Een machtige nieuwe naam in ons portfolio: audioxperience introduceert wilson audio - Audio Experience Live

19 feb - Wilson Audio

Een machtige nieuwe naam in ons portfolio: audioxperience introduceert wilson audio

Een machtige nieuwe naam in ons portfolio: audioxperience introduceert wilson audio

Wilson Audio. Een naam die in de wereld van High End audio gelijk staat aan door functie gevormde precisie instrumenten met pure, onvervormde en compressievrije muziekreproductie als het ultieme doel. Een streven dat door het Amerikaanse engineering team tot een kunstvorm is verheven met een mate van perfectie die simpelweg uniek te noemen is. Wilson Audio wordt onder andere geroemd om haar kracht, timing en laagweergave. Kwaliteiten die een directe reflectie zijn van de fysieke vormgeving van de luidspreker en hand in hand gaan met imposante gestaltes.
Elke luidspreker wordt gevormd door een complexe optelsom van alle aanwezige luidspreker units. Wilson Audio heeft hierover een duidelijke denkwijze ‘timing is everything’. De onderlinge afstand en daarmee looptijd van de verschillende luidspreker units worden volgens nauwkeurig uitgezette richtlijnen geoptimaliseerd. Een handmatig proces met een ongekende coherentie en integratie als gevolg. De alles overstijgende en gelimiteerd gebouwde WAMM Master Chronosonic weerspiegelt de meest compromisloze gewaarwording van deze filosofie die in basis ten grondslag ligt aan elk ontwerp. Net als de lens van een camera laten de luidsprekers van David Wilson zichmechanisch exact op de luisterplek focusseren met een tonale balans, diepte werking, microdynamiek maar vooral ongekende muzikale schoonheid en precisie als dankbaar resultaat.

Yvette Bairritz White Modern Arch

AUDIOXPERIENCE KIEST VOOR WILSON AUDIO; UNIEK EN COMPRIMISLOOS

Bij de keuze van nieuwe producten in ons assortiment gaan we zeker niet over een nacht ijs. Er moet absoluut sprake zijn van een aanvulling en dat is Wilson Audio zeker! Wilson Audio behoort tot de aboslute top als het om weergevers gaat. Een naam welke wij altijd nauwlettend in de gaten hebben gehouden. De ontwerpfilosofie van Wilson Audio spreekt ons heel erg aan. Wilson blijft trouw aan haar waarden en schroomt er ook niet voor om buiten de getreden paden te treden als het gaat om ontwikkeling en innovatie. Deze ontwerpfilosofie zien wij ook terug komen bij weergevers van andere fabrikanten in ons portfolio zoals Magico, Vivid Audio en Bowers & Wilkins. Qua kwaliteit kunnen we kort zijn; dat is simpelweg non plus ultra. Het stokpaartje van Wilson Audio is zonder meer “de perfecte timing” te noemen. Verrassend om te ervaren hoe gevoelig wij als mens daarvoor zijn. Ook hier zien we dat het concept vorm volgt functie overduidelijk ingezet wordt. De opstelling komt net zoals bij iedere top weergever kritsch, maar vooral hier omdat het een wezenlijke onderdeel is van de ontwerpfilosofie. Een Wilson wordt getuned naar duidelijk aangegeven regelvoering. Maar er is marge is om een andere interpretatie van deze tuning te kunnen toepassen. Ook hier overtreden wij graag de aangegeven regels en hebben daardoor topprestaties kunnen realiseren tijdens onze demonstraties en bij onze klanten.

Sabrina Cove

WILSON AUDIO SABRINA EN WILSON AUDIO YVETTE

Wij hebben gekozen voor twee modellen die wij momenteel in ons assortiment hebben opgenomen: De Wilson Audio Sabrina en Wilson Audio Yvette.

Sabrina Modern Contemporary White
De Wilson Audio Sabrina is een vloerstaande luidspreker van compacte afmeting; namelijk nog geen meter hoog ( 99.8 cm)! Het betreft een drie-weg systeem voorzien van een reflexpoort. Voor een compacte luidspreker is de Wilson Audio Sabrina tamelijk gewichtig (42,6 kg). Qua laag-extensie loopt deze dame fraai diep door (31Hz -3db in Room). Dat betekent dat bijvoorbeeld het 16-voets register van een orgel met een grondtoon van 32Hz zonder beperking kan worden weergegeven. In de praktijk is de Sabrina een snelle en zeer open klinkende luidspreker met een zeer fijnmazige detaillering en met een bijzondere weergave van energie. Slagwerk bijvoorbeeld wordt zeer knap weergegeven; met punch, strakheid en jawel, energie! Eigenlijk zoals we dat live ook ervaren. Door die zeer strakke timing wordt elk muziekstuk dat u kent weer een nieuwe beleving. De Wilson Audio Sabrina kan b.v. al prima gecomineerd worden met de betere all in One’s zoals b.v. een Ayre EX-8 of een Naim Uniti Nova, maar zal pas alle geheimen prijsgeven als u een bijpassend niveau aan electronica toepast.
Yvette Austin Yellow Modern Env

Yvette is een vloerstaande luidspreker met een nog steeds compacte hoogte (104 cm) maar met duidelijk bredere voorzijde om de grotere 10-inch woofer te kunnen huisvesten. Met bijna 80 kilogram is dit een hele dame. De zeer solide behuizing van derde generatie X-Materiaal en S-Materiaal is daar een grootdeel voor verantwoordelijk. Kijken we naar de schaal van laagweergave, dan reikt de Yvette bijna tot aan de bodem. Een 32-voets register van een orgel reikt tot aan het nog net hoorbare van wat wij als mens kunnen waarnemen (16 Hz). Yvette zet deze 10 meter lange pijpen gewoon bij u in de woonkamer! De weergave van het middengebied is tevens onovertroffen. De baffle van de midrange is gemaakt van S-Materiaal en zorgt voor een exquise weergave. De bijzondere positie van de midrange is tijd gecorrigeerd geplaatst ten opzichte van de Woofer en Tweeter. De tweeter is een derde generatie Convergent Synergy Tweeter en ook te vinden in de Wilson Audio Alexx. Zijde zachte, vloeiende en sprankelende hoge tonen vloeien naadloos over in het middengebied en presenteren u een zeer transparante weergave.

WILSON AUDIO PRESENTATIE OP ZATERDAG 23 MAART A.S.

Op zaterdag 23 maart zullen wij in samenwerking met Michael Huigen (importeur Reference Sounds) u kennis laten maken met deze bijzondere weergevers. AudioXperience is trots om ook deze exclusieve naam te mogen toevoegen aan ons portfolio.

Wij zullen deze dag doorlopend demonstreren, dus maak even tijd in uw agenda en kom bij ons genieten!

Tot zaterdag 23 maart!

Martijn Lavrijsen, Erik Paulus en Michael Huigen


Meer over