Laurence dickie introduceert de nieuwe vivid kaya series op zaterdag 1 september a.S. - Audio Experience Live

13 jun - Vivid Audio

Laurence dickie introduceert de nieuwe vivid kaya series op zaterdag 1 september a.S.

Laurence dickie introduceert de nieuwe vivid kaya series op zaterdag 1 september a.S.

Vraag een Vivid Audio bezitter naar wat hij vindt van de prestaties van zijn of haar luidsprekers en u zult een unaniem antwoord krijgen hierop namelijk; Fantastisch! In de afgelopen jaren hebben wij in Nederland een fraaie database aan klanten opgebouwd die allemaal in hun nopjes zijn met, of wel een luidsprekers uit de Oval range zoals een Vivid V1.5 of B1, dan wel heel trots zijn op hun model uit de Giya series. Met de komst van deze nieuwe series zijn we dan ook erg blij. De Kaya series, wat “thuis” betekent in de Zuid Afrikaanse Zulu taal, is ontworpen om naast de fantastische klankeigenschappen ook makkelijk een plaatsje te vinden in de woonkamer. Het uitgesproken “vorm volgt functie” ontwerp is soms voor iemand die nog niet bekend is met Vivid Audio, soms iets te uitgesproken. Wijzelf vinden het ontwerpen die juist in ieder interieur makkelijk hun weg vinden. Zeker als de kleur zorgvuldig gekozen wordt. Het Kaya ontwerp kenmerkt zachte en vloeiende vormen waar rust vanuit gaat. Onlangs hebben wij kunnen luisteren naar de Vivid Audio Kaya 45 en dat was echt genieten! Vivid Audio in optima forma! Laten we eens kijken naar een stukje techniek.


IMG 0

VIVID AUDIO KAYA 25

De Kaya 25 is niet per direct de opvolger van de befaamde Vivid V1.5, die onlangs nog een upgrade gekregen heeft naar een Special Edition uitvoering. De Vivid V1.5 SE blijft gewoon gehandhaafd binnen het assortiment. De Kaya 25 is een twee-weg systeem zoals ook de V1.5 is, maar wel met een grotere kastinhoud. Zijn verschijning is elegant en sierlijk. De kast is gemonteerd op een zware massieve geborsteld aluminium bodemplaat; heel fraai! Wij verwachten dat mede door de grotere kastinhoud, de Kaya een hele fraaie cross-over wordt tussen een monitor en een vloerstaande luidspreker.

KAYA  Hero

VIVID AUDIO KAYA 45 EN KAYA 90

Deze forsere luidsprekers zijn pure drie-weg systemen maar met natuurlijk een grotere inhoud en in reaction cancellation geplaatste bass-drivers waarvan de Kaya 90 er zelfs vier heeft! Op gebied van laagweergave heeft Vivid Audio natuurlijk een reputatie hoog te houden, want een kickdrum wordt haast niet strakker weergegeven en met zoveel drive als een Vivid luidspreker. De Kaya 45 zouden wij bestempelen als de “kleinere grote” broer van de Giya G4. Natuurlijk gaat een Giya G4 verder, maar in deze klasse komt de Kaya 45 toch wel heel ver. Hieronder een dwars doorsnede van de Vivid Audio Kaya 45. Een nieuw ontworpen C100SE midden-unit zorgt voor veel detail en presence. Wij hebben voor de winkel twee modellen geinvesteerd; het model Kaya 25 en 45. Beiden in een voor ons belangrijke prijsklasse: Vivid Kaya 25 € 9.990,-Vivid Kaya 45 € 16.400,-Vivid Kaya 90 € 24.000,-

Kaya

VIVID AUDIO KAYA INTRODUCTIE MET LAURENCE DICKIE OP ZATERDAG 1 SEPTEMBER A.S.

Om alvast een puntje te markeren in uw agenda voor na de zomervakantie; op zaterdag 1 september a.s. zullen wij in samenwerking met ontwerper Laurence Dickie van Vivid Audio, de nieuwe Kaya series introduceren. Heeft u tijd? Kom dan langs. Een unieke kans om de man achter deze bijzondere ontwerpen te kunnen spreken. U bent welkom vanaf 11.00u tot 16.00u waarbij wij doorlopend de nieuwe Vivid Kaya series demonstreren.

Tot zaterdag 1 september!

Laurence Dickie, Martijn Lavrijsen en Erik Paulus


Meer over