De nieuwe Magico S3 MKIII binnenkort bij AudioXperience

01 mrt - Magico

Magico lanceert de nieuwe Magico S3 MKIII

Magico lanceert de nieuwe Magico S3 MKIII

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het dan een feit; Magico lanceert de nieuwe Magico S3 MK III. Altijd super spannend want een ding weten we zeker; als Magico een nieuwe luidspreker ontwikkelt dan betekent dat meestal een complete revisie en dus een volledig nieuwe luidspreker. Kijken we naar het persbericht dat Magico uitbracht  over de S3 MK III dan zien we ook hier dat er zeer rigoreuze stappen gezet zijn en kunnen we niet echt spreken over een opvolger. Het lijkt eerder een cross-over tussen een S-serie en M-serie en dat zien we ook terug aan het prijspunt want dat heeft niets meer te maken met zijn voorgangers. De trend lijkt hier dat alle series die Magico in haar portfolio heeft opgeschaald worden. Watertandend kijken we dan ook hier naar de toegepaste techniek en oh wauw, dat ziet er fantastisch uit! De nieuwe Magico S3 MK III is in alle opzichten een compleet nieuwe luidspreker waar kosten nog moeite gespaard zijn gebleven. Hieronder enkele design features.

Kastconstructie

0 0   MagicoSMkIII 0 (00x0)

De nieuw ontworpen behuizing is samengesteld uit vier afzonderlijke panelen van geëxtrudeerd aluminium, variërend van 1,27 cm tot 5 cm dikte! Elk paneel is zorgvuldig machinaal bewerkt om zo een ideaal mogelijke afstraal-karakteristiek te verkrijgen. De massieve 5 cm dikke bovenplaat is voorzien van een fraaie curve om diffractie en interne staande golven tegen te gaan. 

De zeer zware base-plate waarop de S3 MK3 gemonteerd is bevat een nieuw ontworpen driepunts outrigger-systeem voorzien van een systeem dat het zwaartepunt verlaagd en waarmee de stabiliteit wordt verhoogd. Resulterend in lagere ruisvloer met een dynamischere en gedetailleerdere weergave als gevolg. Om even in perspectief te stellen: Het gewicht van de nieuwe Magico S3 MK3 is toegenomen t.o.v. het vorige model van 77 Kg naar 100 Kg! Daarmee weegt de nieuwe S3 MK3 evenveel als de Magico S5 MK2 en dat terwijl de fysieke afmetingen fors kleiner zijn. Uitvoerige 3D metingen zijn uitgevoerd op maar liefst 1000 punten per paneel om een meest effectieve werking te verkrijgen vanuit de kruisverstevigingen. De behuizing is daarmee 30 % stiller geworden.

Nieuwe generatie drivers

Naar eigen zeggen werd geen enkel aspect van het ontwerp van de S3 aan het toeval overgelaten. Magico investeerde drie jaar in technisch onderzoek om zo te komen tot een volledig nieuwe driver-series met unieke noviteiten. Gebruikmakend van de belangrijkste elementen van het M9-tweeterplatform, is de nieuw ontworpen tweeter voor de S3 MkIII voorzien van een geoptimaliseerde geometrie, waardoor de tweeter dichterbij het theoretische ideaal kwam. De vervorming is lager dan dat van de huidige ontwerpen en dit maakt de nieuwe tweeter tot de meest zuiver klinkende tweeter ooit!

M tweeter exploded

De vijf inch midrange-driver in de S3 MkIII is voorzien van een sandwich conus-materiaal dat is gevormd uit een honingraatvormige aluminium kern met daarbuiten lagen van grafeen en koolstofvezel. Dit resulteert in een grotere transparantie en openheid in het middengebied.

A Mid

Het geheel nieuwe onderhangende motorsysteem maakt gebruik van twee extra grote magneten om een super gestabiliseerd magnetisch veld mogelijk te maken. Ook is een puur koperen poolkap toegepast die wervelstromen minimaliseert en een toename in efficiëntie mogelijk maakt. Deze ontwikkeling in midrange drivertechnologie  zet een nieuwe maatstaf voor de prestaties in zowel het frequentie- als het tijdsdomein. Magico claimt een ultra transparante weergave en daar geloven wij elk woord van!

De 9-inch basluidsprekers in de S3 zijn voorzien van een verbeterde versie van Magico's Grafeen Nano-Tec-conus. Grafeen, een zeshoekig rooster van koolstof, bereikt 50 keer de treksterkte van koolstofstaal. De nieuwe conus is gevormd met behulp van een aluminium honingraatkern die is ingeklemd door buitenste en binnenste lagen van CF-grafeen, die samen zorgen voor de hoogst mogelijke stijfheid-gewichtsverhouding, ideale dempingseigenschappen en extreem lage vervorming. De nieuwe bassdriver is voorzien van een 12,7 cm pure titanium spreekspoel en een enorme koperen pool kap. Dankzij het super gestabiliseerde magnetische veld kan de S3 een superieure lage basweergave reproduceren en haalt een bang makende 112dB geluidsdruk @ 50Hz gemeten op 1 meter. Technisch zit de nieuwe Magico S3 MK III bomvol innovaties en is klaar om een van de best presterende luidsprekers te worden in zijn klasse.

Magico S MK III

Magico S3 MK III binnenkort exclusief te beluisteren bij AudioXperience

Op dit moment wachten wij met smart op het nieuws dat onze Magico S3 MK III verstuurd wordt vanuit de Verenigde Staten. AudioXperience zal een officiële introductie organiseren voor de Nederlandse pers en natuurlijk zullen wij een show geven om kennis te maken met onze nieuwste aanwinst van Magico. Houdt dus onze website of Facebook pagina goed in de gaten.


Meer over