Crystal Cable Diamond series 2 | AudioXperience Nuenen

14 apr - Crystal Cable

Crystal Cable Diamond series 2

Crystal Cable Diamond series 2

Afgelopen week mochten wij onze bestelling in ontvangst nemen: de splinternieuwe Diamond Series 2 van Crystal Cable. Spannend, want deze opvolger van de Diamond Series is volledig nieuw ontworpen en de vorige serie was natuurlijk al van een uitmuntend niveau. Crystal Cable past uitsluitend zeer exclusieve materialen toe en bezuinigd werkelijk nergens op. Het fundament voor de Diamond Series 2 werd gelegd door gebruik te maken van een nieuwe generatie geleiders (SG2). Onderzoek naar de meest optimale geleider toonde aan dat wanneer goud wordt gemengd met zilver, het signaal beter door laat, flexibeler en sterker is. Veel materialen verliezen na verloop van tijd hun onderscheidende eigenschappen en unieke kwaliteiten, maar niet deze SG2 zilver-gouden geleiders. Deze worden namelijk met de tijd beter, zodat elk Crystal Cable product optimaal blijft en zelfs de prestaties opvoert naar mate de jaren verstrijken en dat is uniek! 

SG silver gold conductor

De nieuwe Silver/Gold series 2 geleider.

Cable Cross section image silver

De geometrie van de Diamond Series 2.

Bekabeling in het algemeen is zeer gevoelig voor bijvoorbeeld elektrische ruis, elektromagnetische interferentie en mechanische trillingen. Het toegenomen gebruik van digitale systemen met hun draadloze connectiviteit heeft de niveaus van elektrische ruis of radiofrequentie-interferentie (RFI) enorm verhoogd. Kabels die slechts een matige werking laten zien werken eerder als een antenne en voeden uw systeem dus met ruis. Niet alleen interconnects maar ook van luidsprekerkabels dienen de toegepaste afschermingen zo effectief mogelijk te zijn. Niet alle afscherming is gelijk en veel audiokabels zijn afgeschermd maar hun effectiviteit is een andere vraag. De ontwerpen van Crystal zijn zo "stil" dat de detail en ruimtelijke weergave verbluffend is. Complexe klankstructuren worden met eenvoud ontrafeld met een zeer vanzelfsprekende weergave als gevolg. Er hoeft bijna geen inspanning geleverd worden om de muziek te kunnen volgen.

 Coax

AudioXperience is uw Crystal Cable specialist

Op voorraad hebben wij de Diamond Series 2: Piccolo Diamond, Micro Diamond, Reference Diamond en natuurlijk de splinternieuwe Crystal Cable Art series zoals de gehele Crystal Cable Monet en van Gogh series. Daarmee hebben we het grootste assortiment van Crystal Cable in de Benelux! Bel of mail gerust als u interesse hebt.

Tel. 040-2906344 of info@audioxperience.com


Meer over