziekbeleving pur sang! Qua electronica adviseren wij om te kiezen voor kwaliteit. Pas dan komt de weergave tot zijn recht. Lees hier meer over ons bezoek aan Bowers & Wilkins.

IMG 0

Ronald demonstreert de Bowers & Wilkins 804D3

BOWERS & WILKINS NAUTILUS

Met gepaste trots konden wij ook tijdens de show een Bowers & Wilkins Nautilus laten zien. Voor ons het toppunt van luidsprekerdesign. Wat een beauty! Laurens Dicky van Vivid Audio was destijds de ontwerper van Bowers & Wilkins en heeft het fundament gelegd voor de huidige design filosofie. Het kenmerkende taps toe lopen van de behuizing van tweeter en midrange is een effectieve manier om energie te dempen en wordt vandaag de dag dus nog steeds toegepast. Lees hier meer over de Bowers & Wilkins Nautilus.

IMG 0

Stefan van Bowers & Wilkins legt het principe van de Nautilus uit

BOWERS & WILKINS 800D3

Natuurlijk mocht ook het parade paardje van Bowers & Wilkins zijn kunsten vertonen. In onze Diamond plus ruimte konden de bezoekers kennis maken met het topmodel; de Bowers & Wilkins 800D3. Om het volledig potentieel te kunnen ervaren hadden wij gezorgd voor de perfecte aansturing in de vorm van Dan D’ Agostino versterking en dCS Rossini player met master clock. Ook demonstreerden we met vinyl; de SME model 12 platenspeler in combinatie met de EAT E-Glo phono-voorversterker. Luisteren naar dit topmodel is een feest. Menig bezoekers verbaasde zich over de natuurlijkheid en transparantie van dit syteem. De laagweergave in onze ruimte liep door tot de laagste registers en had een impact waar je bang van kon worden. Een fantastische ervaring!

IMG 00

Erik van AudioXperience demonstreerde de Bowers & Wilkins 800D3

WINNAAR FORMATION FLEX

Elke bezoeker maakte tevens kans op het winnen van een Formation Flex. Deze kleine actieve luidspreker is solo te gebruiken maar ook te combineren met als stereo paar. Wij maakten de woensdag na de show bekend wie de gelukkige winnaar was geworden. Wij danken alle bezoekers voor hun komst naar AudioXperience en wij hopen dat u net zoveel genoten heeft als wij van deze Bowers & Wilkins Xperience day!

Stefan & Ronald ( B&W) Martijn & Erik (AudioXperience)

IMG 0
IMG 0

Meer over