Magico A1 nieuw bij AudioXperience | Audioxperience Nuenen

03 jan - Magico

Magico A1 nieuw bij AudioXperience

Magico A1 nieuw bij AudioXperience

Enkele jaren geleden maakten we kennis met de Magico Q1; een peperdure monitor luidspreker van zeer bescheiden afmeting. Waar we destijds vanuit onze stoel vielen was het gemak en grootsheid van de weergave. Moeiteloos wist deze luidspreker de dimensies van een opname weer te geven. Bijzonder gezien het feit dat er geen moment was dat je besefte naar een monitor luidspreker te luisteren. Nu, anno 2020, verschijnt de Magico A1 op de markt. Net zo bijzonder als de Q1 destijds, maar met een veel vriendelijker prijskaartje.


magico a b

De meest compacte Magico van dit moment

MAGICO A1 TECH TALK

De Magico A1 is vervaardigd naar dezelfde hoge standaard als zijn grotere broer; de Magico A3. De behuizing is gemaakt van Aircraft grade 6061 aluminium en brengt maar liefst 20 kilogram op de weegschaal. Magico ontwikkelde speciaal voor deze luidspreker een nieuwe woofer. Met zijn 39 mm pure titanium spreekspoel en zeer sterke magneten kan deze woofer echt energie leveren! De klanksignatuur van de toepaste 28 mm Beryllium tweeter doet sterk denken aan de tweeter van de Magico M-series. Kristal helder en snel maar absoluut nooit scherp. Door het gesloten ontwerp draagt het laagbereik tot een indrukwekkende 35Hz! Door het lage rendement van 85 db is wel wat vermogen vereist maar een Linn Selekt stuurt deze Magico al perfect aan, dus heel moeilijk is hij niet. Klik hier voor meer informatie

Magico A Speakers Side

Aircraft grade 6061 aluminium is gebruikt voor de behuizing

LUISTEREN NAAR DE MAGICO A1

Zoals eerder aangegeven is deze Magico A1 een volwaardige weergever en geen seconde geeft hij de indruk iets niet aan te kunnen. De weergave is open, zeer ruimtelijk, gedetailleerd en met energie. Akoestische instrumenten klinken snel en met veel klank. Deze Magico maakt de muziekbeleving tastbaar. Goed geplaatst trakteert de A1 u op een podium van formaat met een brede en putdiepe soundstage. Vocalen staan levensecht voor u, scherp omlijnt en met autoriteit. We kunnen er wel een boekwerk over schrijven maar belangrijker is om te ervaren wat deze luidspreker doet. Voor ons een van de mooiste weergevers in deze klasse en het bewijs hoe ver de luidsprekertechnologie reikt vandaag de dag. De Magico A1 kost € 10.990,- per paar.

MAGICO THE MOVIE

Hieronder vindt u een korte film over hoe een Magico luidspreker gemaakt wordt. Fantastisch om te zien hoeveel vakmanschap er bij komt kijken!


Meer over