Introductie Magico M7 in Parijs

21 nov - Magico

Introductie Magico M7 in Parijs

Introductie Magico M7 in Parijs

Een referentie onder de referentie

Een introductie en kennismaking met een referentie systeem zoals de Magico M7, daar zou iedere muziekliefhebber eigenlijk de kans toe moeten hebben. En dan gaat het er niet over of je het kunt betalen en of je het er voor over hebt, maar puur om een ervaring op te doen zoals deze zich niet heel vaak voor doet. De Magico M7 is een tool, een instrument dat ontworpen werd met als doel om transparant te zijn in elk opzicht met betrekking tot de muziekweergave. Om dit doel te behalen introduceerde Magico in 2020 het absolute referentiesysteem: de Magico M9. Dit ontwerp is de ultieme belichaming van wat er qua engineering mogelijk is. De onlangs geïntroduceerde Magico M7 is net zoals de M9 ontworpen voor ultieme transparantie en kan gezien worden als een verdere doorontwikkeling van de M9. Nu als een volledig passief ontwerp en met afmetingen die nog enigszins hanteerbaar zijn ( 1.64m hoog en 239 kilo). Verguld waren wij dan ook toen wij de uitnodiging kregen om bij deze introductie aanwezig te mogen zijn! Précense Audio Conseil in Parijs werd door Magico aangewezen om deze wereld premiere te mogen introduceren, dus dat betekende: op naar Parijs!

Magico M Steinway

De Magico M7 oogt ondanks het aanzienlijke formaat elegant en sierlijk.

Oog in oog met de Magico M7

Presésence Audio Conseil wordt gerund door Guy Boselli en zijn vrouw Sophie en is tevens distributeur (Sound & Colours) voor een groot aantal high end audio merken waaronder ook Magico. De winkel is gevestigd in een statig en fraai pand zoals we deze veel zien in hartje Parijs. Guy is een passioneerde man met een grote liefde voor muziek en de twinkeling in zijn ogen sprak boekdelen toen wij zijn winkel binnen stapten. Wij snappen helemaal hoe stressvol soms een introductie kan zijn en helemaal als het om een wereldprimeur gaat. Guy was een tevreden man en dat maakte ons des te nieuwsgieriger naar wat er zich achter nog gesloten deuren zich afspeelde. Tja, en dan ga je de ruimte binnen en dan ben je eerst gewoon even stil, verrast door de schoonheid van het ontwerp, de aandacht voor de kleinste details en de sublieme afwerkingskwaliteit. Ook waren we overrompeld door de afmeting want een foto laat gewoonweg niet de verhoudingen op een juiste wijze zien. Indrukwekkend en op een bepaalde manier ook intimiderend, want je ziet aan alles dat het gaat om echt iets speciaals. Wauw, deze indruk laat je al sprakeloos zijn, de toon is gezet en we verlangen naar meer! Alon Wolf, ontwerper en eigenaar van Magico LLC is aanwezig om ons onder te dompelen in een technisch hoekje van meer dan een uur en vertelt ons alles over het tot stand komen van dit ontwerp. Wij hangen dan ook aan zijn lippen en absorberen alle info als een spons, hongerig en gretig. Want uit de mond van de meester klinkt het toch net even anders!

DSCF0

Black is beautiful, Fujifilm XH-1 F16mm F1.4 Neopan ACROS+Ge.

Luisteren naar Magico M7

Onderaan dit artikel staat een doorverwijzing naar alle technische elementen van dit meesterwerk en dus zullen we daar nu niet al te diep op in gaan. Alon start de luistersessie met Princezito en de prachtige song Lua. Deze uit Kaapverdië afkomstige muzikant laat ons verwonderd en met kippenvel zijn song aan ons horen. De weergave is zo naturel, transparant en zo vanzelfsprekend dat het zelfs lastig is om te omschrijven wat je ervaart. De weergave is extreem realistisch en er is zoveel rust, het lijkt alsof het nummer aan je opgedragen wordt. Dynamiek is ook een different koekie, door de enorme rust en de manier waarop de muziek gedragen wordt in de ruimte, is er zo'n enorme dynamiekspanne maar dan zonder enige vorm van stress. Daardoor beleef je het muziekstuk intens en verval je niet in het analytisch ontleden van de muziek. Bijzonder, want dit hebben we nog bij geen enkele ander systeem zo ervaren. 

En dan Jordi Savall - Concert voor twee violen en Viola da Gamba van Vivaldi. Ook hier valt onmiddellijk op hoe coherent deze luidspreker is. Hij projecteert een putdiepe stage met daarin alle muzikanten en dit klinkt wederom zo realistisch. De instrumenten nemen hun originele afmeting in de ruimte zonder opgeblazen te zijn. De energie die deze luidspreker weergeeft is subtiel, explosief, dicht van structuur en massief wanneer de opname daarom vraagt. Niet meer niet minder. Er is geen signatuur aanwezig, je hoort enkel hoe de opname is. 

Een laatste voorbeeld was een bewerking van het nummer Besame Mucho van Consuelo Velasquez door Marcin Wyrostek. De dynamische spikes zijn indrukwekkend, ook hier weer totale controle en het systeem geeft je het gevoel nooit aan een plafond te komen. De basgitaar gromt met macht de diepte in en de accordeon laat een schier oneindige hoeveelheid harmonischen horen, waanzinnig mooi.

Later draaien we zelf even wat werk van Trentemøller en Data Rebel en concluderen dat we maar moeten stoppen want door deze ervaring zal de gekozen muziek nooit meer dezelfde zijn! Een nieuw ijkpunt, een nieuwe referentie. Alon heeft een meesterwerk ontworpen dat eer doet aan de grootmeesters van de muziek. En of je nu van Prince houdt, The Doors, Bach, Marcus Miller of Tiesto; alle meesters zijn ten alle tijden beschikbaar om het beste van zichzelf te laten horen. Zoals het ooit was opgenomen, zoals het ooit bedoeld was. 

IMG
IMG

Technische details

Magico M7 details:

  • 4-way six drivers design
  • 1x 28 mm new Diamond coated Beryllium tweeter
  • 1x 5 inch Sandwich Alu-honeycomb cone with infused nano-graphene Carbon Gen 8 drivers
  • 2x 9 inch Midbass Alu-honeycomb cone with infused nano-graphene Carbon Gen 8 drivers
  • 2x 12 inch Subbass Alu-honeycomb cone with infused nano-graphene Carbon Gen 8 drivers
  • Elliptical symmetry Cross-over (ESXO)
  • Sensivity: 92Db/1w/1m
  • Frequency response: 18Hz-50.000Hz
  • Dimensions: 1.64 m x 0.73m x 0.49m
  • Weight: 239 kg

Lees hier alle ontwerpdetails over de Magico M7:
IMG
IMG
IMG

Meer over