Crystal Cable Da Vinci Network RJE nu bij AudioXperience

12 nov - Crystal Cable

Crystal Cable da Vinci Network nu bij AudioXperience

Crystal Cable da Vinci Network nu bij AudioXperience

Het blijft altijd spannend als Crystal Cable een nieuw model introduceert; vaak niet goedkoop, maar qua performance altijd non plus ultra. In maart 2021 maakten we kennis met de Art series. Een verbluffende nieuwe lijn aan verbindingen van het allerhoogste niveau. Het meest in het oog springende product, en vooral even de spectaculaire prijs/kwaliteit in ogenschouw nemende, was voor ons de Monet Network RJE. De absolute nieuwe benchmark op het gebied van UTP-verbindingen! Monet Network RJE laat uw kostbare streaming-audio speler presteren op het allerhoogste niveau. Niet eerder hoorden we zulke enorme verschillen in netwerk kabels. Dit uit zich in een zeer fijnzinnige weergave, bomvol details, met een enorm ruimtelijke ervaring en met een zeer indrukwekkende klank-layering. Bent u in het bezit van een top streaming-audio speler dan bent u het aan uzelf verplicht om eens te luisteren naar wat deze kabels in hun mars hebben..

HR  CrystalCab DaVinci Ethernet 00 00 0x00

Crystal Cable Da Vinci Network RJE

Enkele weken geleden waren wij op bezoek bij Siltech/Crystal Cable in Elst waar wij een rondleiding kregen door de productiefaciliteit. Daar zagen we voor het eerst een nieuwe kabel die we niet eerder kenden; het bleek de splinternieuwe Da Vinci Network RJE!  Gaby en Edwin toonden hun allernieuwste creatie. Wauw, dat was een verrassing! Temeer omdat we ons niet konden voorstellen dat onze referentie (Monet Network RJE) toch echt niet beter zou kunnen.Wij hebben direct ons exemplaar besteld op 1.5m lengte wat volgens Gaby en Edwin de ideale lengte is voor de beste prestaties en twijfelen we daar niet aan als dit direct vanuit de bron aan ons verteld wordt.

HR CrystalConnect 0 OL

Techniek Da Vinci Network RJE

Om de meest betrouwbare overdracht van hoogfrequente digitale data te kunnen garanderen is een zeer gespecialiseerde netwerkkabel vereist. Crystal ontwierp een speciaal viervoudig getwist geleiderpaar van Crystal Cable's eigen Infinite Crystal Silver (iCS) geleiders. De afscherming kent een dubbellaags HF-folie en verzilverde koperen afscherming met een zilver-gouden afvoerdraad voor een verbeterde geleidbaarheid. De isolator is van PTFE (of Teflon by DuPont). Volledig afgeschermde RJ-45 connectoren maken het plaatje compleet. 

Inmiddels hebben wij de Da Vinci Network uitvoerig aan de tand gevoeld en kunnen we niet anders concluderen dat deze kabel spectaculair veel laat horen. Wat vooral opvalt is de toename in energie en klankkleur, de gelaagdheid in weergave is waanzinnig. De subtiele fijn-dynamiek en de in overvloed aanwezige details zorgt dat de Da Vinci je een unieke inkijk in de opname geeft. De drie dimensionale soundstage is ruim, zeer zeer ruim. Alle goede eigenschappen van de Monet, maar nu in het kwadraat. Wat een bizar mooie kabel is deze Da Vinci!

crystalconnect 00
HR  CrystalCab DaVinci Ethernet 0  0x0

Nieuwsgierig geworden?

Trots om te zeggen: wij voeren het grootste assortiment Crystal Cable van Nederland! Nieuwsgierig geworden wat Crystal kan betekenen voor uw systeem? Bel of mail om een afspraak te maken, dan laten we u kennis maken waarom Crystal Cable tot de absolute top behoort.

Wij hebben op voorraad ter demonstratie de Siltech network Legend, Crystal Network Diamond, Crystal Monet Network en Crystal da Vinci Network. De netwerk kabels kosten op 1m. lengte:

  • Siltech Classic Legend Network € 1.029,-
  • Crystal Cable Diamond Network € 908,-
  • Crystal Cable Monet network € 1.997,-
  • Crystal Cable da Vinci Network € 3.751,-Meer over