Magico introduceert de nieuwe Magico S5 (2024)

10 apr - Magico

Magico introduceert de nieuwe Magico S5

Magico introduceert de nieuwe Magico S5

Magico S5 (2024)

Vorig jaar werd de nieuwe generatie S-serie gelanceerd in de vorm van de Magico S3, een wereldwijd geprezen en baanbrekend ontwerp. Wellicht heeft u op het Dutch Audio Event al kennis kunnen maken met de waanzinnige prestaties van deze luidspreker. Nu, in 2024 wordt het gamma uitgebreid met de nieuwe Magico S5 (2024) en wat is er nu mooier om dit samen te laten vallen met het 20-jarig jubileum van Magico! De nieuwe Magico S5 staat bol van de noviteiten en omdat we een stap hoger in de hiërarchie gaan, kunnen we ervan uit gaan een full range ervaring te mogen verwachten. Laten we eens kijken wat er allemaal veranderd is en wat we kunnen verwachten.

0000 0 0 0 MagicoS 0 Front (00x0)

Het ontwerp

Magico maakt gebruik van een gebruik van een Polytec Laser Vibrometer om de kleinste trillingen van de kastpanelen nauwkeurig te meten en te berekenen. Hierdoor kon Magico deze problemen al vroeg in het ontwerpproces aanpakken, wat resulteerde in het gewenste doel: de behuizing van de S5 voegt geen kleur toe aan het geluid. 

De Klippel Near-Field Scanner-robot maakte meerdere akoestische metingen rondom de S5 wat een volledig beeld gaf van de on- en off-axis respons van de luidspreker. Dit geavanceerde meetsysteem maakt uiterst nauwkeurige metingen en sluit de invloed van omgevingsgeluiden uit. Daardoor is er geen dode kamer meer nodig. De correlatie tussen de theoretische en meetkundige resultaten laten zich steeds dichter vertalen naar de gehoormatige prestaties. Hierdoor is Magico in staat om een ideaal meer weg systeem te ontwerpen waarvan de Magico S5 het laatste resultaat is.

Way down deep

De nieuw ontworpen gebogen aluminium behuizing is geoptimaliseerd met behulp van gesimuleerde 3D-modellering om interne resonanties te minimaliseren, maximaliseert tevens de stijfheid en maakt tegelijkertijd een optimale demping mogelijk. Het frontpaneel is gebogen en maximaliseert een extreme off axis response.

0000 0 0 0 MagicoS 0 and S (00x0)

Opvallend detail is dat het interne volume van de S5 met 31% is toegenomen ten opzichte van de vorige versie. Daardoor is zijn frequentieresponse in het laag mogelijk vanaf 20 Hz, 5 Hz lager dan het vorige model, terwijl dezelfde gevoeligheid (88 dB) behouden kon blijven. Een echte full range weergever dus.En voor diegenen die het nog niet wisten; Magico maakt gebruik van gesloten behuizingen, dus hier geen reflexpoorten. Voordeel is een zeer strakke en diepe laagweergave en tevens zorgt het voor een makkelijkere integratie in uw thuis omgeving.

Driver Technologie

M drivers ()

Tweeter:

De tweeter van de S5 is gebaseerd op het model dat in de M-serie wordt gebruikt en dat is geen straf. Want de kwaliteit van deze tweeter is uitmuntend. Hij is verfijnd, en ultra gedetailleerd. Deze 28 mm tweeter maakt gebruik van een dome gemaakt van beryllium met diamantcoating. Een op neodymium gebaseerd magneetsysteem levert de laagst mogelijke vervorming en met een nog grotere belastbaarheid dan eerdere luidsprekers uit de S-serie. De spreiding is waanzinnig goed en kenmerkt daarmee zeer veel tuning opties om een 3D soundstage te realiseren.

Midrange:

De Midrange van S5 heeft een diameter van 15 cm en een spreekspoel van 7,6 cm (!) Een belangrijke verandering ten opzichte van eerdere luidsprekers uit de Magico S-serie is de toepassing van de laatste generatie Nano-Tec Gen.8 conus. Deze is gemaakt van een aluminium-honingraatkern met aan beide zijden voorzien van koolstof nano-grafeen. Deze conus zorgt voor een lagere dikte, een lager gewicht en een effectievere demping. Deze driver is voorzien van twee extra grote neodymiummagneten, een volledig koperen kap en een pure titanium spreekspoel. Het resultaat is een helderheid in het middenbereik waar u sprakeloos van zult zijn.

Bas:

De bass drivers in de S5 zijn machtig en meten 25 cm in diameter . Elke driver heeft een pure titanium spreekspoel van 13 cm (!)inch en is voorzien van de nieuwste Nano-Tec Gen 8-conus. Deze woofer heeft een enorme koperen kap en levert energie en druk van ongekende klasse en met de laagste vervorming. bij hoge geluid niveau's. Mede door de uiterst stille behuizing met een massa van 118 kilogram en de dubbel toegepaste bass drivers zal de Magico een autoriteit in het laag bieden om stil van te worden. 

0000 0 0 0 MagicoS 0 Back (00x0)

Introductie op de München High End Messe 2024

Ook dit jaar zullen wij begin mei afreizen naar München waar op 9 tot en 12 mei de High End Messe weer zal plaatsvinden. Op 30.000m2, 550 exposanten en ruim 1000 merken is deze beurs met recht de grootste ter wereld. Daar zullen we o.a. kennis maken met natuurlijk deze nieuwe Magico S5 (2024) want de introductie zal daar plaats vinden. Ook kijken we uit naar de vernieuwde 3 serie van Soulution. TechDAS komt met een nieuwe arm voor zijn draaitafels en Crystal Cable heeft ook een primeur. Er is teveel om op te noemen maar we laten ons graag verrassen. Want op deze beurs, daar moet je als muziekliefhebber een keer geweest zijn!

Wilt u meer weten over deze Magico S5 of bent u benieuwt wanneer u deze bij ons kunt beluisteren? Neem dan even contact met ons op. De eerste modellen zouden geleverd gaan worden in het derde kwartaal van dit jaar. 


Meer over