Audioxperience introduceert de splinternieuwe magico a3 op z

04 apr - Magico

Audioxperience introduceert de splinternieuwe magico a3 op zaterdag 14 en 28 april a.S.

Audioxperience introduceert de splinternieuwe magico a3 op zaterdag 14 en 28 april a.S.

Afgelopen december kregen we te horen dat de ontwerpers van Magico luidsprekers uit San Franscisco, een uniek product in de nabije toekomst zouden lanceren. Magico, bekend als fabrikant van top luidsprekersystemen, kennen we vooral van hun compromisloze luidsprekerontwerpen. Kosten nog moeite worden gespaard om tot de best mogelijk presenterende luidsprekersystemen te komen. Nu is het moment eindelijk daar dat wij deze week de splinternieuwe Magico A3 in ontvangst mogen gaan nemen. De A- klasse van Magico wordt gepositioneerd onder de huidige S-Klasse ( het lijken wel auto’s :-), en daarmee komt direct een aspect naar voren waarmee de Magico A3 zich direct onderscheidt. De introductieprijs van deze Magico A3 is namelijk € 11.750,- voor een paar. Wij moesten het zelf toch echt een paar keer goed lezen, maar het is echt zo. Magico heeft echt een wereldprestatie geleverd om een fullrange systeem te leveren tegen dit prijskaartje! Het onmogelijke mogelijk gemaakt, waanzinnig!


A Duo 0 Recovered

MAGICO A3 IN DETAIL

Als we de ontwerpfilosofie onder de loep nemen, dan zien we direct dat Magico trouw gebleven is aan hun eerdere ontwerpen uit de range. De Magico A3 is een gesloten luidspreker van 112 cm hoog en geheel is vervaardigd uit een zeer hoge kwaliteit aluminium, dat geborsteld is en geanodiseerd. Wie de doorsnede bekijkt van deze luidspreker ziet onmiddellijk de indrukwekkende crossbracing welke toegepast is. Het lijkt wel een Q-serie! Met een dikke 50kg op de weegschaal ( per stuk!) is op materiaal niet echt bezuinigd. De inkopers zullen hier op het scherpst van de snede onderhandeld hebben over de prijs van het materiaal, dat is zeker. Magico maakt in dit ontwerp gebruik van een nieuw ontworpen Beryllium tweeter voorzien van krachtige Neodymium magneten. Transienten worden zo snel en accuraat weergegeven. Voor de midrange wordt een 6 inch driver ingezet met een spreekspoel van maar liefst 75 mm. De carbonconus is voorzien van XG Nanografiet zodat een nog stijvere conus vervaardigd kon worden. De laagste frequenties van 22 Hz wordt bereikt door de toepassing van twee 7 inch woofers. Dus echt een fullrange luidsprekersysteem! De gevoeligheid is behoorlijk: 88db/1w/1meter.

A open text

MAGICO EN ELECTRONICA

Net zoals de motor van een personenwagen belangrijk is voor de prestaties, zo is ook de electronica super belangrijk. Simpelgezegd, hoe beter de electronica, des te beter zijn de prestaties van uw luidsprekers. Een zeer goede bron inzetten ( streaming-audiospeler, draaitafel of cd-speler) is een must. Immers, als hier signaal verloren gaat, dan kan zelfs deze Magico A3 het niet terug toveren. Een versterker, geintegreerd of voor-eindversterker, is natuurlijk nodig om de Magico A3 aan het zingen te krijgen. Alleen een uitgebalanceerde samenstelling van alle componenten en het correct plaatsen van deze luidsprekers zal de Magico A3 u versteld doen staan van zijn prestaties. Een Magico is een precisie instrument en moet dus ook zo behandeld worden. Wij zorgen dat uw nieuwe Magico ook echt zal presteren en dat elk uur genieten wordt!

A Duo 0

MAGICO A3 SHOW

Op zaterdag 14 april a.s. kunt u bij ons komen genieten van de Magico A3 in combinatie met Naim apparatuur. Wellicht herinnert u zich nog onze Naim meets Magico shows van een tijdje terug. Deze combinatie vinden we echt te gek! De muzikale en dynamische eigenschappen van Naim combineren heel fraai met Magico weergevers.

Op zaterdag 28 april a.s. zullen we de Magico A3 nogmaals demonstreren. De luidsprekers zijn dan inmiddels volledig ingespeeld. Op het prijskaartje letten we dan even niet meer, we zullen zorgen voor de mooist mogelijke combinatie. Wat dat precies gaat zijn weten we nu nog niet, maar dat zullen we t.z.t. zeker nog laten weten.

Op beide shows bent u welkom zonder te reserveren en de show tijd is van 11.00u tot 16.00u.op beide dagen.

Tot ziens op een van deze dagen,

Martijn Lavrijsen en Erik Paulus


Meer over